Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nové brambory nejlépe vyniknou pečené s tymiánem a solí

Křehké a máslově měkké nové brambory s jemnou slupkou jsou dostatečným důvodem, proč se těšit na jaro. Ostatní suroviny jim hrají jen druhé housle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L28u86c41i59a39n 54P25a19p26a53z20i85a58n 5914657981485

Nové brambory nejlépe vyniknou s tvarohem, máslem a mlékem nebo kefírem. Na ozdobu bych dal pažitku.

0/0
26.5.2014 22:33

P19e10t86r 54P82r85o49c75h95á35z23k74a 9826536182462

Jako příloha ke grilované krkovičce (jedině dřevěné uhlí)...mňam ;-)

0/0
26.5.2014 22:25
Foto

P31e50t54r 86P38r60o63c63h98á87z66k12a 3432366172284

V úvodu 15 minut vaření,15 minut pečení.V postupu péct 30-35 minut.Nějak mi to nesedí a zdá se to i moc.

+3/0
25.5.2014 16:32


B65á49r62a 85T84e75s72n14e55r19o63v57á 5895950514699

Jediné, co mi nesedí, je doba pečení - 35 min na nové brambory? Trošku moc, ne?

+5/0
25.5.2014 14:47

Z65l76a22t69u24š53e 60J80e48l32í89n83k96o82v73á 1615972157552

Celé brambory jsou předvařené a doba pečení je vcelku v pohodě. Vzduch v troubě nepřenáší teplo tak jak voda v hrnci a hlavně nechceme brambory jen "dovařit" v troubě, chceme efekt pečení. možná pod grilem či salamandrem by to bylo možno omezit na poloviční dobu (ne přenos tepla vzduchem jako hlavní zdroj, ale sálání).

0/0
25.5.2014 23:37

H27e14l55e59n46a 73V80e82v81e50r10k15o18v91a 3249417

Uvařené brambory nakrájím na čtvrtky na pečící papír,osolím,přidám kmín a dám do trouby s grilem.Udělá dresing ze zakysané smetany s jogurtem a čerstvou bylinkou.A brambory nemusí být ani nové.Pěkný den.:-)

+7/0
25.5.2014 7:38

L77u59k94a58s 50N95e12m15e45c 7539820302584

Jako ... nikdy takovy prispevky nepisu ... ale recept na pecene brambory?

+2/0
25.5.2014 6:58

J36a88n 95N90o90v94á51k 7615314618337

mám to raději s kmínem :-P

+4/−1
25.5.2014 0:40

B50á71r76a 97T96e32s84n74e15r67o42v82á 5485190964759

Kmín je koření, resp. bylinka, kterou těžko snáším. Dávám ho jen do vařených brambor a na pečenou kachnu - a to ještě drcený, příp. mletý.

0/0
25.5.2014 14:46

Z18d53e54n11e30k 97B62o33h24a21c18e27k 1108297887269

Dekuji za info, ze Bara Tesnerova tezko snasi kmin a kam dava drceny; nekdy i mlety.

+7/0
25.5.2014 20:57

J37a42n 34K10ř33í34ž 6165473305968

...to Novák - já to mám nejraději s nějakou dívčinou.

Vy už jste zřejmě za zenitem.Ale to nic,čeká to na každého!:-P

+1/0
25.5.2014 20:24

J54a52n 68N56o22v51á80k 7965744528777

;-)

0/0
25.5.2014 20:47

P17e32t29r72a 24N74o82v21á75k57o14v47á 7528666204768

Nové brambory nejlépe vyniknou jen tak s tvarohem.

+7/0
25.5.2014 0:34

J71i75ř83í 29H48o62r10č11i17č79k54a 3636948743294

a neškodí také trocha másla ... To je opravdu balada.

+4/0
25.5.2014 20:53

V31l23a72ď59k35a 12W79i59n19t40e63r18o30v96á 8484302137552

A s kuřetem s nádivkou :-)

+2/0
26.5.2014 10:34

P40ř13e34m98y67s58l 67H68o29u71ž16v93i37č56k80a 9814834269388

S tvarohem jsou výborné, v posledních letech jsem dal přednost balkánskému sýru a také dobrota.

+2/0
26.5.2014 21:44

L92u60c51i69a95n 34P19a17p98a90z79i20a40n 5334597491435

Pak byste to měl zapíjet kozím mlékem.

+1/0
26.5.2014 22:35





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.