Diskuze

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče zklamalo, když se dcera vydala jinou cestou a vystudovala módní návrhářství. Nina Provaan však kulinářský svět nikdy zcela neopustila a před dvěma lety s manželem otevřeli Muzeum gastronomie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní majitelka je navíc i výtečná podnikatelka. Kde co sehnat, půjčit si nebo zajistit zadarmo, ale vstupné má pěkně mastné. Mastnější, než ta kůžička i se sádlem pod ní.  A když pro ně něco uděláte, ani nepoděkují.

0 0
možnosti
JK

Zrovna vcera jsem dojidal pecenej bok, na pive dloooouho 4 hodiny peceny a pokazde kdyz to clovek v te troube znovu vecer ohreje, aby si kus dalsiho masa ukrojil, je to vetsi a vetsi mana. :-P

1 0
možnosti

Samotná kůže je bez sádla a výborná a zdravá na klouby.

4 0
možnosti
EK

kůže, blé! jakákoliv. a musela jsem k tomu dospět :-D

1 3
možnosti

Ať vařená nebo pečená z bůčku i z kolena kůžička je výborná. Může být i křen a hořčice. Chleba netřeba.

3 0
možnosti
MT

Nedělejte mi chutě! Budu muset uvařit koleno... K tomu jablkový křen. Ta kůžička je skutečná delikatesa, a krásně to lepí!;-)

7 0
možnosti
SJ

Martino máš pravdu, je to delikatesa. A i ten křen s jablkem. Papa.

3 0
možnosti
JK

Veľká lahôdka - aj keď nie pre každého - sú prasačie paprčky. Teda posledná časť nožičiek s kopýtkami. Niekomu je nevoľno, len keď si prestaví, že by to mal jesť, ale inak je to veľká pochúťka.

Naši to občas varia a potom z toho robia huspeninu. Naša suseda vždy nad tým ohŕňala nos - bola totiž z trochu vyššej spoločnosti, ak by sa to tak za socíku dalo nazvať. Ale keď ochutnala, ohŕňať nos prestala. Vždy sme ju potom museli na tie uvarené paprčky zavolať.

4 0
možnosti
Foto

I28v85a97n 88M66a32r82e41k

7. 9. 2014 8:03

Už se tu propagovaly kuřecí kůžičky,nyní zase vepřové "kůžičky" ,doteď jsem si myslel že ty jsou "pochoutkou" pro brašnářský a obuvnický průmysl a u tohoto přesvědčení zůstanu i nadále, ale jinak >>>dobrou chuť ! 8-o R^ !!

2 18
možnosti
MR

Měl jste někdy vypečený bůček?Ta kůže je na tom to nejlepší.A takový ovar,s hořčicí a křenem,čerstvým chlebem,to se taky dá;-)

12 0
možnosti
BM

Nikdy jsem nepochopila jak někdo do sebe dostane předkrm polévku hlavní jídlo a moučník aniž by ho bolel žaludek;-(

4 6
možnosti
TN

Na to je jednoduchá odpověď: nesmíte si dávat guláš se šesti (u jídla s více chody se přiměřeně upraví objem jednotlivého chodu), ani müsli a podobné nesmysly (žaludek musí mít přirozený objem).

21 0
možnosti