Ona

Diskuze

Jak malým dětem doplnit energii? Na celozrnné pečivo zapomeňte

To, co malé děti jedí, ovlivňuje nejen jejich zdraví v dětství, ale i v dospělosti. Právě proto je u nich důležité dohlížet na zdravý, pestrý, ale také energeticky vyvážený jídelníček. Víte, co by mělo být jejich hlavním zdrojem energie?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já nevím. Teď jsem zase četl, že význam polysacharidů ve výživě se přeceňuje a že způsobují obezitu, je lepší je omezit a jíst jenom maso a zeleninu.

0 0
možnosti
AV

Omezit není totéž jako vyřadit...

0 0
možnosti
JO

J36i17ř51í 60O72l47t

2. 12. 2014 15:30

horkej čaj a k němu rohlík s máslem, chleba s máslem a medem, s marmeládou, sýrem, salámem... kombinací bylo hodně a vždycky jsme si jako děti pochutnaly R^

Nikdo neřešil kolik to má sacharidů a jiných ...idů. a energie na blbnutí jsme měli spousty. :-)

6 0
možnosti
MH

Tak hlavně jsme se dozvěděli, co všechno děláme špatně, ale například ukázku správné snídaně by autor článku a čtenář jistě kvalitní studie neměl?

4 0
možnosti
PH

Presne to jsme chtela poznamenat.

1 0
možnosti
AN

vetsinou resim problem, jak deti vybit :D ty me maji energie az az :D

4 0
možnosti
Foto

Cukr je složený sacharid stejně jako škrob; zatímco cukr (sacharóza) se rozkládá v těle na fruktózu a glukózu, škrob se už v ústech rozkládá na maltózu (zkuste chvíli rozkousávat zrnko rýže a začne sládnout). a ta se v tenkém střevě přemění na dvě molekuly glukózy. Glukóza přechází rovnou do krve, ale fruktóza musí přejít játry, aby se přeměnila na glukózu. Ostatně v medu je směs stejných cukrů jako v sacharóze.

Pokud se týká soli, nevím, proř se proti ní tak bojuje. Je sice pravda, že nadbytek sodíku musí regulovat ledviny omezením vody v moči a tím se zvyšuje objem krve, ale jak bylo ukázáno, srdci to navadí, protože krev je méně viskózní a má nižší srážlivost. Je to lepší než používat acylpyri a jiné antikoagulanty..

2 1
možnosti
SF

Mylite sa, cukor je aj skrob, aj glukoza, maltoza a aj sacharoza. Vy sa mylne domnievate ze cukor=sacharoza, t.j. to co vacsina ludi pozna pod bielym rafinovanym cukrom. Ako som povedala vo svojom predoslom prispevku, cukor a sacharid su synonyma.

0 1
možnosti
SF

Pre autora článku- sacharidy sú cukry. Sú to synonymá. Sacharidy nie sú zdravšie len preto, lebo to je cudzie slovíčko. Chcelo by to trochu terminologickú presnosť a nie narábať s pojmami hala-bala. Navyše vám to pekne vysvetlili vo videu, tak aký je problém to využiť v článku?

Sacharidy sa navyše rozhodne nerovnajú len glukóze. A zrovna glukóza je monosacharid, ktorého by deti mali jesť najmenej a nachádza sa v sladkostiach, ovocí a malinovkách. Autor článku má v problematike guláš. 

A keď sa odkazujete na nejakú štúdiu, tak by ste mali dať minimálne nejaký odkaz či povedať, kto tú štúdiu robil, lebo inak je to "jedna pani povedala".

4 0
možnosti
Foto

ve sladkostech je hlavně sacharoza,která se skládá z molekul glukozy a fruktozy...další sacharid je třeba celuloza - z té druhé strayn spektra sacharidů...článek je dost špatně napsaný,nepřehledný,na jednu stranu tam píší,že rohlík je špatně,na druhou ,že potřebují sacharidy,což rohlík je,protože většinu jeho obsahu tvoří škrob,či-li taky sacharid

0 0
možnosti