Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nové brambory nejlépe vyniknou pečené s tymiánem a solí

Křehké a máslově měkké nové brambory s jemnou slupkou jsou dostatečným důvodem, proč se těšit na jaro. Ostatní suroviny jim hrají jen druhé housle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L15u98c52i59a12n 36P57a30p94a77z38i57a32n 5414727421615

Nové brambory nejlépe vyniknou s tvarohem, máslem a mlékem nebo kefírem. Na ozdobu bych dal pažitku.

0/0
26.5.2014 22:33

P94e96t14r 30P93r95o91c72h85á56z42k44a 9336916912652

Jako příloha ke grilované krkovičce (jedině dřevěné uhlí)...mňam ;-)

0/0
26.5.2014 22:25
Foto

P14e30t60r 61P23r94o27c44h16á48z13k40a 3662376772784

V úvodu 15 minut vaření,15 minut pečení.V postupu péct 30-35 minut.Nějak mi to nesedí a zdá se to i moc.

+3/0
25.5.2014 16:32

B83á29r10a 30T61e16s17n94e31r65o15v43á 5835430474459

Jediné, co mi nesedí, je doba pečení - 35 min na nové brambory? Trošku moc, ne?

+5/0
25.5.2014 14:47

Z93l33a40t48u17š37e 40J43e45l90í34n76k60o85v34á 1825262747172

Celé brambory jsou předvařené a doba pečení je vcelku v pohodě. Vzduch v troubě nepřenáší teplo tak jak voda v hrnci a hlavně nechceme brambory jen "dovařit" v troubě, chceme efekt pečení. možná pod grilem či salamandrem by to bylo možno omezit na poloviční dobu (ne přenos tepla vzduchem jako hlavní zdroj, ale sálání).

0/0
25.5.2014 23:37

H55e23l18e46n14a 10V97e54v15e10r94k78o10v14a 3289957

Uvařené brambory nakrájím na čtvrtky na pečící papír,osolím,přidám kmín a dám do trouby s grilem.Udělá dresing ze zakysané smetany s jogurtem a čerstvou bylinkou.A brambory nemusí být ani nové.Pěkný den.:-)

+7/0
25.5.2014 7:38

L28u91k83a54s 53N79e92m92e31c 7719710142964

Jako ... nikdy takovy prispevky nepisu ... ale recept na pecene brambory?

+2/0
25.5.2014 6:58

J87a53n 57N59o60v31á69k 7865774268407

mám to raději s kmínem :-P

+4/−1
25.5.2014 0:40

B70á33r40a 45T89e85s34n81e81r84o29v63á 5295550244709

Kmín je koření, resp. bylinka, kterou těžko snáším. Dávám ho jen do vařených brambor a na pečenou kachnu - a to ještě drcený, příp. mletý.

0/0
25.5.2014 14:46

Z67d64e66n21e17k 76B81o42h95a97c90e55k 1558677457959

Dekuji za info, ze Bara Tesnerova tezko snasi kmin a kam dava drceny; nekdy i mlety.

+7/0
25.5.2014 20:57

J31a96n 76K36ř48í32ž 6695903365818

...to Novák - já to mám nejraději s nějakou dívčinou.

Vy už jste zřejmě za zenitem.Ale to nic,čeká to na každého!:-P

+1/0
25.5.2014 20:24

J27a71n 16N71o72v40á95k 7125234718167

;-)

0/0
25.5.2014 20:47

P57e75t13r21a 33N67o18v53á38k82o90v38á 7738956834598

Nové brambory nejlépe vyniknou jen tak s tvarohem.

+7/0
25.5.2014 0:34

J92i73ř90í 37H28o88r46č85i55č59k77a 3356838833824

a neškodí také trocha másla ... To je opravdu balada.

+4/0
25.5.2014 20:53

V37l49a93ď17k34a 69W77i71n28t57e67r67o73v73á 8424322807432

A s kuřetem s nádivkou :-)

+2/0
26.5.2014 10:34

P66ř98e28m63y77s41l 65H47o84u32ž85v81i61č92k60a 9574164549898

S tvarohem jsou výborné, v posledních letech jsem dal přednost balkánskému sýru a také dobrota.

+2/0
26.5.2014 21:44

L67u44c64i84a48n 31P59a55p69a88z27i86a85n 5134917601125

Pak byste to měl zapíjet kozím mlékem.

+1/0
26.5.2014 22:35







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.