Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče zklamalo, když se dcera vydala jinou cestou a vystudovala módní návrhářství. Nina Provaan však kulinářský svět nikdy zcela neopustila a před dvěma lety s manželem otevřeli Muzeum gastronomie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L83i22b19o67r 83V56y72k55o79u16p48i98l 9616715429537

Paní majitelka je navíc i výtečná podnikatelka. Kde co sehnat, půjčit si nebo zajistit zadarmo, ale vstupné má pěkně mastné. Mastnější, než ta kůžička i se sádlem pod ní.  A když pro ně něco uděláte, ani nepoděkují.

0/0
9.9.2014 12:29

J71i52n57d32r59i63c54h 28K98o49l37a28r 7110710535703

Zrovna vcera jsem dojidal pecenej bok, na pive dloooouho 4 hodiny peceny a pokazde kdyz to clovek v te troube znovu vecer ohreje, aby si kus dalsiho masa ukrojil, je to vetsi a vetsi mana. :-P

+1/0
8.9.2014 10:19

S82t11a90n89i45s76l83a49v 20Š11u44b49r60t 2513696462209

Samotná kůže je bez sádla a výborná a zdravá na klouby.

+4/0
7.9.2014 23:13

E67l85i82š56k64a 69K39u93č20e27r56o38v70á 7839362453653

kůže, blé! jakákoliv. a musela jsem k tomu dospět :-D

+1/−3
7.9.2014 23:05

S97t70a80n95i76s86l13a47v 30Š25u23b92r75t 2393126262599

Ať vařená nebo pečená z bůčku i z kolena kůžička je výborná. Může být i křen a hořčice. Chleba netřeba.

+3/0
7.9.2014 23:01

M25a87r95t15i22n70a 95T79r28o29j54a77n36o74v98á 5833628795

Nedělejte mi chutě! Budu muset uvařit koleno... K tomu jablkový křen. Ta kůžička je skutečná delikatesa, a krásně to lepí!;-)

+7/0
7.9.2014 20:33

S87i50m43o80n81a 45J36e49t55e45l27o79v24á 5393772552944

Martino máš pravdu, je to delikatesa. A i ten křen s jablkem. Papa.

+3/0
7.9.2014 22:13

I39v39a52n 36P74a11p 9778562

Jaablku s křenem se říká vejmrda

+1/0
7.9.2014 22:33

P41e35t20r 55H25o39l40e95č50e61k 7828783435514

A? Ma to nejake duchaplne pokracovani?

0/0
7.9.2014 22:36

S69t65a65n34i77s98l13a89v 76Š32u40b44r68t 2403356152869

Duchaplné pokračování není, ale krajově se takto nazývá.

0/0
7.9.2014 23:21

J71o85z48e55f 34K80o33s26t15e31l39a62n56s98k21ý 8535692739866

Veľká lahôdka - aj keď nie pre každého - sú prasačie paprčky. Teda posledná časť nožičiek s kopýtkami. Niekomu je nevoľno, len keď si prestaví, že by to mal jesť, ale inak je to veľká pochúťka.

Naši to občas varia a potom z toho robia huspeninu. Naša suseda vždy nad tým ohŕňala nos - bola totiž z trochu vyššej spoločnosti, ak by sa to tak za socíku dalo nazvať. Ale keď ochutnala, ohŕňať nos prestala. Vždy sme ju potom museli na tie uvarené paprčky zavolať.

+4/0
7.9.2014 18:51

I12v95a11n 74M66a64r13e79k 6204558972

Už se tu propagovaly kuřecí kůžičky,nyní zase vepřové "kůžičky" ,doteď jsem si myslel že ty jsou "pochoutkou" pro brašnářský a obuvnický průmysl a u tohoto přesvědčení zůstanu i nadále, ale jinak >>>dobrou chuť ! 8-o R^ !!

+2/−18
7.9.2014 8:03

M90o63n89i95k40a 86R26o87l41l49o29v56á 5693502436765

Měl jste někdy vypečený bůček?Ta kůže je na tom to nejlepší.A takový ovar,s hořčicí a křenem,čerstvým chlebem,to se taky dá;-)

+12/0
7.9.2014 9:44

E20l86i74š94k53a 33K18u84č96e29r82o52v54á 7709762273103

já třeba z vypečeného bůčku kůži odkrajuju. a ovar bych nikdy nejedla. ale nikomu nevnucuju, že to je hnusné a nezdravé. ať si každý jí, co mu chutná. já tohle prostě nerada.

0/0
7.9.2014 23:30

D40a74g72m59a68r 33N36o80v41o46t81n49á 4411340328873

Nikdy neříkej nikdy, praví staré přísloví. A jak je pravdivé ...

0/0
8.9.2014 14:36

T92o92m44á60š 54N80e81u78g91e76b56a44u71e27r 1630325280250

Ne každému to pochopitelně chutná. Někdo tomu příjde na chuť později, někdo nikdy. Avšak není pravda, že je to nezdravé. Naopak, jedná se o vysoce zdravou stravu "léčící" problémy s klouby.

+1/0
8.9.2014 18:22

T94o76m83á18š 85N59e93u62g16e50b68a52u72e95r 1940585610350

Taková dobře propečená vepřová kůžička to je delikatesa. A když si dáte kousek ovárku s kůžičkou, tak uděláte něco pro své zdraví a nemusíte polikat prášky. Ona je totiž zdravá na klouby.

+12/0
7.9.2014 9:52

J26a71n 28T58o94n 9796812216883

Je vidět, že o zabijačce nevíte zhola nic, kůžička vždy patřila mezi jedny z delikates.

+7/0
7.9.2014 12:13
Foto

D64a62n77a 24Z63e33m46k56o48v78á 7161420507976

Je vidět, že nevíte co je dobré.

+3/0
7.9.2014 13:06

T47e40r23e35z29a 79N61o84v19o91t47n59á 7989663987967

Měl jste někdy krásně propečenou kůžičku z rožněného prasátka? V

+2/0
7.9.2014 18:17

V11e96r96o94n40i84k91a 86V44o16l26h57e25j52n29o83v28á 7342876444698

Nevíte, co je dobré. Ale nikdo vám to nevnucuje, vaše škoda.

+1/0
7.9.2014 21:12

P60e12t58r 13P55a69l40e63č63e65k 3470585474802

Naprostý souhlas s panem Markem, ládovat se kůžema, to opravdu ne. A pokud by mi někdo chtěl náhodou sdělovat že nevím co je dobré, tak se nemusí namáhat neboť mu rovnou odpovídám že to má naprostou pravdu, jenomže v případě pojídání kůží milerád setrvám v blažené nevědomosti a nechci poznat strašlivou pravdu. :-P;-D Vám ostatním ale ze srdce přeji dobrou chuť.

0/−1
8.9.2014 6:17

B19o47h19u23m54i52l77a 28M12a32j46e42r89o17v29á 4357211314

Nikdy jsem nepochopila jak někdo do sebe dostane předkrm polévku hlavní jídlo a moučník aniž by ho bolel žaludek;-(

+4/−6
7.9.2014 6:53

T38o45m98á48š 92N49e70u53g38e33b77a68u66e20r 1430425810740

Na to je jednoduchá odpověď: nesmíte si dávat guláš se šesti (u jídla s více chody se přiměřeně upraví objem jednotlivého chodu), ani müsli a podobné nesmysly (žaludek musí mít přirozený objem).

+21/0
7.9.2014 8:02

M14a78r45t66a 50S57o78u21k69u64p61o20v37á 9516446180220

A co takhle malé porce? Minimum příloh? Moučník jen tak symbolicky?

+7/0
7.9.2014 12:15

E47l42i25š97k48a 68K26u29č98e59r45o22v12á 7109182423243

odpověď zní: malé porce. uvaříte pro čtyři to co normálně pro dva a podělíte to.

+1/0
7.9.2014 23:06

P56e75t64r 87P87a29l36e33č83e18k 3420105804432

To mi zase přijde škoda práce například místo třech kopečků rýže + přiměřeně guláše a masa dát si jen půl jednoho kopečku rýže a polévkovou lžíci guláše a gram masa.

0/0
8.9.2014 6:21

A60n53n71a 11K26r82á35s45o61v26á 6660904220668

Vy jste asi z těch lidí, kteří jednou za týden uvaří hrnec eintopfu, aby jim nebyla škoda práce.

0/0
11.9.2014 7:03







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.