Diskuze

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská jídla stojí za to. Už i proto, že patří k těm zdravějším. Bulhaři jedí hodně mléčných výrobků, hlavně jogurtů a sýrů z kravského, ovčího či kozího mléka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P85a16v24l67a 10N90o86v29á

4. 8. 2014 13:05

Když pomineme již několikrát zmiňované, že "čevapčiči" není bulharské, to totiž zase takový průšvih není, bo oni mají "kebapčata" a je to prostě mletý maso s kořením, tak mi v receptu naprosto chybí právě to koření... jenom sůl? Žádný pepř? Nebo třeba aspoň cibule? Nevím no.

1 0
možnosti

mne zarazil uz titulek - cevapcici je zapadni Balkan - Srbsko, Bosna.....

3 0
možnosti

O prospěšnosti mléka a výrobků z nich se vedou spory.

0 0
možnosti
Foto

Čevapčičije českej paskvil. V BG nikde nenabízejí, jen "kebapče" a "kjufte", které jsme zase v Česku zmršili na jakési "dalmátské čufty"...Navíc se v BG nevyrábí z totálního odpadu. A ano, podávají se nikoli s ajvarem ale s ljutenicou ale většinou jsou dobrá i sama o sobě...:-P

9 1
možnosti

J13a87n 84M17i39c21h71l

3. 8. 2014 10:48

Krome ryb jsem se v Bulharsku dobre nenajedl... :-/

1 12
možnosti

J12a66n 31M94i55c35h41l

3. 8. 2014 22:57

Nechapu, jak muzete dat nekdo minus...copak jste tam semnou byli? Copak me musi chutnat to co vam?

1 2
možnosti

Vážená paní autorko, ve vašem článku je tolik nepřesností, že by stál za přepsání. V bulharské kuchyni nenarazíte na žádné "čerby", "fety" ani "čevabčiči"...  Ale na "čorbu, sirene, kebabčata" Navíc považovat váš nekompletní recept "čevapčiči s ajvarem" za bulharský se spíše blíží hokuspokusům gastropatlala z Televizních novin na TV Nova. Tradiční pro bulharskou kuchyni je "Ljutenica", Ajvar se tam prodavá, ale je považován za tradiční srbský pokrm. A ve vašem receptu vám chybí hned několik ingrediencí pro přípravu např. tradiční  koření, které dává masu nezaměnitelnou chuť. Doporučuji předtím než napíšete takovýto paskvil buď lépe googlovat, zeptat se nějakého bulhara a nebo si tam zajet.

18 0
možnosti

Pane Bidenko, ono to není tak podstatné. Hlavně , že dostane zaplaceno !!!

   Mnohe m  horší než s jídlem je to s  bulharským  vínem. Kse jsou ty doby, kdy jsme pili Bikavér a Gamzu / 7 dcl asi 17 Kč/.

   Na  Slunečním Pobřeží  mi dala  průvodkyně   Balkanturistu  ochutnat místní vína. Povídám: Toimu ve Znojmě říkáma     Haustrunk a většinou to vylejváme

0 3
možnosti

Čevapčiči a hafanátky. Vítejte v Bulharsku

0 0
možnosti

J31a21n 21J21a43r47o10s

3. 8. 2014 10:39

Není nad pořádnou štěkanou. A k pivku utopejsci!

0 1
možnosti

P49a40v53e60l 23V56r23b62a

3. 8. 2014 9:55

"Bulharské kuchyně není jen cevapčiči"...a článek o pár řádcích se dvěma recepty, z nichž jeden je na čevapčiči...to se zase povedlo ;-D

7 0
možnosti
Foto

Sexy může být akorát tak kuchařka,kuchyně těžko.I když takový do zlatovaopčený flák také dokáže pěkně vzrušit...:-)

1 0
možnosti

Dříve se hodně používalo "turbo".

0 0
možnosti

Feta? Dobrý vtip. To je Balkánský sýr, feta je uplně něco jiného. Balkánský sýr je hodně jemný a ne tak slaný. Výborný na Šopský salát, který se tam jí každý den. Ze sýru vynikajicí ještě Kaškaval.

Nejvíc se tam jí Ryby, zelenina a maso :)

9 0
možnosti

do Australie Bulhari vyvazeji syr, ktery se jmenuje Bulharska feta a je to tak napsano na pikslach.

0 0
možnosti