- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jen by mě zajímalo jestli i např. v Japonsku,Francii,Švýcarsku,Itálii,a dalších zemích tak "horlivě" propagují naši kuchyni,už se mi jen při pohledu na všechny ty blafy zde mnohdy prezentované dělá nevolno a to tu chválabohu ˇještě neprezentují smažené šváby,cvrčky moučné červy či nakládané hady !
Nevím, co si představujete pod pojmem blaf. Já teda škrob a vodu v párku, křehčené kuře, "jogurty" z tuny škrobu, barviv a aromat vydávané za zdravou svačinku pro děti... Máme tu jistou nabídku receptů a je jen naše volba, zda budeme zkoušet nové věci, nebo třeba zabedněně zůstávat u řízku a vepřo-knedlu
A kde je kebab nebo pilav? Jídla z článku už ve Francii nikdo nejí...
Zkoušel už někdo ten koláč? Vypadá výborně, ale nejsem si jista tou "cizí" přísadou? Kde to seženu, popř.dá se to nahradit?
Předpokládám, že tou "cizí přísadou" myslíte "creme fraiche" - my v českých podmínkách používáme pouze co nejtučnější zakysanou smetanu. Recept přímo z článku jsem nezkoušela, ale jinak peču tyto koláče (ve francouzštině se nazývá quiche) už léta a v rodině i mezi přáteli jsou velmi oblíbené... Dá se tam zužitkovat ledacos, co máte zrovna doma... Tento lotrinský (quiche lorraine) je se slaninou, my máme rádi třebas i cibulový, pórkový, špenátový, zkoušeli jsme i s lososem... Na internetu najdete jistě i plno dalších tipů. dá se jíst jak za tepla, tak studený...
Jak velký je chuťový rozdíl mezi ratatouille a lečem?
Obrovský. Ratatuille je z jiné zeleniny, jen nepatrně prošlé teplem a okořeněné.
Ratatouille v žádném případě nevařte! Stačí napřed osmažit a nakonec malinko podusit.
Já jsem se ratatouille jen velmi volně inspirovala. Používám stejné ingredience. Veškerou zeleninu nakrájím na kostičky, hodím na pekáč vyložený pečícím papírem, zakápnu trochou oleje a peču cca 20 minut. Kolem ratatouille to sice jen běželo, ale dobré je to taky.