Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská jídla stojí za to. Už i proto, že patří k těm zdravějším. Bulhaři jedí hodně mléčných výrobků, hlavně jogurtů a sýrů z kravského, ovčího či kozího mléka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P82a83v14l77a 30N63o61v44á 3275813928595

Když pomineme již několikrát zmiňované, že "čevapčiči" není bulharské, to totiž zase takový průšvih není, bo oni mají "kebapčata" a je to prostě mletý maso s kořením, tak mi v receptu naprosto chybí právě to koření... jenom sůl? Žádný pepř? Nebo třeba aspoň cibule? Nevím no.

+1/0
4.8.2014 13:05

M96i57c86h39a88l 71M17i78l37l80e83r 9236372969522

mne zarazil uz titulek - cevapcici je zapadni Balkan - Srbsko, Bosna.....

+3/0
4.8.2014 6:07

M49a51r66t92i82n 44J76i97r95o98u40s95e45k 7236985255168

O prospěšnosti mléka a výrobků z nich se vedou spory.

0/0
4.8.2014 2:47


Foto

P93e15t50r 58Š53r47a87i38e36r 9813432122987

Čevapčičije českej paskvil. V BG nikde nenabízejí, jen "kebapče" a "kjufte", které jsme zase v Česku zmršili na jakési "dalmátské čufty"...Navíc se v BG nevyrábí z totálního odpadu. A ano, podávají se nikoli s ajvarem ale s ljutenicou ale většinou jsou dobrá i sama o sobě...:-P

+9/−1
3.8.2014 11:35

J89a50n 32M20i22c92h59l 1886201256294

Krome ryb jsem se v Bulharsku dobre nenajedl... :-/

+1/−12
3.8.2014 10:48

J58a90n 39M57i75c71h65l 1376641766294

Nechapu, jak muzete dat nekdo minus...copak jste tam semnou byli? Copak me musi chutnat to co vam?

+1/−2
3.8.2014 22:57

M31a56r92t94i13n 78J63i55r61o43u95s95e19k 7896725355108

Jste na iDnes. První minus je jak magnet pro ostatní.

+1/−1
4.8.2014 2:46

M16i64l27a82n 89K30r10á62l 8183398621641

já jsem ho s dovolením taky dal aby Vás to ještě víc rozčílílo;-D

+5/0
4.8.2014 13:07

L26u16k46a32s 70N28e75m27e26c 7899800342644

ja taky ;-D

+3/0
4.8.2014 13:33

P62e84t62r 93C30e67r12v45e64n30y 1103580455

presne, jak nekoho vidim ze knoura nad minusy tak hned jeden dostane :)

+1/0
5.8.2014 13:37

V40e35r92o42n93i48k11a 89M45a37r59t72í47n70k95o17v82á 1263823920

když jsem tam byla, tak náhodou mi tam chutnalo -  pečené brambory s čím chcete, saláty atd...:-). Ale dobrá - každý má jiné chutě ;-)

0/0
4.8.2014 9:20

G28e37o44r47g67i 87B70i59d28e61n84k45o 6720357873498

Vážená paní autorko, ve vašem článku je tolik nepřesností, že by stál za přepsání. V bulharské kuchyni nenarazíte na žádné "čerby", "fety" ani "čevabčiči"...  Ale na "čorbu, sirene, kebabčata" Navíc považovat váš nekompletní recept "čevapčiči s ajvarem" za bulharský se spíše blíží hokuspokusům gastropatlala z Televizních novin na TV Nova. Tradiční pro bulharskou kuchyni je "Ljutenica", Ajvar se tam prodavá, ale je považován za tradiční srbský pokrm. A ve vašem receptu vám chybí hned několik ingrediencí pro přípravu např. tradiční  koření, které dává masu nezaměnitelnou chuť. Doporučuji předtím než napíšete takovýto paskvil buď lépe googlovat, zeptat se nějakého bulhara a nebo si tam zajet.

+18/0
3.8.2014 10:30

V33l83a94d41a 32M73u26s57i12l 9300816968153

Pane Bidenko, ono to není tak podstatné. Hlavně , že dostane zaplaceno !!!

   Mnohe m  horší než s jídlem je to s  bulharským  vínem. Kse jsou ty doby, kdy jsme pili Bikavér a Gamzu / 7 dcl asi 17 Kč/.

   Na  Slunečním Pobřeží  mi dala  průvodkyně   Balkanturistu  ochutnat místní vína. Povídám: Toimu ve Znojmě říkáma     Haustrunk a většinou to vylejváme

0/−3
3.8.2014 10:50

J38o80s14e26f65f 26M13u90s55i73l 7169765516700

Já se zarazil hned u prvního obrázku - s ajvarem... Popsal jste to dobře. O kořeních typu šarena sol, čubrica apod ani zmínka. A kdybych řekl čuškopek, bude si asi autorka myslet, že jí nadávám :-)

+5/0
3.8.2014 11:38

J83o52s23e10f22f 82M56u83s98i30l 7509695546200

reakce na příspěvek pana Bidenka, uklikl jsem se...

0/0
3.8.2014 11:39

T86o44m46á15š 73V53e89s79e79l28ý 5175188830589

v BG jsem nenarazil na víno, které by mi nechutnalo. Naopak bulharská vína považuji za velmi kvalitní, narozdíl od moravských. Pravda, nikdy jsem neměl potřebu kupovat lahev za 1Lv...

+1/0
3.8.2014 22:06

M77i19c88h63a79l 13M42i14l88l30e69r 9246582539802

Bikaver =bulharske vino????

 Egri Bikaver je prece proslule madarske, Byci Krev.

+3/0
4.8.2014 6:06

J83a74r94o71s92l13a20v 37K10a13m97a79s 4134728937919

Souhlas, idnes by se měli zamyslet nad kontrolou toho, co publikují. Tento zavádějící paskvil by měli co nejrychleji stáhnout.

+5/0
3.8.2014 18:21

P13e97t96r 15K88u41c86a88r50o76v 5812542252457

Autorka si naběhla.. asi nepočítala s tím, že lidé budou znát Bulharskou kuchyni. .. :)

+5/0
3.8.2014 19:22

H59a93n46k97a 94C52h21e46n 7907549665815

Ty recepty jsou skutečná specialita OnaDnes, před časem se tady snažili o indickou kormu...:-( Můžu se jenom zeptat na to koření? Jaké, v jakém poměru kdyžtak namíchané, jak se to jmenuje? Děkuju.

0/0
3.8.2014 22:19

M88i60l81a32n 38K41r93á38l 8663258601471

P. Bidenko, letos jsem projel celé Bulharsko od Srbských hranic až po pobřeží a ač jsem tam byl před 25 lety tak jsem byl v poměrně v šoku že od té doby se tato země podle mého názoru vůbec nevyvíjí na rozdíl od Rumunska. To tam máte tak špatnou vládu?

0/0
4.8.2014 13:20

G91u52s87t15a30v 25A31n65d21ě63l 5537138434

Čevapčiči a hafanátky. Vítejte v Bulharsku

0/0
3.8.2014 10:19

J14a76n 50J79a65r17o51s 1489167520358

Není nad pořádnou štěkanou. A k pivku utopejsci!

0/−1
3.8.2014 10:39

P49a59v86e78l 43V42r97b16a 3529641162256

"Bulharské kuchyně není jen cevapčiči"...a článek o pár řádcích se dvěma recepty, z nichž jeden je na čevapčiči...to se zase povedlo ;-D

+7/0
3.8.2014 9:55
Foto

P75e33t11r 69P34r17o77c88h34á64z53k57a 3102186182984

Sexy může být akorát tak kuchařka,kuchyně těžko.I když takový do zlatovaopčený flák také dokáže pěkně vzrušit...:-)

+1/0
3.8.2014 9:43

M84i98l62a97n 12P76r80o15u34z84a 6192704458977

Dříve se hodně používalo "turbo".

0/0
3.8.2014 11:53
Foto

P33e85t73r 49P40r28o46c45h27á28z38k38a 3232836162384

8-o

0/0
3.8.2014 12:36

M77i35l33a97n 30P53r12o18u23z97a 6512954458487

Proč se divíte? Opravdu. Jako příklad Vám uvedu Pascal následně Turbo Pascal. Loader - Turbo loader. Vše co bylo jako rychlejší. Pak se to objevovalo i na kamionech a všude, snad i turbo vibrátor a ten musel být už opravdu sexy. ;-D

0/0
3.8.2014 13:10
Foto

P96e17t53r 35P41r67o83c59h76á89z61k48a 3812436682724

Stále nějak nechápu,jak to souvisí s bulharskou kuchyní?:-(

0/0
3.8.2014 14:35

M62i95l97a94n 17P83r46o46u76z79a 6832654368427

Souhlasím s vámi, že sexy může být kuchařka. No a z toho se to odvíjí. Dnes je všechno sexy, tak Vám dávám za pravdu a poukazuji na to, že dříve se používalo skoro na vše turbo, no a dnes sexy. Snad je to jasné.

+1/0
3.8.2014 15:27
Foto

P75e50t10r 78P30r31o84c86h52á48z54k27a 3572436452804

Jo takhle....to víte dlouhé vedení...;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 15:39

M71i67l48a50n 44P54r96o49u41z22a 6702164588617

Né. Nenapsal jsem to ze začátku jasně a nevysvětlil můj mozkový pochod.

0/0
3.8.2014 20:23
Foto

P82e27t33r 44P24r21o48c12h22á46z87k75a 3532596502884

Podstatné je,že jsme se nakonec domluvili.:-)

+1/0
3.8.2014 20:33

M36i12l10a95n 17P25r26o85u96z30a 6532594468177

To je ono. Tak to má být.

+1/0
3.8.2014 20:36
Foto

I89v64o 36C93h23u29d34o42b68a 9550116621684

jo u toho dobryho fláku dostávám běžně orgasmus;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 12:42
Foto

P46e97t52r 85P67r16o62c53h67á11z47k46a 3922666882654

R^

0/0
3.8.2014 14:38

P14e85t19r 46K62u94c24a93r22o82v 5742632482697

Feta? Dobrý vtip. To je Balkánský sýr, feta je uplně něco jiného. Balkánský sýr je hodně jemný a ne tak slaný. Výborný na Šopský salát, který se tam jí každý den. Ze sýru vynikajicí ještě Kaškaval.

Nejvíc se tam jí Ryby, zelenina a maso :)

+9/0
3.8.2014 8:16

M24i32c38h29a16l 60M93i31l91l70e75r 9466952359562

do Australie Bulhari vyvazeji syr, ktery se jmenuje Bulharska feta a je to tak napsano na pikslach.

0/0
4.8.2014 6:10





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.