- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
svačina pro hubnoucí, prý 400kJ. Ale ten odtučněný tvaroh s 2 druhy sýrů a zeleninou vydá na 1500kJ...to je večeře, nikoli svačina!
Tak se asi musí rozdělit na tři části a k tomu okusovat trávu
Debatám o fatálním kolísání hladiny cukru v krvi nerozumím... Tak jako se nemusím zaplést s každým pohledným chlapem, přestože rozmnožovací pudy mě k tomu nabádají, tak nemusím reagovat na každé zakolísání hladiny krevního cukru a jít se něčím cpát...
Vy mi připomínáte moji tchyni, která vždy naříkala, že nemůže přibrat... Bodejť by mohla, já ji skoro nikdy neviděla jíst... (Podotýkám, že ona byla ze své podváhy fakt nešťastná, ne že by to byla póza, ale jídlo pro ni nepředstavovalo žádný požitek, tak si vůbec neuvědomovala, jak strašně málo jí. To, že lidi můžou mít opačný problém, tj. jíst by už ani neměli, ale chuť pořád je, si vůbec nedokázala představit.)
Zdravý člověk by nejlíp udělal, kdyby jedl, když má hlad, a to, na co má chuť, neseděl věčně na zadku a přiměřeně se hýbal (stačí občas chodit pěšky). Většina civilizačních chorob včetně diabetu, obezity a různých poruch trávení má stejně původ v nerespektování potřeb těla a následovaní různých módních vyživovacích trendů a zrovna módních ideálů krásy.
V zásadě je to pravda, ale je to moc obecné, takže ti, co mají špatné návyky, budou ve špatných návycích pokračovat, za druhé - chuť je občas zrádná. Já třeba mám neustále chuť na sladké, ale je problém rozlišit, kdy cukr opravdu potřebuju a kdy mě jen honí mlsná.
Milionkrát omílané počítání kalorií je dobré leda tak na procvičení matematických schopností. Při hubnutí je to pouze otravné a hlavně dlouhodobě neudržitelné.
Tak tady hodne nesedi matematika. Napr. svacinka pro dite by mela mit zhruba 600 kJ, ale hned doporuceny dopoledni dalamanek se syrem ma 1371 kJ.
Jist 5x denne uz je dost zastarele tvrzeni a jak je nize receno, je to nadmerna zatez na travici soustavu, ktera nema chvili klid a nemuze se tak spravne postarat o prijatou potravu. Zkuste se nekdy zamyslet, jak dlouho se jednotlive potraviny travi a zpracovavaji.
Bohate staci 3 kvalitni jidla denne, popr. jeste jedna mala svacinka ci lehka pozdni vecere. A vliv na metabolismus to ma dokonce pozitivnejsi.
A nebo nejíst vůbec. Jo, kdyby takhle jedl diabetik tak tu dlouho asi nebude. Pokud jíte po malých porcích několikrát denně a nedáte si k obědu husu, tak nevím k jakému přetěžování by mělo docházet. Velice by mě zajímalo jak dlouho se dle Vás potraviny tráví.
To by mě zajímalo jakou školu paní výživová poradkyně vystudovala. Snídat v 8h a jít až ve 12h na oběd a mezi tím hladovět. Fakt, paráda. Pokud vím tak se má jíst minimálně 5x denně. Snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře, případně druhá večeře pokud člověk ponocuje. A mít k svačině jen 600kJ? To si dáte tak maximálně plátek suchého chleba. Jsem hubená, ale abych si udělala přehled co jím a kolik toho jím zkusila jsem stránky stob cézet. Zadarmo se tam zaregistrujete a zjistíte kolik vlastně denně přijímáte sacharidů, tuků, proteinů... A proto dost dobře vím, že svačinu jsem neměla nikdy 600kJ. Většinou kolem 1000kJ.
á jídlo 5x denně - to je teď v módě. Ale leckde ve světě nic takového doporučováno není - naopak je to považováno za nadměrnou zátěž pro trávicí systém
co furt maj s hubnoucima, pro marne pribirajici neco nemaj?
Já nevím, co paní snídá a jak vypadá její denní režim, ale kdybych snídala v osm a obědvala až ve dvanáct, tak umřu hladem, resp. bych nemyslela na nic jiného než jídlo. Nebo bych si musela dát hodně velkou snídani, ale to bych zase mohla jít rovnou spát.
Ja snídám v 7:00 a na svačinu v 9:30 se už těším jako malý chlapec. Pak oběd v 11:30 a jabko v 15:00. No a pak už jen večeřím ... občas několik krát ...