- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
netolerance v diskuzi...klasika
Jediný raw dezert co uznávám je tatarský biftek.
Když se to umí, tak je raw super. Mám rád v Londýně InSpiral café v Camden Town, kde dělají fakt dobrý raw dortíky, saláty a pizzu. Hned vedle je BrewDog Brewery pivnice, kde točí super piva, a kousek dál je výborná indická restauraci s perfektním jehněčím kari ... všechno musí být vyvážený! :-)
tak zkus dorty v MyRaw cafe v dlouhy, fakt umi
Jeste tam je vic blbin :) v receptu kakaove maslo, v postupu kokosovy olej. Tak nevim, co si mam vybrat.
Co takhle se jít napást za ves na obecní pozemek ? Rychlé, levné a zřejmě i vitariánské. A vysoká šance se zde setkat s přízněnými dušemi, které sice mají kopyta a kopýtka, ale nebuďme zase tak cimprlich.
Kešu "oříšky" přetahované přes půl planety a zhusta napadené plísněmi,zrovna tak jako arašídy a jiné "dobroty" >>>>děkuji nechci ! ! !
Nic pro mě, já nejím nic, co vrhá stín...
Mnoho povyku pro nic. Stejně jakákoliv strava se nakonec promění v ... bobek.
Ale je pravda, že u raw stravy lze jednou použité jídlo obvykle recyklovat
Né, že bych chtěl zacházet do detailu, ale u raw stravy je výrazně méně pravděpodobné, že se promění v bobek, který vám ucpe střeva. Minimálně v tom je taková strava zajímavá.
Masa a sýrů se nikdy nevzdám (pokud by mi to nepřekazí zdravotní stav atd..), ale ty dortíky vypadají mňamozně ;) Určitě bych si je dala jako dezert... třeba po pořádným steaku ;)
A kdo říká, že se maso nedá jíst syrové? Takový rare steak (52°C) v podstatě téměř spadá do kategorie raw stravy (42 - 45°C).
A opět ohromná módní vlna paleostravy, protože nic jiného než to přeci syrové jídlo není.
Jen by někdo mohl vymyslet provedení pro oblast, ve které to chce prosazovat. Neboť naprosto netuším co je přirozené na jídle dovezeném přes půl světa. Strouhaný kokos, kešu ...
Ale jo, baštěte to pokud chcete bez rozmyslu rozhodit trávení středoevropana a určitě se i vzdejte masa, vajec a sýrů. Ale až budete doplňovat potřebné dodávky B12 pro tělo, tak si uvědomte, že i kvasinka je živý tvor a to by se s etikou slučovat nemělo a tedy byste z etických důvodů měli raději vymřít.
Jen je mi záhadou, proč i vám Prométeus daroval oheň a Bůh či příroda mozek jenž se rozvinul masivním příjmem živočišných proteinů a tepelného zpracování, které snížilo riziko otrav.
Ále vem to čert, já si dám výborný čerstvý chleba s máslem, pořádně zralý sýr a něco hroznů a kousek zeleniny. Vše z regionu a přesně takové, jako to lidský rozum bez módy a blbnutí vyladil za staletí.
Paleostrava je něco trochu jiného.
Spousta potravin,které běžně u nás jíme a jejich zdroje pěstujeme,se přesto dováží z velkých vzdáleností,takže se k těm u nás pěstovaným ani nedostaneme.
K tomu,aby někdo přešel na syrovou stravu,může být mnoha různých důvodů a jen jedním z nich je etika. Věřte,že i při syrové stravě jsou brány v úvahu i různé oblasti,takže jinak bude jíst ten,kdo žije u nás,trochu jinak ten,kdo v Austrálii a jiank zase v Kanadě. Kokos se sice u nás nepěstuje,ale už desítky let se u nás běžně používá,stejně jako kakao.Také banány,pomeranče nebo grepy jsou součástí naší stravy. Takže není žádný problém přizpůsobit "syrovou" stravu našim podmínkám.
Když vidím plné fast foody nejen dospělých,ale i dětí,které se denně cpou sladkostmi,chipsy nebo uzeninami a o ovoce a zeleninu ani nezavadí,tak tahle móda je rozhodně lepší variantou.
Ale čerstvě upečený domácí chleba s pravým máslem,výborný sýr od nějakého farmáře nebo i doma připravené masové jídlo,bez nějakých konzervačních přípravků je samozřejmě velice rozumná volba.Většina lidí je ale zaneprázdněna a taky pohodlná si něco uvařit a upéct doma. A je to škoda.