Ona

Diskuze

Jezte jako ve Francii: uvařte si ratatouille a upečte lotrinský koláč

Nenechte se odradit pověstí francouzských receptů. Nejsou tak složité a záhadné, jak se říká, a navíc žádný učený z nebe nespadl. Vyzkoušejte s námi pár jídel od jednoduššího toustu po vyhlášené dezerty. Uvidíte, že si Francii domů můžete přivolat snáze, než jste si mysleli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I58v76a25n 21M62a35r28e76k

24. 8. 2014 15:40

!! Jen by mě zajímalo jestli i např. v Japonsku,Francii,Švýcarsku,Itálii,a dalších zemích tak "horlivě" propagují naši kuchyni,už se mi jen při pohledu na všechny ty blafy zde mnohdy  prezentované dělá nevolno a to tu chválabohu ˇještě neprezentují  smažené šváby,cvrčky moučné červy či nakládané hady ! 8-o Rv Rv Rv !!

0 7
možnosti

Nevím, co si představujete pod pojmem blaf. ;-) Já teda škrob a vodu v párku, křehčené kuře, "jogurty" z tuny škrobu, barviv a aromat vydávané za zdravou svačinku pro děti... Máme tu jistou nabídku receptů a je jen naše volba, zda budeme zkoušet nové věci, nebo třeba zabedněně zůstávat u řízku a vepřo-knedlu [>-]

3 0
možnosti

J61a32k69u87b 94R25o91u82s

24. 8. 2014 12:21

A kde je kebab nebo pilav? Jídla z článku už ve Francii nikdo nejí... RvRvRv

2 3
možnosti

Zkoušel už někdo ten koláč? Vypadá výborně, ale nejsem si jista tou "cizí" přísadou? Kde to seženu, popř.dá se to nahradit?:-)

0 0
možnosti

Předpokládám, že tou "cizí přísadou" myslíte "creme fraiche" - my v českých podmínkách používáme pouze co nejtučnější zakysanou smetanu. Recept přímo z článku jsem nezkoušela, ale jinak peču tyto koláče (ve francouzštině se nazývá quiche) už léta a v rodině i mezi přáteli jsou velmi oblíbené... Dá se tam zužitkovat ledacos, co máte zrovna doma... Tento lotrinský (quiche lorraine) je se slaninou, my máme rádi třebas i cibulový, pórkový, špenátový, zkoušeli jsme i s lososem... Na internetu najdete jistě i plno dalších tipů. dá se jíst jak za tepla, tak studený...

6 0
možnosti

Jak velký je chuťový rozdíl mezi ratatouille a lečem?

1 1
možnosti

Obrovský. Ratatuille je z jiné zeleniny, jen nepatrně prošlé teplem a okořeněné.

6 0
možnosti

Ratatouille v žádném případě nevařte! Stačí napřed osmažit a nakonec malinko podusit.

6 0
možnosti

Já jsem se ratatouille jen velmi volně inspirovala. Používám stejné ingredience. Veškerou zeleninu nakrájím na kostičky, hodím na pekáč vyložený pečícím papírem, zakápnu trochou oleje a peču cca 20 minut. Kolem ratatouille to sice jen běželo, ale dobré je to taky.

2 1
možnosti