Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče zklamalo, když se dcera vydala jinou cestou a vystudovala módní návrhářství. Nina Provaan však kulinářský svět nikdy zcela neopustila a před dvěma lety s manželem otevřeli Muzeum gastronomie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L64i64b36o62r 61V22y11k63o14u48p87i21l 9436395879907

Paní majitelka je navíc i výtečná podnikatelka. Kde co sehnat, půjčit si nebo zajistit zadarmo, ale vstupné má pěkně mastné. Mastnější, než ta kůžička i se sádlem pod ní.  A když pro ně něco uděláte, ani nepoděkují.

0/0
9.9.2014 12:29

J82i44n73d85r29i61c88h 70K69o28l17a64r 7420530675423

Zrovna vcera jsem dojidal pecenej bok, na pive dloooouho 4 hodiny peceny a pokazde kdyz to clovek v te troube znovu vecer ohreje, aby si kus dalsiho masa ukrojil, je to vetsi a vetsi mana. :-P

+1/0
8.9.2014 10:19

S62t49a47n89i96s15l38a76v 73Š21u64b63r76t 2813976122639

Samotná kůže je bez sádla a výborná a zdravá na klouby.

+4/0
7.9.2014 23:13


E43l33i23š37k28a 78K12u74č64e92r43o14v45á 1316598797559

kůže, blé! jakákoliv. a musela jsem k tomu dospět :-D

+1/−3
7.9.2014 23:05

S57t92a91n97i93s76l15a96v 22Š17u96b34r92t 2873296152119

Ať vařená nebo pečená z bůčku i z kolena kůžička je výborná. Může být i křen a hořčice. Chleba netřeba.

+3/0
7.9.2014 23:01

M98a29r54t14i44n69a 44T24r41o22j94a71n38o89v14á 5823308335

Nedělejte mi chutě! Budu muset uvařit koleno... K tomu jablkový křen. Ta kůžička je skutečná delikatesa, a krásně to lepí!;-)

+7/0
7.9.2014 20:33

S14i20m65o49n56a 17J40e16t70e14l49o71v14á 5233982442324

Martino máš pravdu, je to delikatesa. A i ten křen s jablkem. Papa.

+3/0
7.9.2014 22:13

I39v35a51n 23P33a56p 9828612

Jaablku s křenem se říká vejmrda

+1/0
7.9.2014 22:33

P63e20t34r 82H26o92l51e71č63e25k 7938443585724

A? Ma to nejake duchaplne pokracovani?

0/0
7.9.2014 22:36

S46t72a38n97i39s73l69a17v 80Š71u93b67r73t 2563786202809

Duchaplné pokračování není, ale krajově se takto nazývá.

0/0
7.9.2014 23:21

J62o81z87e91f 95K16o32s53t21e97l98a50n97s14k98ý 8725662879776

Veľká lahôdka - aj keď nie pre každého - sú prasačie paprčky. Teda posledná časť nožičiek s kopýtkami. Niekomu je nevoľno, len keď si prestaví, že by to mal jesť, ale inak je to veľká pochúťka.

Naši to občas varia a potom z toho robia huspeninu. Naša suseda vždy nad tým ohŕňala nos - bola totiž z trochu vyššej spoločnosti, ak by sa to tak za socíku dalo nazvať. Ale keď ochutnala, ohŕňať nos prestala. Vždy sme ju potom museli na tie uvarené paprčky zavolať.

+4/0
7.9.2014 18:51

I84v34a26n 18M90a56r38e61k 6884588282

Už se tu propagovaly kuřecí kůžičky,nyní zase vepřové "kůžičky" ,doteď jsem si myslel že ty jsou "pochoutkou" pro brašnářský a obuvnický průmysl a u tohoto přesvědčení zůstanu i nadále, ale jinak >>>dobrou chuť ! 8-o R^ !!

+2/−18
7.9.2014 8:03

M93o92n53i43k41a 61R69o80l49l66o15v54á 5283752706665

Měl jste někdy vypečený bůček?Ta kůže je na tom to nejlepší.A takový ovar,s hořčicí a křenem,čerstvým chlebem,to se taky dá;-)

+12/0
7.9.2014 9:44

E82l66i93š93k17a 68K11u34č55e45r73o95v45á 1676538437949

já třeba z vypečeného bůčku kůži odkrajuju. a ovar bych nikdy nejedla. ale nikomu nevnucuju, že to je hnusné a nezdravé. ať si každý jí, co mu chutná. já tohle prostě nerada.

0/0
7.9.2014 23:30

D91a13g15m95a63r 72N46o12v84o47t21n78á 4791970428293

Nikdy neříkej nikdy, praví staré přísloví. A jak je pravdivé ...

0/0
8.9.2014 14:36

T88o55m94á93š 63N21e35u90g28e86b94a87u73e45r 1810235700580

Ne každému to pochopitelně chutná. Někdo tomu příjde na chuť později, někdo nikdy. Avšak není pravda, že je to nezdravé. Naopak, jedná se o vysoce zdravou stravu "léčící" problémy s klouby.

+1/0
8.9.2014 18:22

T35o71m64á70š 28N92e57u90g31e30b89a54u75e47r 1400765550210

Taková dobře propečená vepřová kůžička to je delikatesa. A když si dáte kousek ovárku s kůžičkou, tak uděláte něco pro své zdraví a nemusíte polikat prášky. Ona je totiž zdravá na klouby.

+12/0
7.9.2014 9:52

J58a48n 40T80o77n 9236762766773

Je vidět, že o zabijačce nevíte zhola nic, kůžička vždy patřila mezi jedny z delikates.

+7/0
7.9.2014 12:13
Foto

D57a38n49a 64Z96e18m30k72o69v63á 7281370117466

Je vidět, že nevíte co je dobré.

+3/0
7.9.2014 13:06

T71e88r14e11z72a 21N56o57v95o88t70n64á 7329273537937

Měl jste někdy krásně propečenou kůžičku z rožněného prasátka? V

+2/0
7.9.2014 18:17

V50e92r51o25n98i61k81a 65V91o46l54h74e69j22n37o82v56á 7112686914728

Nevíte, co je dobré. Ale nikdo vám to nevnucuje, vaše škoda.

+1/0
7.9.2014 21:12

P22e13t64r 30P10a42l59e92č42e84k 3130285744232

Naprostý souhlas s panem Markem, ládovat se kůžema, to opravdu ne. A pokud by mi někdo chtěl náhodou sdělovat že nevím co je dobré, tak se nemusí namáhat neboť mu rovnou odpovídám že to má naprostou pravdu, jenomže v případě pojídání kůží milerád setrvám v blažené nevědomosti a nechci poznat strašlivou pravdu. :-P;-D Vám ostatním ale ze srdce přeji dobrou chuť.

0/−1
8.9.2014 6:17

B34o85h84u47m19i16l48a 19M35a65j81e86r83o61v87á 4177301584

Nikdy jsem nepochopila jak někdo do sebe dostane předkrm polévku hlavní jídlo a moučník aniž by ho bolel žaludek;-(

+4/−6
7.9.2014 6:53

T61o31m38á88š 85N93e97u29g31e71b58a61u51e56r 1930985120950

Na to je jednoduchá odpověď: nesmíte si dávat guláš se šesti (u jídla s více chody se přiměřeně upraví objem jednotlivého chodu), ani müsli a podobné nesmysly (žaludek musí mít přirozený objem).

+21/0
7.9.2014 8:02

M70a63r58t84a 34S12o76u98k48u23p57o97v15á 9356646530650

A co takhle malé porce? Minimum příloh? Moučník jen tak symbolicky?

+7/0
7.9.2014 12:15

E53l83i44š10k90a 48K89u83č75e60r73o23v35á 1916848587909

odpověď zní: malé porce. uvaříte pro čtyři to co normálně pro dva a podělíte to.

+1/0
7.9.2014 23:06

P45e66t10r 75P95a36l22e85č55e84k 3710335664332

To mi zase přijde škoda práce například místo třech kopečků rýže + přiměřeně guláše a masa dát si jen půl jednoho kopečku rýže a polévkovou lžíci guláše a gram masa.

0/0
8.9.2014 6:21

A96n96n89a 50K24r66á95s79o24v68á 6100574510138

Vy jste asi z těch lidí, kteří jednou za týden uvaří hrnec eintopfu, aby jim nebyla škoda práce.

0/0
11.9.2014 7:03





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.