Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nové brambory nejlépe vyniknou pečené s tymiánem a solí

Křehké a máslově měkké nové brambory s jemnou slupkou jsou dostatečným důvodem, proč se těšit na jaro. Ostatní suroviny jim hrají jen druhé housle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L10u10c10i10a10n 10P10a10p10a10z10i10a10n 5104107101105

Nové brambory nejlépe vyniknou s tvarohem, máslem a mlékem nebo kefírem. Na ozdobu bych dal pažitku.

26.5.2014 22:33

P10e10t10r 10P10r10o10c10h10á10z10k10a 9106106102102

Jako příloha ke grilované krkovičce (jedině dřevěné uhlí)...mňam ;-)

26.5.2014 22:25
Foto

P10e10t10r 10P10r10o10c10h10á10z10k10a 3102106102104

V úvodu 15 minut vaření,15 minut pečení.V postupu péct 30-35 minut.Nějak mi to nesedí a zdá se to i moc.

25.5.2014 16:32

B10á10r10a 10T10e10s10n10e10r10o10v10á 5105100104109

Jediné, co mi nesedí, je doba pečení - 35 min na nové brambory? Trošku moc, ne?

25.5.2014 14:47

Z10l10a10t10u10š10e 10J10e10l10í10n10k10o10v10á 1105102107102

Celé brambory jsou předvařené a doba pečení je vcelku v pohodě. Vzduch v troubě nepřenáší teplo tak jak voda v hrnci a hlavně nechceme brambory jen "dovařit" v troubě, chceme efekt pečení. možná pod grilem či salamandrem by to bylo možno omezit na poloviční dobu (ne přenos tepla vzduchem jako hlavní zdroj, ale sálání).

25.5.2014 23:37

H10e10l10e10n10a 10V10e10v10e10r10k10o10v10a 3109107

Uvařené brambory nakrájím na čtvrtky na pečící papír,osolím,přidám kmín a dám do trouby s grilem.Udělá dresing ze zakysané smetany s jogurtem a čerstvou bylinkou.A brambory nemusí být ani nové.Pěkný den.:-)

25.5.2014 7:38

L10u10k10a10s 10N10e10m10e10c 7109100102104

Jako ... nikdy takovy prispevky nepisu ... ale recept na pecene brambory?

25.5.2014 6:58

J10a10n 10N10o10v10á10k 7105104108107

mám to raději s kmínem :-P

25.5.2014 0:40

B10á10r10a 10T10e10s10n10e10r10o10v10á 5105100104109

Kmín je koření, resp. bylinka, kterou těžko snáším. Dávám ho jen do vařených brambor a na pečenou kachnu - a to ještě drcený, příp. mletý.

25.5.2014 14:46

Z10d10e10n10e10k 10B10o10h10a10c10e10k 1108107107109

Dekuji za info, ze Bara Tesnerova tezko snasi kmin a kam dava drceny; nekdy i mlety.

25.5.2014 20:57

J10a10n 10K10ř10í10ž 6105103105108

...to Novák - já to mám nejraději s nějakou dívčinou.

Vy už jste zřejmě za zenitem.Ale to nic,čeká to na každého!:-P

25.5.2014 20:24

J10a10n 10N10o10v10á10k 7105104108107

;-)

25.5.2014 20:47

P10e10t10r10a 10N10o10v10á10k10o10v10á 7108106104108

Nové brambory nejlépe vyniknou jen tak s tvarohem.

25.5.2014 0:34

J10i10ř10í 10H10o10r10č10i10č10k10a 3106108103104

a neškodí také trocha másla ... To je opravdu balada.

25.5.2014 20:53

V10l10a10ď10k10a 10W10i10n10t10e10r10o10v10á 8104102107102

A s kuřetem s nádivkou :-)

26.5.2014 10:34

P10ř10e10m10y10s10l 10H10o10u10ž10v10i10č10k10a 9104104109108

S tvarohem jsou výborné, v posledních letech jsem dal přednost balkánskému sýru a také dobrota.

26.5.2014 21:44

L10u10c10i10a10n 10P10a10p10a10z10i10a10n 5104107101105

Pak byste to měl zapíjet kozím mlékem.

26.5.2014 22:35







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.