Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rychlé jídlo nemusí být blaf, uvařte si světové speciality za pár minut

Pokud si pod pojmem občerstvení na ulici představíte jenom smažená tučná jídla a párek v rohlíku, je na čase se něco nového přiučit. Ochutnejte speciality pouličních stánků s jídlem z celého světa, zakousněte do šťavnatého masa nebo křupavých nudlí. Okouzlí vás rychlostí přípravy i skvělou chutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

Z75d37e67n95ě25k 70M97a89t47u72š61k65a 7888766765646

výborná, rychlá jídla a hlavně ze surovin, který má každý a vždy doma.

Běžte na hrnec.

+6/0
2.8.2014 23:26

H82e84l78e66n37a 15Č64í92ž88k84o15v78á 9871561932548

"Po thajsku" vařit neumím, to si radši zajdu to speciální restaurace, ale s tím, že se dá uvařit rychle a "neblafózně", lze souhlasit. Stačí např. hodit na suchou rozpálenou pánev hrubě nadrcený pepř (pozor, moc se u toho nenadechovat), za pár vteřin přidat něco olivového oleje a rozmáčknutý stroužek česneku, pak pár spařených, oloupaných rajčat (nebo cuketu apod.), v lepším případě přihodit něco bazalky, zalít sklenkou vývaru a po pár minutách smísit s těstovinami. Je to akce na pár minut, ale je to "čisté", chutné, nepřeplácané.

Jo, a mimochodem, "rychlá" jsou i mnohá v Česku tradiční jídla, takový "blbý" šnycl taky máte za pár minut, jakož i minutkově pojatou kotletu (když je naložená) nebo vídeňskou roštěnou.

Osobně v běžném provozu vyznávám heslo: "co nejméně surovin, pokud možno co nejkvalitnějších; žádné zbytečné šaškování".

+9/−1
2.8.2014 21:28

A97l54e33x85a42n51d34r 92K52o12s20t37k46a 5379156809196

Třeba obecně cokoliv čínoidního je chutné a bleskurychlé. Maso na kostičky či nudličky, zelenina na kousky, šup na pánev, něco sojovky a je to.. Nejdéle na tom trvá udělat těstoviny nebo rýži.

+2/0
3.8.2014 0:38

A13l87e94n55a 96V72e89s31e88l17á 3683751525918

Zvlášť pokud člověk ty těstoviny opravdu udělá a nejen vysype polotovar z pytlíku. :-)

0/0
3.8.2014 7:08

P91e48t74r 32H47o51r83á22k 1809743509304

Doporučuji párek, vařené brambory, rajčata,  tatarka, kečup. R^

0/−2
2.8.2014 16:47

J98a98n 83C83t84i96b19o33r 4895825146323

Co si mám představit pod "vysušením" brambor?

0/0
2.8.2014 14:45
Foto

M18a46r63e20k 88B58a42š54i76s79t72a 7853622253340

Že je necháš pár dní na lince dokud nevyschnou, případná plíseň se seškrábne :-)

0/0
2.8.2014 20:34

V16o68j82t87ě95c71h 23H87u92d22e65c 4279855713302

Uverena ano,ale souhlasim s pani Rytirovou ohledne pripravy a co navic nakup? Cast ingredienci zrovna nejsou tradicni sortiment zelenin natoz supermarketu. Ja vim kam zarucene pro ne, ale Sapa zrovna neni tradicni market kam chodi vsichni pravidelne nakupovat po praci.

+10/0
2.8.2014 11:50

B83o54ž83e64n42a 87R19y38t44í11ř11o64v66á 2834743775253

Věřím, že je to za pár minut uvařené, ale kdo mi očistí a nakrájí zeleninu před samotným vařením? To se jako do toho nepočítá?

+12/0
2.8.2014 11:43







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.