Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče zklamalo, když se dcera vydala jinou cestou a vystudovala módní návrhářství. Nina Provaan však kulinářský svět nikdy zcela neopustila a před dvěma lety s manželem otevřeli Muzeum gastronomie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L53i85b29o65r 69V51y81k58o28u58p98i13l 9686545379247

Paní majitelka je navíc i výtečná podnikatelka. Kde co sehnat, půjčit si nebo zajistit zadarmo, ale vstupné má pěkně mastné. Mastnější, než ta kůžička i se sádlem pod ní.  A když pro ně něco uděláte, ani nepoděkují.

0/0
9.9.2014 12:29

J89i43n91d35r41i53c14h 56K49o20l26a71r 7130100875393

Zrovna vcera jsem dojidal pecenej bok, na pive dloooouho 4 hodiny peceny a pokazde kdyz to clovek v te troube znovu vecer ohreje, aby si kus dalsiho masa ukrojil, je to vetsi a vetsi mana. :-P

+1/0
8.9.2014 10:19

S71t14a68n78i81s52l34a46v 44Š32u90b50r58t 2153326212279

Samotná kůže je bez sádla a výborná a zdravá na klouby.

+4/0
7.9.2014 23:13

E68l12i20š13k11a 63K98u81č72e26r58o35v19á 7559282703683

kůže, blé! jakákoliv. a musela jsem k tomu dospět :-D

+1/−3
7.9.2014 23:05

S41t63a85n58i42s47l19a55v 89Š18u62b63r97t 2443866152549

Ať vařená nebo pečená z bůčku i z kolena kůžička je výborná. Může být i křen a hořčice. Chleba netřeba.

+3/0
7.9.2014 23:01

M43a97r77t36i70n50a 69T95r18o35j74a21n35o76v71á 5783888725

Nedělejte mi chutě! Budu muset uvařit koleno... K tomu jablkový křen. Ta kůžička je skutečná delikatesa, a krásně to lepí!;-)

+7/0
7.9.2014 20:33

S68i35m68o36n64a 10J57e20t54e45l28o74v81á 5703292642214

Martino máš pravdu, je to delikatesa. A i ten křen s jablkem. Papa.

+3/0
7.9.2014 22:13

I29v92a42n 70P23a25p 9618342

Jaablku s křenem se říká vejmrda

+1/0
7.9.2014 22:33

P21e44t44r 64H41o89l83e18č70e28k 7788843175434

A? Ma to nejake duchaplne pokracovani?

0/0
7.9.2014 22:36

S76t77a59n95i33s77l43a52v 13Š90u70b64r51t 2853566112549

Duchaplné pokračování není, ale krajově se takto nazývá.

0/0
7.9.2014 23:21

J19o17z12e52f 65K22o54s22t55e43l66a20n51s50k78ý 8135852259636

Veľká lahôdka - aj keď nie pre každého - sú prasačie paprčky. Teda posledná časť nožičiek s kopýtkami. Niekomu je nevoľno, len keď si prestaví, že by to mal jesť, ale inak je to veľká pochúťka.

Naši to občas varia a potom z toho robia huspeninu. Naša suseda vždy nad tým ohŕňala nos - bola totiž z trochu vyššej spoločnosti, ak by sa to tak za socíku dalo nazvať. Ale keď ochutnala, ohŕňať nos prestala. Vždy sme ju potom museli na tie uvarené paprčky zavolať.

+4/0
7.9.2014 18:51

I20v26a91n 82M89a67r40e53k 6924758472

Už se tu propagovaly kuřecí kůžičky,nyní zase vepřové "kůžičky" ,doteď jsem si myslel že ty jsou "pochoutkou" pro brašnářský a obuvnický průmysl a u tohoto přesvědčení zůstanu i nadále, ale jinak >>>dobrou chuť ! 8-o R^ !!

+2/−18
7.9.2014 8:03

M97o61n68i73k68a 77R15o90l21l65o15v82á 5773442766425

Měl jste někdy vypečený bůček?Ta kůže je na tom to nejlepší.A takový ovar,s hořčicí a křenem,čerstvým chlebem,to se taky dá;-)

+12/0
7.9.2014 9:44

E61l49i90š61k65a 69K91u90č37e27r33o21v83á 7349682613453

já třeba z vypečeného bůčku kůži odkrajuju. a ovar bych nikdy nejedla. ale nikomu nevnucuju, že to je hnusné a nezdravé. ať si každý jí, co mu chutná. já tohle prostě nerada.

0/0
7.9.2014 23:30

D17a44g14m50a77r 80N11o96v94o13t97n15á 4431230488233

Nikdy neříkej nikdy, praví staré přísloví. A jak je pravdivé ...

0/0
8.9.2014 14:36

T35o78m13á11š 24N81e37u68g77e45b51a53u93e16r 1850955520470

Ne každému to pochopitelně chutná. Někdo tomu příjde na chuť později, někdo nikdy. Avšak není pravda, že je to nezdravé. Naopak, jedná se o vysoce zdravou stravu "léčící" problémy s klouby.

+1/0
8.9.2014 18:22

T70o10m71á90š 82N68e89u63g69e65b93a84u93e13r 1840965580550

Taková dobře propečená vepřová kůžička to je delikatesa. A když si dáte kousek ovárku s kůžičkou, tak uděláte něco pro své zdraví a nemusíte polikat prášky. Ona je totiž zdravá na klouby.

+12/0
7.9.2014 9:52

J64a59n 30T34o16n 9456722426383

Je vidět, že o zabijačce nevíte zhola nic, kůžička vždy patřila mezi jedny z delikates.

+7/0
7.9.2014 12:13
Foto

D56a13n88a 27Z11e61m94k52o47v51á 7431940437216

Je vidět, že nevíte co je dobré.

+3/0
7.9.2014 13:06

T60e21r71e73z91a 50N47o68v96o57t39n40á 7929263457927

Měl jste někdy krásně propečenou kůžičku z rožněného prasátka? V

+2/0
7.9.2014 18:17

V35e28r49o39n42i60k80a 48V92o33l97h59e46j54n24o59v31á 7482696234448

Nevíte, co je dobré. Ale nikdo vám to nevnucuje, vaše škoda.

+1/0
7.9.2014 21:12

P70e79t91r 89P87a16l40e86č69e68k 3780175544252

Naprostý souhlas s panem Markem, ládovat se kůžema, to opravdu ne. A pokud by mi někdo chtěl náhodou sdělovat že nevím co je dobré, tak se nemusí namáhat neboť mu rovnou odpovídám že to má naprostou pravdu, jenomže v případě pojídání kůží milerád setrvám v blažené nevědomosti a nechci poznat strašlivou pravdu. :-P;-D Vám ostatním ale ze srdce přeji dobrou chuť.

0/−1
8.9.2014 6:17

B25o54h14u77m10i39l32a 79M68a51j86e32r51o42v78á 4197531564

Nikdy jsem nepochopila jak někdo do sebe dostane předkrm polévku hlavní jídlo a moučník aniž by ho bolel žaludek;-(

+4/−6
7.9.2014 6:53

T32o58m63á47š 57N49e54u53g49e60b33a63u29e52r 1900395970140

Na to je jednoduchá odpověď: nesmíte si dávat guláš se šesti (u jídla s více chody se přiměřeně upraví objem jednotlivého chodu), ani müsli a podobné nesmysly (žaludek musí mít přirozený objem).

+21/0
7.9.2014 8:02

M27a70r69t82a 21S90o21u49k12u64p63o97v17á 9596246320830

A co takhle malé porce? Minimum příloh? Moučník jen tak symbolicky?

+7/0
7.9.2014 12:15

E95l60i76š96k63a 32K55u88č71e56r14o31v44á 7409222443733

odpověď zní: malé porce. uvaříte pro čtyři to co normálně pro dva a podělíte to.

+1/0
7.9.2014 23:06

P91e82t85r 48P46a72l36e18č46e88k 3890515524732

To mi zase přijde škoda práce například místo třech kopečků rýže + přiměřeně guláše a masa dát si jen půl jednoho kopečku rýže a polévkovou lžíci guláše a gram masa.

0/0
8.9.2014 6:21

A48n96n67a 94K77r30á17s62o48v23á 6920494430168

Vy jste asi z těch lidí, kteří jednou za týden uvaří hrnec eintopfu, aby jim nebyla škoda práce.

0/0
11.9.2014 7:03







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.