Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská jídla stojí za to. Už i proto, že patří k těm zdravějším. Bulhaři jedí hodně mléčných výrobků, hlavně jogurtů a sýrů z kravského, ovčího či kozího mléka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P67a61v71l11a 86N55o24v20á 3625343828415

Když pomineme již několikrát zmiňované, že "čevapčiči" není bulharské, to totiž zase takový průšvih není, bo oni mají "kebapčata" a je to prostě mletý maso s kořením, tak mi v receptu naprosto chybí právě to koření... jenom sůl? Žádný pepř? Nebo třeba aspoň cibule? Nevím no.

+1/0
4.8.2014 13:05

M43i75c36h15a15l 81M98i25l42l54e49r 9356142369362

mne zarazil uz titulek - cevapcici je zapadni Balkan - Srbsko, Bosna.....

+3/0
4.8.2014 6:07

M18a45r34t40i39n 42J68i10r82o95u12s27e20k 7736625425918

O prospěšnosti mléka a výrobků z nich se vedou spory.

0/0
4.8.2014 2:47
Foto

P34e27t32r 31Š36r49a88i75e25r 9533132222217

Čevapčičije českej paskvil. V BG nikde nenabízejí, jen "kebapče" a "kjufte", které jsme zase v Česku zmršili na jakési "dalmátské čufty"...Navíc se v BG nevyrábí z totálního odpadu. A ano, podávají se nikoli s ajvarem ale s ljutenicou ale většinou jsou dobrá i sama o sobě...:-P

+9/−1
3.8.2014 11:35

J46a95n 59M29i15c74h37l 1936531986744

Krome ryb jsem se v Bulharsku dobre nenajedl... :-/

+1/−12
3.8.2014 10:48

J75a52n 18M12i63c87h51l 1796221566104

Nechapu, jak muzete dat nekdo minus...copak jste tam semnou byli? Copak me musi chutnat to co vam?

+1/−2
3.8.2014 22:57

M85a13r14t81i94n 45J63i23r88o65u86s71e59k 7156675895678

Jste na iDnes. První minus je jak magnet pro ostatní.

+1/−1
4.8.2014 2:46

M87i14l96a79n 27K57r55á82l 8413858221361

já jsem ho s dovolením taky dal aby Vás to ještě víc rozčílílo;-D

+5/0
4.8.2014 13:07

L11u33k10a63s 45N20e56m24e33c 7789910392394

ja taky ;-D

+3/0
4.8.2014 13:33

P19e19t87r 80C57e95r95v97e83n90y 1183590305

presne, jak nekoho vidim ze knoura nad minusy tak hned jeden dostane :)

+1/0
5.8.2014 13:37

V68e55r58o98n63i59k51a 86M86a42r85t17í24n94k20o75v44á 1183223670

když jsem tam byla, tak náhodou mi tam chutnalo -  pečené brambory s čím chcete, saláty atd...:-). Ale dobrá - každý má jiné chutě ;-)

0/0
4.8.2014 9:20

G50e17o48r66g11i 83B88i26d38e27n41k91o 6140247503108

Vážená paní autorko, ve vašem článku je tolik nepřesností, že by stál za přepsání. V bulharské kuchyni nenarazíte na žádné "čerby", "fety" ani "čevabčiči"...  Ale na "čorbu, sirene, kebabčata" Navíc považovat váš nekompletní recept "čevapčiči s ajvarem" za bulharský se spíše blíží hokuspokusům gastropatlala z Televizních novin na TV Nova. Tradiční pro bulharskou kuchyni je "Ljutenica", Ajvar se tam prodavá, ale je považován za tradiční srbský pokrm. A ve vašem receptu vám chybí hned několik ingrediencí pro přípravu např. tradiční  koření, které dává masu nezaměnitelnou chuť. Doporučuji předtím než napíšete takovýto paskvil buď lépe googlovat, zeptat se nějakého bulhara a nebo si tam zajet.

+18/0
3.8.2014 10:30

V65l33a25d41a 87M51u32s75i12l 9730426108843

Pane Bidenko, ono to není tak podstatné. Hlavně , že dostane zaplaceno !!!

   Mnohe m  horší než s jídlem je to s  bulharským  vínem. Kse jsou ty doby, kdy jsme pili Bikavér a Gamzu / 7 dcl asi 17 Kč/.

   Na  Slunečním Pobřeží  mi dala  průvodkyně   Balkanturistu  ochutnat místní vína. Povídám: Toimu ve Znojmě říkáma     Haustrunk a většinou to vylejváme

0/−3
3.8.2014 10:50

J31o48s82e95f90f 79M60u16s90i97l 7789705346580

Já se zarazil hned u prvního obrázku - s ajvarem... Popsal jste to dobře. O kořeních typu šarena sol, čubrica apod ani zmínka. A kdybych řekl čuškopek, bude si asi autorka myslet, že jí nadávám :-)

+5/0
3.8.2014 11:38

J69o10s93e13f98f 53M19u20s20i91l 7799785976840

reakce na příspěvek pana Bidenka, uklikl jsem se...

0/0
3.8.2014 11:39

T71o64m37á50š 87V41e16s77e58l95ý 5225448890939

v BG jsem nenarazil na víno, které by mi nechutnalo. Naopak bulharská vína považuji za velmi kvalitní, narozdíl od moravských. Pravda, nikdy jsem neměl potřebu kupovat lahev za 1Lv...

+1/0
3.8.2014 22:06

M73i35c46h70a62l 91M61i75l17l69e42r 9556742219382

Bikaver =bulharske vino????

 Egri Bikaver je prece proslule madarske, Byci Krev.

+3/0
4.8.2014 6:06

J25a22r80o74s44l36a69v 38K81a92m52a90s 4514968897639

Souhlas, idnes by se měli zamyslet nad kontrolou toho, co publikují. Tento zavádějící paskvil by měli co nejrychleji stáhnout.

+5/0
3.8.2014 18:21

P25e45t83r 55K18u26c15a32r95o56v 5662172412657

Autorka si naběhla.. asi nepočítala s tím, že lidé budou znát Bulharskou kuchyni. .. :)

+5/0
3.8.2014 19:22

H93a48n67k79a 10C63h25e58n 7477659175875

Ty recepty jsou skutečná specialita OnaDnes, před časem se tady snažili o indickou kormu...:-( Můžu se jenom zeptat na to koření? Jaké, v jakém poměru kdyžtak namíchané, jak se to jmenuje? Děkuju.

0/0
3.8.2014 22:19

M68i49l70a33n 20K79r77á91l 8583758541441

P. Bidenko, letos jsem projel celé Bulharsko od Srbských hranic až po pobřeží a ač jsem tam byl před 25 lety tak jsem byl v poměrně v šoku že od té doby se tato země podle mého názoru vůbec nevyvíjí na rozdíl od Rumunska. To tam máte tak špatnou vládu?

0/0
4.8.2014 13:20

G16u95s75t51a47v 78A13n30d50ě36l 5577518834

Čevapčiči a hafanátky. Vítejte v Bulharsku

0/0
3.8.2014 10:19

J27a89n 10J47a65r97o28s 1479307560648

Není nad pořádnou štěkanou. A k pivku utopejsci!

0/−1
3.8.2014 10:39

P61a72v46e86l 39V48r17b28a 3939321722136

"Bulharské kuchyně není jen cevapčiči"...a článek o pár řádcích se dvěma recepty, z nichž jeden je na čevapčiči...to se zase povedlo ;-D

+7/0
3.8.2014 9:55
Foto

P87e73t21r 67P61r86o47c41h90á28z48k91a 3882776542914

Sexy může být akorát tak kuchařka,kuchyně těžko.I když takový do zlatovaopčený flák také dokáže pěkně vzrušit...:-)

+1/0
3.8.2014 9:43

M76i35l96a85n 49P20r88o74u42z25a 6902114298397

Dříve se hodně používalo "turbo".

0/0
3.8.2014 11:53
Foto

P57e61t53r 85P22r73o54c39h65á59z81k24a 3732426332534

8-o

0/0
3.8.2014 12:36

M96i61l92a24n 50P67r35o86u63z77a 6832454348467

Proč se divíte? Opravdu. Jako příklad Vám uvedu Pascal následně Turbo Pascal. Loader - Turbo loader. Vše co bylo jako rychlejší. Pak se to objevovalo i na kamionech a všude, snad i turbo vibrátor a ten musel být už opravdu sexy. ;-D

0/0
3.8.2014 13:10
Foto

P95e46t22r 61P70r86o48c13h64á80z47k46a 3692466142344

Stále nějak nechápu,jak to souvisí s bulharskou kuchyní?:-(

0/0
3.8.2014 14:35

M45i56l50a87n 28P38r17o14u87z88a 6352654318447

Souhlasím s vámi, že sexy může být kuchařka. No a z toho se to odvíjí. Dnes je všechno sexy, tak Vám dávám za pravdu a poukazuji na to, že dříve se používalo skoro na vše turbo, no a dnes sexy. Snad je to jasné.

+1/0
3.8.2014 15:27
Foto

P88e18t14r 29P63r45o12c21h71á45z14k92a 3952226762134

Jo takhle....to víte dlouhé vedení...;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 15:39

M97i87l82a39n 41P37r93o45u27z66a 6382174738817

Né. Nenapsal jsem to ze začátku jasně a nevysvětlil můj mozkový pochod.

0/0
3.8.2014 20:23
Foto

P60e81t81r 30P90r38o42c50h82á67z32k34a 3832156832344

Podstatné je,že jsme se nakonec domluvili.:-)

+1/0
3.8.2014 20:33

M42i94l37a83n 89P47r82o91u13z61a 6242674118957

To je ono. Tak to má být.

+1/0
3.8.2014 20:36
Foto

I16v93o 47C88h84u32d21o75b30a 9480706571154

jo u toho dobryho fláku dostávám běžně orgasmus;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 12:42
Foto

P24e16t16r 52P88r61o91c34h43á79z88k90a 3232986882274

R^

0/0
3.8.2014 14:38

P39e24t73r 48K86u60c37a86r93o29v 5612232662737

Feta? Dobrý vtip. To je Balkánský sýr, feta je uplně něco jiného. Balkánský sýr je hodně jemný a ne tak slaný. Výborný na Šopský salát, který se tam jí každý den. Ze sýru vynikajicí ještě Kaškaval.

Nejvíc se tam jí Ryby, zelenina a maso :)

+9/0
3.8.2014 8:16

M88i22c42h41a67l 84M95i18l34l16e19r 9706722249572

do Australie Bulhari vyvazeji syr, ktery se jmenuje Bulharska feta a je to tak napsano na pikslach.

0/0
4.8.2014 6:10







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.