Diskuze

Jíme dehet i lidské vlasy. Jaká jsou další děsivá fakta o jídle?

Jídlo dnes nemůže jen chutnat, musí taky dobře vypadat. Výrobci ovšem někdy k vylepšení vzhledu používají ingredience, které by mnozí lidé sotva vzali do pusy, kdyby věděli, z čeho pocházejí. Třeba lesk některým pokrmům dodává voskovitý výměšek brouka červce lakového. Některé složky v potravinách nejsou jen "nechutné", ale mohou nám i ublížit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J48a61n 11K95r59p34e93c

10. 4. 2014 12:06

pole se hnoji clevskou mrvou (vykaly) a mocuvkou (chcanky) z chovaneho dobytka. to byste taky "do pusy nedali" takze asi nemame ani jist nic z pole... nechapu smysl takovychto clanku.

0 0
možnosti
JS

a že se autorka nezmínila o cibetkové kávě. Je pekelně drahá a přitom jsou to hovínka.

1 0
možnosti
VB

Co dělá hygiena a různé kontroly? Jak tohle může projít? Vždyť údajně dělají spoustu testů a pokutují výrobce a pak nám sdělí, jaký hnůj -. což je slabé slovo jíme.

2 2
možnosti
JS

a co by hygiena zjistila, že jsou tam látky pro potraviny povolené, nic víc a nic méně....;-)

....na každém výrobku je uvedeno co obsahuje, takže je to volba každého z nás jaký "hnůj" jí....

2 1
možnosti
KC

Ještě jste zapomněli na sádru, která se přidává do více druhů potravin a při podrobnějším popisu aditiv bychom museli přestat kupovat všechno, kdybychom se chtěli vyhnout šmejdu.

1 1
možnosti
JS

to není zcela pravda, ale neřídit se jen podle ceny, obecně platí, čím nižší cena, tím větší šmejd....

2 0
možnosti
--

-63- 70-57-

8. 4. 2014 16:03

Když srovnám základní potraviny v Rakousku a v ČR, docházím k závěru, že u nás je to drahé, ale hnusné.

7 0
možnosti
JN

A to se vyplatí!

Popravdě, trvanlivé mléko v supermarketu už jsem přestal kupovat, ovoce a zeleninu (jablka, jahody, mrkev, česnek) často seženu po známých a dokupuju jen minimum. Kvalita je naprosto tristní. Z podpory malovýrobců mám navíc dobrý vlastenecký pocit :-)

9 0
možnosti
PH

;-DA jeste pomleta susena kravska lejna. Nam naaammm.

0 1
možnosti

Tak jsem si dneska udělala k obědu vařené vlasy s dehtovou omáčkou a strouhanými nehty :-)

Ale vážně: "Americké ministerstvo zemědělství potvrdilo, že obsah živin v ovoci a zelenině se stále snižuje. Potravninářský průmysl se totiž mnohem více zabývá vzhledem produktů v obchodech než vlastním obsahem."

To mi připomnělo dřívější články o rajčatech:

http://hobby.idnes.cz/proc-jsou-rajcata-z-obchodu-jako-malovana-ale-chutnaji-jako-amarouny-11h-/hobby-domov.aspx?c=A100430_103433_hobby-domov_bma

http://www.novinky.cz/koktejl/271801-vedci-zjistili-proc-jsou-krasne-cervena-rajcata-casto-bez-chuti.html

Červená rajčata, aby dobře vypadala a prodávala se, jsou genetickými modifikacemi po letech šlechtění prakticky bez chuti, na což vědci zareagovali tím, že do nich vpraví gen na chuť. Nejsem žádný greenpeacák, ale tohle je opravdu už moc. Lidi co chodí na farmářské trhy a kupují jen domácí zeleninu, ovoce, sýry, mléko nebo i maso jsem považovala za snoby, ale když člověk vidí kam to spěje, tak je opravdu asi nejlepší obrátit se na svého nejlbližšího malovýrobce.

6 1
možnosti
JN

A co teprve geneticky modifikované krávy!

0 1
možnosti
OH

A teď si představte, jaký bombastický článek by se dal napsat o zelenině ze záhonku hnojeného hnojem, nebo poli stříkaném močůvkou. ;-)

7 1
možnosti
PP

A co teprve oslavne clanky o DDT, to byla prava revoluce v boji za "lepsi" zeleninu.

0 0
možnosti
KS

SUPER ČLÁNEK! Stupidní doba!!

.

Kupte si bílý jogurt a dejte do něj skutečné jahody ? WTF???

.

Tak na co to obchody, KU....A, jsou, když tohle se píše jako doporučení spotřebitelům aby děti neměli kopřivku ?? A pište si, že vím o čem píšu - dcera se už několikrát osypala z omylem koupených barevných potravin!! Skoro jakékoli lízátko hlavně červené, sirup jupi ;-€ kiwi = mega sra.ka http://www.chemievjidle.cz/sirupy/hello-kiwi;-O

3 1
možnosti

No to je -------, co toto napsala. A jíst smažené produkty slepičí ovulace nevadí? Nebo jak včely vyrábějí med, je to dost fuj, že ano? 

Taky zdaleka všechna éčka nejsou škodlivá, jak s oblibou tihle prvoplánoví kazatelé hlásají, například velice prospěšný kurkumin.....

Nikdo netvrdí, že se v jídle neobjevují složky, které by tam být neměly a které škodí. Ale naházet pitomě všechno do jednoho pytle, jako to autorka článku udělala, spíš vypovídá něco o ní a jejím rozhledu.Rv

9 9
možnosti
RK

Pokud chci jíst slepičí vajíčko, je to čistě moje volba. To samé med.

0 1
možnosti