Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská jídla stojí za to. Už i proto, že patří k těm zdravějším. Bulhaři jedí hodně mléčných výrobků, hlavně jogurtů a sýrů z kravského, ovčího či kozího mléka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P28a71v13l82a 96N22o26v14á 3255253948545

Když pomineme již několikrát zmiňované, že "čevapčiči" není bulharské, to totiž zase takový průšvih není, bo oni mají "kebapčata" a je to prostě mletý maso s kořením, tak mi v receptu naprosto chybí právě to koření... jenom sůl? Žádný pepř? Nebo třeba aspoň cibule? Nevím no.

+1/0
4.8.2014 13:05

M28i35c84h17a87l 87M66i26l78l11e53r 9756702569292

mne zarazil uz titulek - cevapcici je zapadni Balkan - Srbsko, Bosna.....

+3/0
4.8.2014 6:07

M51a62r37t58i90n 17J38i95r59o94u75s77e41k 7326695675838

O prospěšnosti mléka a výrobků z nich se vedou spory.

0/0
4.8.2014 2:47
Foto

P56e56t17r 49Š11r97a89i21e55r 9373542752187

Čevapčičije českej paskvil. V BG nikde nenabízejí, jen "kebapče" a "kjufte", které jsme zase v Česku zmršili na jakési "dalmátské čufty"...Navíc se v BG nevyrábí z totálního odpadu. A ano, podávají se nikoli s ajvarem ale s ljutenicou ale většinou jsou dobrá i sama o sobě...:-P

+9/−1
3.8.2014 11:35

J75a34n 15M15i86c17h64l 1306281756854

Krome ryb jsem se v Bulharsku dobre nenajedl... :-/

+1/−12
3.8.2014 10:48

J13a25n 49M13i41c19h18l 1396981546844

Nechapu, jak muzete dat nekdo minus...copak jste tam semnou byli? Copak me musi chutnat to co vam?

+1/−2
3.8.2014 22:57

M58a10r91t96i85n 28J82i66r11o33u19s52e39k 7556595655468

Jste na iDnes. První minus je jak magnet pro ostatní.

+1/−1
4.8.2014 2:46

M66i52l44a52n 25K96r40á70l 8983458361951

já jsem ho s dovolením taky dal aby Vás to ještě víc rozčílílo;-D

+5/0
4.8.2014 13:07

L36u62k78a31s 56N50e48m13e63c 7979220892714

ja taky ;-D

+3/0
4.8.2014 13:33

P26e30t66r 57C96e68r87v93e21n98y 1373550485

presne, jak nekoho vidim ze knoura nad minusy tak hned jeden dostane :)

+1/0
5.8.2014 13:37

V32e14r64o43n17i95k35a 25M62a29r55t54í26n65k87o49v26á 1103933460

když jsem tam byla, tak náhodou mi tam chutnalo -  pečené brambory s čím chcete, saláty atd...:-). Ale dobrá - každý má jiné chutě ;-)

0/0
4.8.2014 9:20

G83e37o13r28g71i 70B89i86d73e32n97k45o 6240597253338

Vážená paní autorko, ve vašem článku je tolik nepřesností, že by stál za přepsání. V bulharské kuchyni nenarazíte na žádné "čerby", "fety" ani "čevabčiči"...  Ale na "čorbu, sirene, kebabčata" Navíc považovat váš nekompletní recept "čevapčiči s ajvarem" za bulharský se spíše blíží hokuspokusům gastropatlala z Televizních novin na TV Nova. Tradiční pro bulharskou kuchyni je "Ljutenica", Ajvar se tam prodavá, ale je považován za tradiční srbský pokrm. A ve vašem receptu vám chybí hned několik ingrediencí pro přípravu např. tradiční  koření, které dává masu nezaměnitelnou chuť. Doporučuji předtím než napíšete takovýto paskvil buď lépe googlovat, zeptat se nějakého bulhara a nebo si tam zajet.

+18/0
3.8.2014 10:30

V50l43a51d67a 72M15u38s79i49l 9570136318133

Pane Bidenko, ono to není tak podstatné. Hlavně , že dostane zaplaceno !!!

   Mnohe m  horší než s jídlem je to s  bulharským  vínem. Kse jsou ty doby, kdy jsme pili Bikavér a Gamzu / 7 dcl asi 17 Kč/.

   Na  Slunečním Pobřeží  mi dala  průvodkyně   Balkanturistu  ochutnat místní vína. Povídám: Toimu ve Znojmě říkáma     Haustrunk a většinou to vylejváme

0/−3
3.8.2014 10:50

J65o17s79e64f83f 58M44u39s41i45l 7709805756100

Já se zarazil hned u prvního obrázku - s ajvarem... Popsal jste to dobře. O kořeních typu šarena sol, čubrica apod ani zmínka. A kdybych řekl čuškopek, bude si asi autorka myslet, že jí nadávám :-)

+5/0
3.8.2014 11:38

J39o78s22e12f58f 91M81u21s45i59l 7459435616330

reakce na příspěvek pana Bidenka, uklikl jsem se...

0/0
3.8.2014 11:39

T47o21m90á15š 15V38e39s91e65l98ý 5535778480329

v BG jsem nenarazil na víno, které by mi nechutnalo. Naopak bulharská vína považuji za velmi kvalitní, narozdíl od moravských. Pravda, nikdy jsem neměl potřebu kupovat lahev za 1Lv...

+1/0
3.8.2014 22:06

M21i63c39h65a24l 22M55i68l14l97e66r 9876512419692

Bikaver =bulharske vino????

 Egri Bikaver je prece proslule madarske, Byci Krev.

+3/0
4.8.2014 6:06

J68a73r77o52s16l10a48v 78K70a37m96a60s 4164678577719

Souhlas, idnes by se měli zamyslet nad kontrolou toho, co publikují. Tento zavádějící paskvil by měli co nejrychleji stáhnout.

+5/0
3.8.2014 18:21

P91e77t68r 64K75u55c47a75r73o81v 5152502322417

Autorka si naběhla.. asi nepočítala s tím, že lidé budou znát Bulharskou kuchyni. .. :)

+5/0
3.8.2014 19:22

H37a84n33k91a 27C30h81e49n 7507719155955

Ty recepty jsou skutečná specialita OnaDnes, před časem se tady snažili o indickou kormu...:-( Můžu se jenom zeptat na to koření? Jaké, v jakém poměru kdyžtak namíchané, jak se to jmenuje? Děkuju.

0/0
3.8.2014 22:19

M81i92l31a44n 86K14r37á52l 8293218761591

P. Bidenko, letos jsem projel celé Bulharsko od Srbských hranic až po pobřeží a ač jsem tam byl před 25 lety tak jsem byl v poměrně v šoku že od té doby se tato země podle mého názoru vůbec nevyvíjí na rozdíl od Rumunska. To tam máte tak špatnou vládu?

0/0
4.8.2014 13:20

G64u28s51t45a25v 30A76n55d60ě50l 5557578194

Čevapčiči a hafanátky. Vítejte v Bulharsku

0/0
3.8.2014 10:19

J43a61n 60J89a98r56o34s 1769717270948

Není nad pořádnou štěkanou. A k pivku utopejsci!

0/−1
3.8.2014 10:39

P56a62v15e55l 84V13r89b90a 3689121252706

"Bulharské kuchyně není jen cevapčiči"...a článek o pár řádcích se dvěma recepty, z nichž jeden je na čevapčiči...to se zase povedlo ;-D

+7/0
3.8.2014 9:55
Foto

P68e40t92r 92P61r70o43c30h13á32z86k62a 3362656342334

Sexy může být akorát tak kuchařka,kuchyně těžko.I když takový do zlatovaopčený flák také dokáže pěkně vzrušit...:-)

+1/0
3.8.2014 9:43

M63i23l53a19n 42P47r55o34u61z73a 6402894808257

Dříve se hodně používalo "turbo".

0/0
3.8.2014 11:53
Foto

P63e26t81r 90P26r68o94c34h46á24z44k60a 3692326982904

8-o

0/0
3.8.2014 12:36

M11i75l70a51n 44P44r50o50u39z78a 6592774398457

Proč se divíte? Opravdu. Jako příklad Vám uvedu Pascal následně Turbo Pascal. Loader - Turbo loader. Vše co bylo jako rychlejší. Pak se to objevovalo i na kamionech a všude, snad i turbo vibrátor a ten musel být už opravdu sexy. ;-D

0/0
3.8.2014 13:10
Foto

P87e52t13r 44P36r61o25c22h30á72z63k40a 3242616172654

Stále nějak nechápu,jak to souvisí s bulharskou kuchyní?:-(

0/0
3.8.2014 14:35

M75i13l88a26n 33P89r59o11u65z85a 6862464128737

Souhlasím s vámi, že sexy může být kuchařka. No a z toho se to odvíjí. Dnes je všechno sexy, tak Vám dávám za pravdu a poukazuji na to, že dříve se používalo skoro na vše turbo, no a dnes sexy. Snad je to jasné.

+1/0
3.8.2014 15:27
Foto

P64e60t96r 84P97r32o40c95h68á67z76k48a 3672146742414

Jo takhle....to víte dlouhé vedení...;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 15:39

M55i33l26a49n 29P57r22o52u58z51a 6492384788757

Né. Nenapsal jsem to ze začátku jasně a nevysvětlil můj mozkový pochod.

0/0
3.8.2014 20:23
Foto

P63e40t24r 97P42r67o71c55h83á67z96k71a 3372566692984

Podstatné je,že jsme se nakonec domluvili.:-)

+1/0
3.8.2014 20:33

M72i19l81a17n 73P43r87o60u34z35a 6802314308667

To je ono. Tak to má být.

+1/0
3.8.2014 20:36
Foto

I18v42o 63C11h95u31d63o98b17a 9130136971624

jo u toho dobryho fláku dostávám běžně orgasmus;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 12:42
Foto

P26e75t19r 75P14r78o24c63h87á14z52k94a 3422206562894

R^

0/0
3.8.2014 14:38

P10e13t70r 59K62u14c96a63r33o53v 5712452552437

Feta? Dobrý vtip. To je Balkánský sýr, feta je uplně něco jiného. Balkánský sýr je hodně jemný a ne tak slaný. Výborný na Šopský salát, který se tam jí každý den. Ze sýru vynikajicí ještě Kaškaval.

Nejvíc se tam jí Ryby, zelenina a maso :)

+9/0
3.8.2014 8:16

M71i41c68h63a72l 96M45i31l37l36e86r 9566612519622

do Australie Bulhari vyvazeji syr, ktery se jmenuje Bulharska feta a je to tak napsano na pikslach.

0/0
4.8.2014 6:10







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.