- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Frikulinsko hipsterske biopeklo. Ale Winterove to sekne
Musím říct, že to nijak vábně nevypadá ani při přípravě ani po upečení - než takhle krájet opatlané pláty a skládat je na sebe, to bych to raději srolovala jako štrůdl a pak případně nakrájela na dílky, pokud bych měla potřebu nepéct to jako jeden kus.
Přitom dle ingrediencí soudě to nemusí ve výsledku být až tak špatné, ale na rovinu testovat to nehodlám.
To jo, kdyby se z toho v závěru udělala roláda, byl by to mnohem méně odrazující recept. Možná by se roláda trochu roztekla a zploštila, ale pořád by to bylo krásnější, než při tom „stohování“...
já tedy dělám polívku z máslové dýně nebo z hokaido, ale nikdy z obyčejné,
pokud někoho zajímá recept: na oleji zpěním cibuli s kari kořením. zaliju vodou s nakrájenou dýní (hokaido i se slupkou) vařím, vařím, osolím, rozmixuju, přidám smetanu a před servírováním nasekanou petrželku a opečené rohlíky na másle. Výborné, ale zřejmě takto dělá polévku každý...
no,nějak mě to vaření těchto dvou "kačenek" neláká a ani neoslovuje..patlámo patlámo ala baba ghanoughe a to porcování dýně mi dodalo..musela jsem si dát panáka trnkovice...
Mě spíš zaujaly oblečky paní Lindy než ty šmakulády.Děkuji,zůstanu u polévky z hokaida,ta nezklame.
hm, jedla jsem super buchtu z dýně, byly v tom ořechy, ale kynutá stopro nebyla. marně ten recept hledám.
že je to recept "chudých", nad tím bych se neofrňovala, takový mrkvový dort s "fresh cheese" je skvělý.
Mrkvové dorty se hodně pekly za 2. světové války, když chtěly hospodyně vykouzlit z omezených přídělů potravin něco dobrého pro děti. Je škoda, že se na ně pak zapomnělo nebo že byly taky považovány za jídlo chudých, protože mrkvový, teda v našem pojetí spíš karotkový dort je úžasný! Kdo neví, tak by mrkev v těstě rozhodně nehledal.
Co to je za blábol: "I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability?" Češi nepropadli žádnému kouzlu, to jen z Ameriky se sem tahá dyně, která byla pro řadu Čechů symbolem chudoby, a proto ji nevařili, nebo přesně řečeno vařili ji hlavně chudí. Dyni znali naši předkové už ve středověku.
u nás ji zabil kompot s názvem Dýně ala ananas s tou šílenou trestí..který se v mnoha domácnostech vyráběl... přitom pečená se smetanou a pálivou paprikou,jak jsem ji měla možnost jíst v bývalém MLR, neměla chybu.....
.... tedy Linda a Katka jsou pěkný patly ....
ohromně jste pobavil, děkuji vám za prodloužení života. :-)
Žádnej recept vám nepošlu, protože bych náhodou mohl vyhrát kuchařku od Lindy a Katky. Linda a Katka jsou jistě pořádné hospodyňky a jejich kuchařka mě nezajímá.
Kdybych byla žena, určitě by mě to zajímalo.
Ja zena jsem,ale tu kucharku bych nechtela ani nahodou.Uz ta fotka u clanku,vypada to jako kdyz uz to nekdo jedl