- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A taky jsou dobry ty co si k tomu chtej dat kvalitni pivo a daj si do kosiku Plzen.
od kdy obsahuj šunka čistou sůl?? i ta nej kvalita je solená dusitany....
Je to nějaké celé obrácené - takže ty, blbý spotřebiteli, se musíš naučit vyznat v těch hnusech, co se prodávají! Tak nějak je článek myšlen? Nikdo se nepozastaví nad tím, že je dovoleno ty " hnusy" prodávat
Proč by nemělo? Prakticky cokoli si můžete koupit v různých stupních kvality podle své kapsy. Ať je to auto, oblečení nebo potraviny. Mělo by se snad zákonem nařídit prodávat jen to nej? Jasně, ne vždy platí mezi cenou a kvalitou přímá úměra a i leckterý značkový textil není o nic lepší než tričko od Vietnamců, ale hodně levné věci prostě nemůžou být kvalitní. Přesto si nemyslím, že by se měly zakazovat. Co pak budou jíst a co oblékat ti, co na to dražší prostě nemají?
Dobrý den, lidi zajímá (a musí zajímat) jen cena. Složení skoro nikdo nečte, hlavně že je to "v akci". Článek je v současné ekonomické situaci naprosto zbytečný.
100g kvalitní šunky vás zasytí víc než 100g náhražky, ke které pravděpodobně ještě něco zdlábnete...celkově tedy může vyjít paradoxně levněji.
Promiňte, ale podobné rady, jaké nabízí tento článek, dá dohromady i frekventant zvláštní školy, není tam jediná nová myšlenka nebo rada
tak naprostá většina tipů je doufám veřejně známa (resp.bylo by smutné, kdyby nikoli) jen bych doplnil k pečivu, že cereální = vyrobeno z obilí, tedy klasický bílý rohlík se dá označit jako cereální..i přívlastek vícezrnný neznamená prakticky nic, jen celozrnné je to "lepší" (min,80% celozrnné mouky). Např. v Albertu jsem našel jeden(!!) druh celozrnného pečiva , barvených karamelem je tedy naprostá většina..stačí totiž obarvit, nasypat pár zrníček(náklady pár haléřů), označit nicneříkajícím "cereální" a cena může jít o 200% nahoru a prodá se..
Tak ono to je známé a podle mě vám to většina lidí na dotaz i odříká jako básničku. A pakjim kouknete do košíku a zjistíte, co opravdu nakoupili. Např. dvoulitrovky Clever limonády za 4 Kč lahev.
A nebo taky nakupovat základní suroviny a z nich vařit, ne? Nechápu, jak se poslední dobou mohly tak rozlézt různí experti a články o tom, že si člověk nemá kupovat nugátovou pochoutku, protože to není čokoláda. A ten člověk dodnes žil kde? Na Marsu?
Je smutné, že kvalita prodávaných potravin je tak špatná, že člověk musí číst složení opravdu všeho. A navíc neusnout na vařínech, protože i věci, které byly OK, se můžou stát směsicí náhržek a aromat.
Jinak intelektuální úroveň článku odpovídá průměrnému čtenáři tohoto portálu.
Taky jste ctenar, ale vy asi zvysujete prumer Ale mate pravdu, znam par vyrobku, u kterych se v prubehu doby zhorsila kvalita. Kdyz se vyrobek ujal, zacli sidit
Já teda nakupuju to, co nakupuju pořád, když sahám po něčem novém, tak si to projdu, co v tom je. Jestli si někdo myslí, že většina lidí vstoupí do obchodu a začne bez rozmyslu házet do košíku jakoukoli věc, resp. druh věci, co vypadá povědomě, tak se dost mýlí. Normální člověk má složení druh-značka stále v podstatě totožné.
Ano, presne. Kupuju bud veci, co uz znam a vyhovovaly a kdyz me zaujme neco noveho, kouknu na slozeni a podle toho se rozhodnu, zda to vyzkousim. Jednoduche. Ale pracovni dobu v redakci OnaDnes je potreba vyplnit, ze