Ona

Diskuze

Oslavte víkend sacherem, mille feuille, Pavlovou nebo koláčem na hlavu

Na třetí květnovou neděli připadá od loňska Světový den pečení. Nechte se inspirovat uměním pekařů a cukrářů z Francie a jejich slavným obráceným koláčem sester Tatinových, pravým rakouským sachrem nebo nadýchaným dortem Pavlova z Nového Zélandu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co ten tarte Tatin? Karamelizovat jablka na  rostlinném tuku??? To snad ani nejde... na křehké těsto se dává stejně másla jako mouky. Orig. recept přeložený z fr. je i zde:

http://vilemina.blog.cz/1005/la-tarte-tatin

0 0
možnosti

Podle článku to vypadá,že bez rostlinných tuků ani ránu.;-D

2 0
možnosti

Do těsta - není to zrovna podle mé chuti, ale prosím.

Ovšem narvat rostlinný tuk do krému je příšernost.

7 0
možnosti

J39a56k55u24b 31R55o27u45s

17. 5. 2014 8:56

Na ty nepražené pistácie bacha, opravdu často (častěji než ostatní rizikové potraviny) v sobě mají salmonely a podobné mršky, v USA už se kvůli tomu vůbec nesmí prodávat, v UK se o tom uvažuje.

0 0
možnosti

kdyz neco slavit po cukrarsku, tak zasadne klasicky s maslem a ne zadnymi nahrazkami.

 Mimochodem ten recpet na Pavlovu je na kocku. Takhle se nedela ani na Novem Zelande ani v Australii, tedy ve 2 statech, ktere se prou o jeji autorstvi.

2 0
možnosti

Mohla bych vás poprosit o nějaký dobrý recept, nebo odkaz na Pavlovu, kterou třeba máte sám odzkoušenou? Chystám se naň již dlouho, ale nechci z toho mít kdovíco. Děkuji :-)

0 0
možnosti

Jsem pro slavení a taky rád slavím - ovšem ne dortem, to bych moc přibral a pak bych to neshodil..Takže malým úlomkem nějakého kupovaného pečiva ke kávě..Každopádně ovšem slavme..

0 0
možnosti