Ona

Diskuze

Ochutnejte Itálii: Tiramisu, Minestrone a těstoviny arrabiata

I když jste letos o dovolené dali přednost českým luhům a hájům, nevadí. Itálii si přivoláte chutí a vůní i do vlastní kuchyně. Zkuste neznámější pokrmy této jižní země.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně vadil ve všem nakydaný olivový olej. Ryby nejíme, mozzarella taky neoslovuje. Těstoviny, které tam byly podávané(plněné i příloha) nic moc...jak říkám: prostě nám italská kuchyně nechutnala a druhý pokus nebudeme riskovat.

0 0
možnosti

Asi jste špatně četl: my jsme italskou kuchyni ochutnali v Itálii, ale není to naše gusto. Ale znovu říkám: ať si každý baští, co mu chutná! V Itálii jsme na dovolené přežili díky švédským stolům-pečivo, sýry, ovoce, zelenina, občas sušená šunka.

0 2
možnosti

To je mi Vas Renato uprimne lito. Jedna z nejoblibenejsich kuchyni ve svete, ale ceska rodina, na zaklade jedne zkusenosti prohlasi, ze ji nechutna. Nu coz, jeste ze nejsme vsichni stejni. :-)

0 1
možnosti

jen to upřesněte, tím obratem "u nás doma se vaří", myslíte aspon tak z 80 % to, že VY TAK VARITE! - protože děti pochopitelně nevaří a nevím, zdali máte/nemáte či jak aktivní je váš druh v kuchyni..  a pak je také nezpochybnitelné, že děti se naučí či zvyknou nejenom na výchovu, ale také stravování, jaké jim jejich rodiče doma předkládají. Stručně řečeno: VY NEMATE RADA olivový olej (plus další věci, jako italskou kuchyni).. VY vaříte doma cokoliv jiného - a proto se nelze divit, že tak rádoby zevšeobecňujete "u nás doma se vaří".. aby taky ne, když vaříte hlavně jenom vy a hlavně nejčastěji podle sebe, že? Rv

2 1
možnosti

Omyl! Manžel na české kuchyni vyrostl, děti ji mají rády proto, že ji vaří obě babičky, prostě i širší rodina.

0 0
možnosti

Nejlepsi piskoty na tiramisu jsou Pavesini: http://www.caseificiovaldostano.com/images/thumbs/0003794.jpg

Netusim ale, jestli jsou k dostani v CR. Druha moznost jako typ piskot jsou savoiardi, ty by snad v CR byt meli:  http://www.cucinaredolci.it/wp-content/uploads/2013/01/Savoiardi.jpg

Jen maly podotek:

1. pise se arrabbiata, ne arrabiata (v prekladu "rozzlobena" )

2. vanilkovy cukr se v Italii pouziva minimalne, do tiramisu jsem ho jeste nikoho davat nevidel

3. v receptu mi chybi dulezita informace: nestaci napsat "piskoty namocene", je treba rict jak namocene. Je mozno je ponorit do kafe na minutu (assolutamente no! ) nebo na vterinu i mene, zalezi od savosti piskot. Pavesini pul vteriny, savoiardi vterinu. Jinak budete mit na talirku rozmocenou, a nevabne vyhlizejici kejdu plovouci v kave. Kakaem poprasit jen velmi lehce.

7 1
možnosti

-1 ?

Koukam, ze pani Havlickova nejen ze nema rada italskou kuchyni. Ona nesnasi vse italske. A rada se msti...  ;-D ...alespon minusami.

0 0
možnosti

Nevím jak komu, ale naší rodině chutná česká kuchyně, tiramisu, cheesecke a podobně se neujaly. Naše děti mají rády ovocné kynuté knedlíky, táče, piškot s ovocem, z hlavních jídel koprovku, křenovou a rajskou omáčku, vepřo knedlo...

0 2
možnosti

kdyz rodina neplanuje v budoucnu cestovat na dovolenou do zahranici nebo bude cestovat jen tam, kde bude mama varit porad po cesku, s detmi navyklymi jen na ceskou kuchyni nebudou potize.

V opacnem pripade to muze zpusobit komplikace, rodinne valky u stolu a otravu dovolene. Mama by si tak bezdeky mohla na sebe uplest bic.

Pri svych cestach jsem se mnohokrat setkal v ruznych podnicich s detmi, ktere neproziravi rodice nenaucili jist rozmanita jidla a pohled na ty zvlast rozmazlene, ktere chtely jen urcite jidlo, jinak delaly virval, byl osklivy.

6 1
možnosti