Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Potraviny a nápoje, po kterých budete mít neustále hlad

Máte někdy pocit, že je váš žaludek snad bezedný? Možná si jen vybíráte špatné jídlo, které místo aby vás zasytilo, spíše vyvolává pocit hladu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K66a84t51e45ř21i27n84a 62P37o27s50l62u83š18n77á 7531144916296

Pijte Caro!

0/0
15.9.2014 9:48

J40i39r39k21a 26H28o92n64c76ů 2494464411628

Žerte maso!

0/0
15.9.2014 1:05

P91e83t51r 20M69i61c49h22a15l 2930584921372

A není nejlepší jíst všechno a střídat to?

+1/0
27.8.2014 2:30


M59i78c11h14a67l 46N36o39v86o82t37n54ý 1397282918338

Obcas si dam pohankovou kasi. Tady na to nejsou moc lidi zvykly,ale napriklad dal na vychod je to bezna ranni pochoutka.

+1/−1
14.8.2014 11:18

D30a84v87i79d 18A98d91a34m35e42c 6442408

Moje žena má hlad pořád po cuketě... takže chce další a další :) http://www.onlinekucharka.cz/recept/3017/cuketove-krouzky

0/0
13.8.2014 13:14
Foto

F78r28a33n44t61i33š89e43k 84Č75e45r77n93ý 2357611958680

Alkohol je nejhorší metla lidstva :-)

0/0
13.8.2014 13:05

J82i24ř31í 31T30e80s73n73e15r 3573502793181

Tak to mi hlava nebere :-( moje slinivka inzulín neprodukuje (jsem diabetik) - takže žádné návaly inzulínu nehrozí a přitom bych žral a žral.. Kde je chyba? ;-D

+1/0
13.8.2014 7:51

T78o42m14á91š 98T18a64t13í19č76e93k 5110892440198

Když rozděluje potraviny na dobré a zlé paní Jana Nováková z Horní Dolní, jedná se o neškodnou hlupačku. Když totéž dělají odborníci s tituly, jedná se o nebezpečné šarlatány. :-P

+1/0
13.8.2014 2:15

D51a11v24i73d 39P38e65t59r29ž18e57l96a 2526704873280

No nevím - k čemu je člověku dobrá vláknina? Jakou má výživovou hodnotu? Žádnou. Prý však podporuje peristaltiku střev. Jenže střeva jsou většinou zablokována z důvodu blokace bederní páteře, v důsledku které člověk rovněž špatně dýchá. Dojde-li k odblokování bederní páteře, začnou být vnitřní orgány masírovány a vláknina není zapotřebí. P.S. Ve vláknině se usazují veškeré těžké kovy a pesticidy, nikoli tak ve šťávě z ovoce nebo zeleniny.

+2/−9
12.8.2014 17:57

P42a91v15e66l 65S45ý89k43o62r86a 7147782157531

Pravdu dite.

0/0
12.8.2014 21:34

J36a28n 89K39o63t62l56í36n 9169784505757

Já mívám jiný problém... často se nestihnu najíst, pak mě tak na dvě hodinky trápí hlad a najednou ticho. Když si nevzpomenu, že jsem nejedl, tak (kromě únavy a podráždění z chybějících cukrů) jedu třeba dva dny na jednom rohlíku. Vím, že si tím zadělávám na parádní zdravotní problémy, proto jsem si na telefonu nastavil upozornění "nažer se pitomče" 3x za den.

0/0
12.8.2014 17:25

P53e72t89r 60N66e60c48h87a75n68i97c38k52ý 7853646338390

Podobný problém a nejhorší je, že jeden rohlík (ba někdy i jedno kousnutí do něčeho) stačí k tomu, aby hlad přešel, přitom tělo by snědlo volský povoz i s voskou, ale neřekne si

+1/0
12.8.2014 17:30

M24a64r30t78i61n 41R34o64h84á65č 6989866256687

Může to být i neustálým stresem. Žaludek neotravuje, když to vypadá, jako by šlo celý den o život.

+1/0
12.8.2014 17:54

P45e70t72r 36N47e27c65h64a60n59i91c10k21ý 7763906128750

Možná trochu jo...

0/0
12.8.2014 17:55

B12o98h24u72m58i34l39a 87M98a17j63e20r82o42v39á 4647691944

bože já mám hlad i když mám horečku:-(

+1/0
12.8.2014 19:48

M12a23r24t62i57n 98R68o28h68á40č 6229876926627

Hladovění není nezdravé. Spíše to, čím ten hlad zaženeš.

0/0
12.8.2014 17:51

P84e26t54r 71N21e47c95h59a28n58i11c49k75ý 7593696568160

To mam opacny problem, nemivam hlad i kdyz bych mel mit, tak aspon vim co jist

0/0
12.8.2014 16:58

L94u24k16á98š 84N98o20v10á35k 1700685390755

Především je to o tom člověku jak se stravuje. Nejlepší je tu stravovat se pravidelně, střídat stravu a zbytečně se nepřejídat. Jíst pořád maso také není zdravé. Důležité je uvědomit si vůbec kolik jsem toho snědl a jestli mám vůbec takový výdej energie. Také je důležité si hlídat sůl v jídle, jelikož sůl zadržuje vodu v těle.

+3/0
12.8.2014 16:38

V50i31k89t78o16r 78Z53á50b25r56a64n26s64k44ý 3980968284523

Velmi jednoduchý a pravdivý návod na racionální výživu. R^

Tleskám!

+1/0
12.8.2014 18:42

M19a70r65t81i96n 47S26t84e40r55n 3612204224354

Z toho mi tedy vychazi, ze pecivo je zbytecne, a je lepsi jist rovnou jenom samotne maso bez priloh, peciva anebo testovin ;-D R^

+10/−1
12.8.2014 15:17

P90e87t81r59a 28N85o79v63á76k61o54v98á 7588446674448

To vám vychází dost správně.

+4/−6
12.8.2014 15:26

M74a11r37t51i25n 29R15o84h49á91č 6409886936237

A o zelenině, rýži a bramborách jsi ještě neslyšel co? ;-DR^

+6/−1
12.8.2014 15:27

O94n62d45ř51e90j 73T55r26o46j10a66n 7389160878309

Co z toho se dá jíst k snídani?

0/−1
12.8.2014 21:24

R52o48m66a49n 71Č20e85c19h83u83r74a 6672759747789

Všechno.

0/0
13.8.2014 1:06

J93i49ř73í 81B48a59u45e22r 4924766708290

Když si člověk přečte co je a není zdravé jíst a pít tak bych musel zemřít hlady.

Já si říkám stejně vím h.... po čem se tloustne,stejně se nedovíte z čeho je to vyrobené.

+6/−2
12.8.2014 15:16

S83a89n50d58r90a 97F95e28r48i91a32n54č50í83k75o36v66á 7163978861503

Odkiaľ ste prebrali článok? Túto zmes hlúpostí a poloprávd som už niekde čítala.

1. Je pravda, že jedlo s vysokým glykemickým indexom spôsobuje výkyvy hladiny krvného cukru, čo spôsobuje hlad. Preto je dôležité, čo k tomu ešte zjete. Ak si dáte pečivo samé o sebe,bude to mať efekt ako popisujú v článku, ak si k tomu pečivu dáte kvalitnú šunku, syr, zeleninu, prijimete dostatok vlákniny a bielkovín, tak sa nasýtite. Rovnako aj pizza, ak je na nej nejaké mäso, syr, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, tak vás dostatočne nasýti, aj keď je na ceste z bielej múky. 

2. Slané pochúťky hlavne spôsobujú smäd, ktorý ak zaženiete colou, tak je problém. 

3. Glutaman sodný rozhodne neobsahujú čínske pokrmy o nič viac ako iné. Vysoký obsah glutamanu má taliansky syr parmezán, takisto paradajky. Takže talianske cestoviny pomodoro s parmezánom budú mať tiež vysoký obsah glutamanu. 

4. Ľudia, ktorí konzumujú viac glutamanu ako iní ľudia budú konzumovať pravdepodobne viac jedla ako iní ľudia, a preto budú trpieť nadváhou či obezitou.

+14/−2
12.8.2014 11:51

D71a31n72i88e42l 15S80y91r12o53v56ý 4934485669345

rajčata obsahují glutaman sodný??????;-D

+1/−7
12.8.2014 12:07

P93e42t25r76a 76Š77i59m54o57n51o37v96á 6740690853353

Ano.

Proto je na některých obalech napsáno, že je bez PŘÍDANÉHO glutamátu.

+1/0
12.8.2014 13:27

S70a71n41d43r28a 28F85e12r65i89a47n55č88í77k97o55v44á 7183118721723

Samozrejme. Glutaman sodný je aminokyselina (ktorá je jednou zo stavených zložiek proteínov) nachádzajúca v živých organizmoch. A to si predstavte, že ho obsahuje aj materské mlieko.

+6/−1
12.8.2014 13:56

P81a20v72e92l 71P27í41p89a 1771835278427

aj ta krajta uklik sem se mělo být plus omluvuju se

0/0
12.8.2014 19:22

K67r30i33s76t35ý90n74a 24H39y73n21k86o21v97á 9672736398506

Glutamát umělě vytvořený je úplně jiný,než ten, co se přírodně vyskytuje v potravinách....

+2/−5
12.8.2014 12:41

P39e60t83r61a 96Š88i30m70o34n55o67v70á 6750220623383

Čím? A škodí taky?

0/0
12.8.2014 13:27

K55r19i76s31t67ý81n20a 97H58y52n45k61o15v59á 9292726268476

Glutamát sodný se k účelům potravinářského průmyslu vyrábí fermentací kukuřice, cukrové řepy a třtiny. Proces je složitý a využívá mnoho chemikálií. Výsledkem je bílá, krystalická látka, která se dobře rozpouští a míchá.

Při výrobě glutamátu sodného vznikají vedlejší produkty (D-formy aminokyseliny, mono- a dichloropropanoly, kyselina pyroglutamová apod.), které mohou být příčinou glutamátové intolerance.

K největším lžím potravinářského průmyslu o glutamátu sodném patří tvrzení, že syntetický glutamát je identický s přírodním. Není to pravda: přírodní glutamát se nevyskytuje v D-formě.

Po cukru a soli je glutamát sodný nejpoužívanější látkou na ochucování vyráběných potravin a z celosvětového hlediska jde o spotřebu tisíců tun.

+3/−3
12.8.2014 13:32

S42a86n81d82r68a 36F86e15r29i49a67n70č13í44k74o57v68á 7213638611293

Nemáte pravdu, D-forma glutamátu sa v prírode nachádza. 

O glutamanovej intolerancii som ešte v žiadnej odbornej publikácii nečítala, viete mi dať nejaký relevantný odkaz?

Syntetický a prírodný glutaman majú rovnaký chemický vzorec, to znamená, že sú to rovnaké, identické látky. Asi ako vitamín C v ovocí a v tabletke. Stále je to to isté. 

Glutaman sodný je jedna z najtestovanejších látok vôbec a jeho škodlivosť ešte nikto nepreukázal.

+5/0
12.8.2014 13:50

P70a77v73e63l 47Z46a84t19l29o95u48k96a58l 7741309512737

Ve skutečnosti se samozřejmě D izomer kyseliny glutamové vyskytuje v přírodně kvašených produktech (jako je sójovka) v procentuálně vyšším zastoupení, než u synteticky vyráběného glutamátu sodného (kde je zastoupení L izomeru 99,6 procenta), protože spousta druhů bakterií normálně s D izomerem kyseliny glutamové pracuje.

Takže si to bububu odpustíme, ano?

+6/0
12.8.2014 13:50

T35o18m94á80š 76T89a57t90í81č41e26k 5400112590618

Pokud to nespadne ze stromu (nebo z nebe), jak to pánbůh stvořil, je to dílo ZLA! :-)

+1/0
13.8.2014 2:19

O61n85d22ř25e13j 19K14r87y50š29t20o30f 6713311

No z Tebe by měli na VŠCHT  radost--uff.:-/

0/0
27.9.2014 19:43

S15a85n98d37r27a 46F37e53r33i89a10n82č15í56k64o52v92á 7883938881453

To je samozrejme úplná hlúposť. 

Viete aký má chemický vzorec glutaman sodný umele vyrobený? Takýto: NaC5NO4H8

A chcete vedieť aký vzorec má ten prírodný? NaC5NO4H8

+3/0
12.8.2014 13:38

P96a88v17e35l 69B26e13r16a40n 9575787370

Víte jaký vzorec má diamat? - C. A grafit? Taky C. A o tom byl předchozí příspěvek. A u organických látek zejména může být skutečně daná látka v několika různých formách, lišících se třeba jenom jinýmy "úhly" spojení atomů...;-)

+9/−1
12.8.2014 13:45

S29a59n36d39r40a 73F41e24r33i41a88n35č13í35k98o41v84á 7763278411763

Tak keď niekto preukáže, že prírodný a syntetický glutaman a všetky jeho formy majú líšiace sa uhly spojenia atómov a táto odlišnosť má vplyv na zdravie človeka, potom sa môžme pobaviť.

+1/−4
12.8.2014 14:08

M42a69r88t20i29n 91R75o21h49á27č 6589526136777

Ono někomu stačí, když se to prokázalo dříve u jiných synteticky vyráběných látek. Ale někomu ani to ne. ;-)

+1/−1
12.8.2014 15:32

S36a14n26d62r57a 29F57e31r72i56a28n10č66í89k14o74v54á 7793618951513

To je pekné, že to niekomu stačí. Mne nie. Vo vede by takýto argument navyše ťažko prešiel. 

A stále by bolo nutné dokázať, že taká zmena má aj nejaký vplyv na človeka.

+3/−4
12.8.2014 15:45

M27a65r50t29i54n 49R47o21h91á70č 6759596326307

Celých 30 let věda argumentovala a byl všeobecně uznávaný fakt, že nasycené tuky vedou k ucpávání cév a srdečním nemocem. Až teď se začíná zjišťovat, že za většinou problémů stojí spíše jednoduché cukry a že pravděpodobně nejdzravějším tuk je z kokosového oleje, který ho obsahuje rekordní množství a v odlehlých oblastech JV asie, kde  kde prakticky neznají infarkty, to je  normálně používaný olej,. Takže aniž bych vědu nějak zatracoval, čekat až vám to potvrdí, by bylo dost houpé. ;-)

+5/−3
12.8.2014 16:22

M14i80c60h63a82l 57R83e48j25z63e10k 5916197315441

Sandro, tak si ten glutamat uzij. Ja to fakt zrat nemusim, pokud nemusim.

+1/−3
12.8.2014 16:24

S52a13n72d51r81a 84F86e59r21i37a73n18č82í60k63o56v33á 7163678821693

Ty ho ješ tiež, v každej jednej potravine, dokonca si ho tvoje telo vytvára samo, keď ho dostatok neprijímeš v potrave. Takže dobrú chuť a glutaman si užijeme obaja.

+6/0
12.8.2014 19:16

K73r28i96s22t92ý42n27a 34H64y54n57k38o89v56á 9282726868796

Vzorec nevím, ale pro mě je hloupost srovnávat jídlo s glutamátem umělým a přírodním, to máte stejné jako s cukrem, jinak působí v tělě cukr přirozený v ovoci a jinak umělě vatvořený....

+3/−10
12.8.2014 13:49

S48a28n93d11r52a 54F83e75r64i64a10n52č67í12k63o61v81á 7393538531683

Tak o tom som naozaj ešte nepočula. A ako prosím vás pôsobí v tele umele vyrobený cukor? A ako vlastne sa ten umelý cukor vyrába? 

A aký je teda rozdiel medzi tým umelým a prírodným? 

Čo sa ja dnes nedozviem.

+6/−6
12.8.2014 13:59

K90r53i41s85t72ý29n59a 53H70y17n38k59o29v86á 9442506798266

Vy mě bavíte ;-D

+2/−5
12.8.2014 14:18

S54a67n19d65r61a 69F64e11r88i36a35n94č45í42k42o36v79á 7373498691653

Vy mňa nie.

+4/−1
12.8.2014 15:43

L81a63d25i20s92l91a24v 18V81o76n26d40r59á36č97e11k 5816879788252

Z vašich komentářů lze pouze vyvodit, že máte "přirozený" strach ze slova "umělý".

To se stává, podobné je to u lidí, co nepoužívají mikrovlnou troubu, protože jídlo je pak "ozářené".

+8/0
12.8.2014 16:32





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.