- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dieta je hodně sprostý slovo! Když ho vyslovím (nebo napíšu) musím si okamžitě vypláchnout pusu dobrou čokoládou!
to že si u těla člověk musí hlídat přísun všech živin snad neni žádná novinka, nebo jo ?
Jako muž tu sice nejsem ve správné rubrice, ale musím dámy upozornit, že ten profesor Raubeheimer hrozně kecá:
Moje tělo například na oplatky a dortíky rozhodně adaptováno je!
To jsou zase moudra. Sbírka příšerných klišé, které mají jakože překonávat zažitá klišé. Vazba na skutečný vědecký výzkum naprosto nulová.
Hlavně nic konzervovaného a hlavně co nejpřírodnější věci. Bože. Takže když vezmu luštěninu, kuřecí prsa, kus papriky a zavařím to sklenice, tj. udělám z toho konzervu, tak je to hrozně nezdravé a bude to způsobovat obezitu. Naopak čerstvě natrhané bio bobulky tisu a v panenské divočině vykopaný přírodní kus uranu mi nabudí imunitu a otevřou čakry.
pokud to zavaříte tak zničíte enzymy a vitaminy v paprice, takže hodnota takového jídla bude o něco nižší. Co ale předvádíte vy je demagogie, to co se týká konzervovaných jídel se týká hlavně aditiv. A k tomu zbytku bobulky tisu (dužnatá část) jsou jedlé, ani v panenské divočině nevykopete nikde kus uranu, vyskytuje se v horninách v malém množství a ve sloučeninách
Ano, k pivu je třeba přikusovat utopence.
A pozor - abyste pivem doplnili denní spotřebu vitamínu B, musíte jich vypít 20!! Tak se snažte!!
Jídlo už dávno není jen "palivo". Jídlo je móda, hobby, odměna, zábava... a my žereme a tloustneme a nemůžem si pomoct
Nerovnováha mezi sexem a jídlem se zákonitě musí někde projevit.
Článek je velmi jednoduchý, hází fráze jako "nové studie a poznatky" o skutečnostech které u nás zcela veřejně hlásají duo Havlíček/Cajtzhamlová už léta. Ale jinak má pravdu. Sacharidy i tuky si tělo umí vyrábět. Bílkoviny ne. A potřebuje je na pravidelnou obnovu a regeneraci. Většina lidí to podceňuje. Ten 1 gram bílkovin na kilo hmoty plus mínus se prostě ze salátu, nebo těstovin dostat nedá. Lidé se liší stavbou těla a metabolismem, ale i to minimum bílkovin, pro jedince kterým tělo funguje fakt ideálně, není jednoduché nahnat. Bílkoviny by měli být součástí každého jídla.
Jak jste prisel na to, ze si telo neumi bilkoviny vyrabet? A svaly jsou asi z ceho? Jeste jsem nevidel slona, kone, byka nebo gorilu jist maso, z ceho asi maji ty svaly. To bych hrozne rad, kdyby mi autor clanku vysvetlil. Copak dela telo s cizimi bilkovinami, to bych take rad, kdyby mi autor clanku vysvetlil. Pokud vim, tak pri transplantaci se telo brani cizi bikovinu prijmout, stejne tak je to i s bilkovinou, kterou snite. Telo se pripravi na obranu zvysenim poctu bilych krvinek, tohle dokonce uz vedi i lekari. Presto porad blaboli o potrebe bilkovin ve strave. Bilkovina vysoce energeticky narocna potravina, takze telu moc energie neprinese, zato ji hodne spotrebuje. Viz unava po masitem jidle. Po jidle ze syrove stravy zadnou unavu necitite, naopak mate hromadu energie.
A dívám se, že vajíčka dostala milost. Dříve byla na černé listině společně s bůčkem.
vajíčka dostala milost už celkem dávno (i když dávno je relativní pojem), někdo vykoumal, že dvě denně dokonce pomáhají snižovat cholesterol. Ale kdo ví, jak to je prostě jezme všeho s Mírou a budeme spokojeni
Jsem zde díky ilustračnímu snímku. O čem je článek nevím.
3 krásné věci a hned je člověk na světě rád
Já si klidně dostatek bílkovin ve stravě zajistím, maso, ryby a vejce můžu jíst jen tak bez ničeho od rána do večera, ale má to jednu podstatnou vadu, dost to leze do peněz.
Zrovna vejce jsou zdrojem vysoce kvalitních bílkovin a drahé nejsou Pak taky platí, že Sýr(tvrdý) > fofršunka, salám (které nakonec tolik bílkovin nemají a jsou většinou zadarmo drahé). Pak tvaroh má spoustu bílkovin a je levný.