- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
pole se hnoji clevskou mrvou (vykaly) a mocuvkou (chcanky) z chovaneho dobytka. to byste taky "do pusy nedali" takze asi nemame ani jist nic z pole... nechapu smysl takovychto clanku.
a že se autorka nezmínila o cibetkové kávě. Je pekelně drahá a přitom jsou to hovínka.
Co dělá hygiena a různé kontroly? Jak tohle může projít? Vždyť údajně dělají spoustu testů a pokutují výrobce a pak nám sdělí, jaký hnůj -. což je slabé slovo jíme.
a co by hygiena zjistila, že jsou tam látky pro potraviny povolené, nic víc a nic méně....
....na každém výrobku je uvedeno co obsahuje, takže je to volba každého z nás jaký "hnůj" jí....
Ještě jste zapomněli na sádru, která se přidává do více druhů potravin a při podrobnějším popisu aditiv bychom museli přestat kupovat všechno, kdybychom se chtěli vyhnout šmejdu.
to není zcela pravda, ale neřídit se jen podle ceny, obecně platí, čím nižší cena, tím větší šmejd....
Když srovnám základní potraviny v Rakousku a v ČR, docházím k závěru, že u nás je to drahé, ale hnusné.
A to se vyplatí!
Popravdě, trvanlivé mléko v supermarketu už jsem přestal kupovat, ovoce a zeleninu (jablka, jahody, mrkev, česnek) často seženu po známých a dokupuju jen minimum. Kvalita je naprosto tristní. Z podpory malovýrobců mám navíc dobrý vlastenecký pocit
A jeste pomleta susena kravska lejna. Nam naaammm.
Tak jsem si dneska udělala k obědu vařené vlasy s dehtovou omáčkou a strouhanými nehty
Ale vážně: "Americké ministerstvo zemědělství potvrdilo, že obsah živin v ovoci a zelenině se stále snižuje. Potravninářský průmysl se totiž mnohem více zabývá vzhledem produktů v obchodech než vlastním obsahem."
To mi připomnělo dřívější články o rajčatech:
Červená rajčata, aby dobře vypadala a prodávala se, jsou genetickými modifikacemi po letech šlechtění prakticky bez chuti, na což vědci zareagovali tím, že do nich vpraví gen na chuť. Nejsem žádný greenpeacák, ale tohle je opravdu už moc. Lidi co chodí na farmářské trhy a kupují jen domácí zeleninu, ovoce, sýry, mléko nebo i maso jsem považovala za snoby, ale když člověk vidí kam to spěje, tak je opravdu asi nejlepší obrátit se na svého nejlbližšího malovýrobce.
A co teprve geneticky modifikované krávy!
A teď si představte, jaký bombastický článek by se dal napsat o zelenině ze záhonku hnojeného hnojem, nebo poli stříkaném močůvkou.
A co teprve oslavne clanky o DDT, to byla prava revoluce v boji za "lepsi" zeleninu.
SUPER ČLÁNEK! Stupidní doba!!
.
Kupte si bílý jogurt a dejte do něj skutečné jahody WTF
.
Tak na co to obchody, KU....A, jsou, když tohle se píše jako doporučení spotřebitelům aby děti neměli kopřivku ?? A pište si, že vím o čem píšu - dcera se už několikrát osypala z omylem koupených barevných potravin!! Skoro jakékoli lízátko hlavně červené, sirup jupi kiwi = mega sra.ka http://www.chemievjidle.cz/sirupy/hello-kiwi
No to je -------, co toto napsala. A jíst smažené produkty slepičí ovulace nevadí? Nebo jak včely vyrábějí med, je to dost fuj, že ano?
Taky zdaleka všechna éčka nejsou škodlivá, jak s oblibou tihle prvoplánoví kazatelé hlásají, například velice prospěšný kurkumin.....
Nikdo netvrdí, že se v jídle neobjevují složky, které by tam být neměly a které škodí. Ale naházet pitomě všechno do jednoho pytle, jako to autorka článku udělala, spíš vypovídá něco o ní a jejím rozhledu.
Pokud chci jíst slepičí vajíčko, je to čistě moje volba. To samé med.