- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hlavně vadil ve všem nakydaný olivový olej. Ryby nejíme, mozzarella taky neoslovuje. Těstoviny, které tam byly podávané(plněné i příloha) nic moc...jak říkám: prostě nám italská kuchyně nechutnala a druhý pokus nebudeme riskovat.
Asi jste špatně četl: my jsme italskou kuchyni ochutnali v Itálii, ale není to naše gusto. Ale znovu říkám: ať si každý baští, co mu chutná! V Itálii jsme na dovolené přežili díky švédským stolům-pečivo, sýry, ovoce, zelenina, občas sušená šunka.
To je mi Vas Renato uprimne lito. Jedna z nejoblibenejsich kuchyni ve svete, ale ceska rodina, na zaklade jedne zkusenosti prohlasi, ze ji nechutna. Nu coz, jeste ze nejsme vsichni stejni.
jen to upřesněte, tím obratem "u nás doma se vaří", myslíte aspon tak z 80 % to, že VY TAK VARITE! - protože děti pochopitelně nevaří a nevím, zdali máte/nemáte či jak aktivní je váš druh v kuchyni.. a pak je také nezpochybnitelné, že děti se naučí či zvyknou nejenom na výchovu, ale také stravování, jaké jim jejich rodiče doma předkládají. Stručně řečeno: VY NEMATE RADA olivový olej (plus další věci, jako italskou kuchyni).. VY vaříte doma cokoliv jiného - a proto se nelze divit, že tak rádoby zevšeobecňujete "u nás doma se vaří".. aby taky ne, když vaříte hlavně jenom vy a hlavně nejčastěji podle sebe, že?
Omyl! Manžel na české kuchyni vyrostl, děti ji mají rády proto, že ji vaří obě babičky, prostě i širší rodina.
Nejlepsi piskoty na tiramisu jsou Pavesini: http://www.caseificiovaldostano.com/images/thumbs/0003794.jpg
Netusim ale, jestli jsou k dostani v CR. Druha moznost jako typ piskot jsou savoiardi, ty by snad v CR byt meli: http://www.cucinaredolci.it/wp-content/uploads/2013/01/Savoiardi.jpg
Jen maly podotek:
1. pise se arrabbiata, ne arrabiata (v prekladu "rozzlobena" )
2. vanilkovy cukr se v Italii pouziva minimalne, do tiramisu jsem ho jeste nikoho davat nevidel
3. v receptu mi chybi dulezita informace: nestaci napsat "piskoty namocene", je treba rict jak namocene. Je mozno je ponorit do kafe na minutu (assolutamente no! ) nebo na vterinu i mene, zalezi od savosti piskot. Pavesini pul vteriny, savoiardi vterinu. Jinak budete mit na talirku rozmocenou, a nevabne vyhlizejici kejdu plovouci v kave. Kakaem poprasit jen velmi lehce.
-1 ?
Koukam, ze pani Havlickova nejen ze nema rada italskou kuchyni. Ona nesnasi vse italske. A rada se msti... ...alespon minusami.
Nevím jak komu, ale naší rodině chutná česká kuchyně, tiramisu, cheesecke a podobně se neujaly. Naše děti mají rády ovocné kynuté knedlíky, táče, piškot s ovocem, z hlavních jídel koprovku, křenovou a rajskou omáčku, vepřo knedlo...
kdyz rodina neplanuje v budoucnu cestovat na dovolenou do zahranici nebo bude cestovat jen tam, kde bude mama varit porad po cesku, s detmi navyklymi jen na ceskou kuchyni nebudou potize.
V opacnem pripade to muze zpusobit komplikace, rodinne valky u stolu a otravu dovolene. Mama by si tak bezdeky mohla na sebe uplest bic.
Pri svych cestach jsem se mnohokrat setkal v ruznych podnicich s detmi, ktere neproziravi rodice nenaucili jist rozmanita jidla a pohled na ty zvlast rozmazlene, ktere chtely jen urcite jidlo, jinak delaly virval, byl osklivy.