- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zase jeden hrozne nápísaný recept. "Těsto (je tuhé) VLIJTE do formy". A ďalej som ani nečítala. Neviete to preložiť, alebo ste nikdy nepiekli?
Po dosažení 140°C přidejte do pudinku želatinové plátky a šlehačku. Naivně jsem se domnívala, že želatina se nevaří.
tart
Moje babicka by se podivala na foto, poznamenala by "vzdyt je to kolac s mandlovou naplni a jahodami" a pak by se zeptala, zda pani redaktorka neumi mluvit "jak ji zobak narostl"
Jediné, co se dá použít je ten poslední recept....Fish and chips znám z Anglie
Tesco prodávalo (možná ještě prodává) jako farmářské kuře klasické kuře, ale přikrmované kukuřicí, jediný rozdíl člověk poznal v barvě – bylo nažloutlé. Dobrou chuť :-) Miluji tyhle moderní zaklínadla – farmářské, domácí, poctivé :-)
Proti poctivému kuřeti nic.. Pamatuji z vesnice. Soused bral z drůbežárny kuřata, které prodávali masokombinátům.. Načež je další 2-3 měsíce krmil výhradně pšenicí a kukuřicí. Výsledkem bylo kuře, které mělo po oškubání něco kolem 4 kg, po pobíhání a nadlétávání na dvorku svaly se strukturou atd.. A to byl dlabanec, toto upečené.
Po přečtení konstatuji, že abych udělal oběd pro čtyři, musel bych si přivstat tak ve 4,00 hod. Zbytečně drahé suroviny. Názvosloví hogo fogo.
Přiště prý autor článku dá k lepšímu nadívané komáří sosáčky, s rýží naloupačku...
Chtěla bych vidět jak vlijeme těsto do formy v prvním receptu. Je to tuhé těsto podobné lineckému.
Toho jsem si nevsimla- kdo vi odkud to "autorka"opsala
"Tart, fish and chips"...to je tak tezke napsat " zakusek, (smazena)ryba a hranolky"?
Fish and chips je takový mezinárodní název...třeba Hamburger se taky nepřekládá