- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Umývat ovoce a zeleninu v mýdlem... Jste padlý na hlavu???
Ja osobne se snazim,abych nemela doma moc chemie.kdyz jsem udelala treba sunku s normalni soli(byls vyborna) ale mi chlapi mi to nechteli jist,ze to vypada podezrele ((( a tak je to se vsim co nevypada jako v obchode
v EU jsou chlorovany kurata preci zakazany? todle se dela v USA ze prochazeji chlorovou lazni + dalsi chemie. Pokud se zavede TTIP tak pak budou chlorovany kurata americani moc dovazet na evropskej trh. A nejen to. Mame sa naco tesit.
ty nejděsivější přídavné látky najdete ve vaší lékárničce. Schválně si prolustrujte složení sirupu proti kašli nebo ibalginu (barvivo do tiskáren E127, plnidla, škroby...)
Tak nekupujte hnusně růžový ibalgin a kupte si bílý ibuprofen.
já jsem si říkala, proč jsou všechna jablka v tescu mastná. nechutné.
přítel bezpečně rozezná zda jsem jablka koupila v supermarketu nebo je utrhla na zahradě, a za tuto alergii je dokonce vděčný.
Na to stačí oči, nepotřebujeme to vyzdvihovat jako novou supervlastnost.
Podvody, podvůdky, marketing, kšeft a soukromé zisky. Vy nám dáte do jídla to, co tam nemá co dělat, a my si máme dávat pozor na to, co kupujeme a jíme. Poctivost, pravda a láska opět vítězí.
Češi si rádi hrají a soutěží. Tak to je taková hra kdo z koho, kdo koho očůrá nebo bude očůrán.
Cože? Zákazník něco vyžaduje? Co je to za blábol!
Zákazník chce pouze kvalitní, čerstvé a pokud možno i levné potraviny.
Všechno ostatní je jen marketinkový tah obchodníků, kteří doufají, že když rajče bude ještě červenější než je, že se ho víc prodá. Kdyby to pomohlo zvednout prodej, klidně by natřeli i trávu k okolí obchodu na hezčí zelenou.
Ano, ale kvalitní/čerstvé a levné se vzájemně vylučuje...
U nás se zabitá kuřata chladí vzduchem, je to z hlediska bezpečnosti (food safety) lepší, vodní chlazení se používá například v Polsku, zase bezhlavě přeložený článek bez znalosti místních reálií.
Taky mi připadá, že obšlehli článek z amerických novin, hodili do googlu překladače a mají hotovo. Zákony, normy a navíc i zvyklosti pro uchování potravin jsou v USA a Evropě (ČR) podle mě ale určitě rozdílné.
Nevíte, kde bych sehnala semínka lososa? Taky bych si ho ráda "pěstovala na farmě".
"Přestože chuť masa je stejná, zákazníci si zvykli na výraznou růžovou barvu, vyžadují ji" - Proboha co je tohle zase za lež? Stejné jako u šunky, zákazníci "vyžadují", aby se orůžověla rakovinotvorným dusitanem. Když nemám na výběr??? Tak jak došli k tomu, že to zákazník vyžaduje? Proč není vedle sebe na pultě barvený a nebarvený losos a barvená a nebarvená šunka? Ať se zákazník rozhodne sám, ale až v obchodě. Ne že to za něj rozhodne někdo jiný a pak to vydává jako "zákazník to chce".
Zato potkat uzeninu, která je řádně růžová poctivým vyuzením v krámě snad ani nejde. Jó, umělý čmoud namísto udírny.