Diskuze

Zkuste třešňový cheesecake s bílou čokoládou podle živého receptu

Křupavá konzistence slaného korpusu, krémová náplň a sladkokyselé třešně přesvědčí vás i vaše blízké o chutnosti živé stravy. Jedná se o pokrmy, které nebyly zahřáty na více než 42 stupňů a zachovaly si díky tomu více výživných látek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hm, zdravejsi je lokalni strava nez datle

3 0
možnosti

no, mě spíš zaujal ten titulek - živý recept :) to redaktor

 trochu nezvládl :)

3 0
možnosti

Co je na tom živého? Extrakt, sirup, prášek....a co je na tom "cheesecakeového" už vůbec nechápu. Nezpochybňuji, že to může být chutné, ale říkat tomu cheesecake neboli koláč z krémového sýra je úplně mimo. A navíc je to tak pracné. Takže zůstanu u moučníků z Choceňského jogurtu, zakysané smetany a tvarohu s čerstvým ovocem a ořechy na piškotovém korpusu.

11 0
možnosti

Přesně tohle mě taky napadlo - tu prášek, onde extrakt...

A často nejlepší recepty jsou ty nejjednodušší a ze základních surovin jako mléka, bílého jogurtu, tvarohu apod. A pokud to chce někdo "živé" je nejlepší použít čerstvé (od výrobce) nebo biovýrobky.

0 0
možnosti

Recept je OK, ale jsou v nem 3 ingredience, ktere do nej nepatri z mnoha duvodu, tak za prve sul je dost hnusna predstava a cokoliv jsem ochutnala (raw food) jsem v podstate vzdy okamzite vyprskala, protoze amici vse sladke presoli, vse slane osladi a v podstate kazde jidlo zkur......

Takze kdyz sul do sladkeho jidla, tak jen SPETKA.

Agave sirup je to same, co geneticky alterovany high fructose corn sirup, je to "raw food" hnuti jejich verze "junk food".

Takze to v zadnem pripade nepatri do "zdraveho receptu na zivy moucnik".

Za posledni, vsechny vanilkove extrakty, ktere jsem kdy mela moznost ochutnat, byly naprosto neadekvatni, takze kdyz vanilka, tak jen velmi kvalitni vanilkovy lusk.

Kdyz uz se poustet do draheho a "zdraveho" moucniku, tak jen s velmi kvalitnima surovinama, jinak to nema cenu.

3 0
možnosti
Foto

Díky, redakce. Nezkusím. Ten recept je natolik časově i finančně náročný (namátkou - kakaové máslo 250 g - 247 Kč, kakaové boby 250 g - 205 Kč, kešu oříšky 1 kg - 840 Kč, vše samozřejmě v Raw&Bio kvalitě), že mě to bohužel odradilo.

Dovedu si ale představit, že má někdo dostatek finančních prostředků, aby si platil osobní kuchařku, která by mu připravovala vitariánskou stravu. Protože člověk, který vydělává opravdu dost peněz, postrádá totiž na druhou stranu dostatek času, který taková příprava vyžaduje.

11 0
možnosti

Cheesecake (složeno z anglických slov cheese - sýr a cake - koláč, čete se [ˈtʃiːzˌkeɪk] neboli počesku čízkejk:)) má, jak již název napovídá, základ v sýrovo tvarohové náplni. Nejčastěji se používá sýr Philadelphia, nebo nějaký podobný tvarohový čerstvý sýr. Proto nějak nechápu název cheesecake u tohoto receptu, když s cheesecakem má společný tak maximálně tvar. Je to stejné jako uvést recept na skvělou pečenou kachnu s knedlíkem a v receptu je použito kuře a brambor. No nevím.

10 0
možnosti
Foto

Nesmíte být zas až takový puntičkář. Třeba takové dukátové buchtičky se šodó se původně také dělaly se chadeau, což je vinný žloutkovo-vanilkový krém. Pro potřeby závodního stravovaní ovšem naprosto nepoužitelný recept, proto se šodó dnes skoro výhradně připravuje z mléka a vanilkového pudinku. Stejný případ je s marcipánem, který by se měl správně připravovat z mletých mandlí - ovšem dort s pravým marcipánem si dnes může dovolit jen horních deset tisíc.

A příměr kachna - kuře mi zrovna v tomto případě moc nesedí.

0 7
možnosti

já se dorvu, prý živý recept. takže všechno nepečené cukroví je taky podle živého receptu?

5 2
možnosti

Vitariánské vaření je hotová alchymie: to je pořád "namočit-usušit, naklíčit-zakysat, rozsekat-rozmixovat, zmrazit-opatrně zahřívat...." Taky suroviny jsou dost speciální a většinou pěkně drahé - jako by se měl vyrábět lék (nebo spíš lektvar), ne jídlo:-/Je ale fakt, že to pak bývá překvapivě dobré a že se po tom člověk cítí líp (u nejlepších jídel to tak bývá, jde tam nejen o skvělou chuť, ale i o ten příjemný pocit potom - opak přecpání, únavy, bolavé hlavy z glutamátu a další typické následky z blbých hospod). Tyhle dva recepty jsou zrovna dost složité (a živit se jenom vitariánskou stravou je pro normální lidi časově i finančně nereálné), ale "živé" koktejly třeba (o něco víc zeleniny+o něco míň ovoce+voda nebo kokosové mléko na doplnění - protřepat, nemíchat, jemně rozmixovat:-)) jsou fakt vynikající..V.

4 0
možnosti

proc cheesecake, proc ne tvarohovy dort???????????

3 1
možnosti

V tomhle případě se ani vzdáleně neblíží ani jeden název. Když si přečtete ingrediance, pochopíte. A cheesecake rozhodně není totéž, jako tvarohový dort, i když obojí je lahůdka. Pokud už chcete pitvat názvosloví, měl byste tohle vědět. Original recept na cheesecake je z krémového sýra, nejčasteji philadelpia.

4 1
možnosti

J58i51ř20í 23P95u82t97í81k

22. 3. 2014 12:01

Měl jsem za to, že cheesecake se to jmenuje proto, že je v tom krémový cheese...  nejspíš to tak není. Nic proti vitarianum.  :-)

2 0
možnosti