Ona

Diskuze

I máslo může tělu prospívat, ale šetřete s ním. Které tuky používat?

Tuky jsou důležitou součástí našeho jídelníčku a jíst je musíme i při dietě. Nadměrné množství tuků sice škodí, ale pokud jich máme málo, můžeme mít zdravotní problémy. Výživoví specialisté Karolína Hlavatá a Petr Havlíček v projektu "Vím, co jím" radí, jak vybrat ty správné tuky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Majonéza obsahuje omega 3...

0 0
možnosti

J62a12n 92F91r74o47l31í60k

19. 2. 2014 14:13

Klid jen od Babiše.;-D

0 0
možnosti

By me zajimalo, jak maslo a sadlo zpusobuje onemocneni srdce a cev???Tak me prijde, ze stokrat opakovana lez se stava vseobecne osvojenou pravdou...je to nad povazenou, ale at si kazdy veri, co je pohodlne, ze jo?

Ja bych se nedotkla niceho, co je z repkoveho oleje. Tento olej je geneticky alterovany a velmi silne chemicky zpracovany.

Me prijde nejlogictejsi jist tuky, kterymi si zivi lidstvo dlouhou dobu: maslo, sadlo, tuk ze zvirat, olivovy olej, kokosovy olej........vse ostatni je novodoby hnuj a podvod!

2 2
možnosti

Co palmový? Nebo rýžový? Nebo kukuřičný či burákový?

0 0
možnosti

Používám výhradně máslo a vepřové sádlo, oleje a veškeré kuneróly mi nesmí do kuchyně. Hravě se při vaření bez těchto tzv. "nezbytností" obejdu. Důvod: margaríny a veškeré ztužené rostlinné tuky mi nechutnají a oleje mi smrdí-všechny. V hospodách se nestravuji, protože jen ten smrad oleje či tuku, co se line z kuchyně mi bohatě stačí...

2 0
možnosti

Vyzkoušela jsem mazat na chleba různé margaríny, ale nakonec jsem se obloukem vrátila k máslu. Stačí mi skutečně jen zatřít "dírky" v chlebu, kalorií to dá stejně nebo míň než větší vrstva margarínu a máslová chuť je pro mě nesrovnatelně lepší:-)

6 0
možnosti

Jen je divné, že pan Havlíček přestal vypadat zdravě 8-o8-o8-o8-o

1 0
možnosti

jezte vsechno, ale s Mirou.

3 0
možnosti
Foto

U nás doma se použývá máslo, sádlo a řepkový olej. Máslo a ztužené tuky jsou fuj, i když jsou levné.

Pokud se hovoří o nasycených tucích, tak by se mělo také uvádět jaký podíl nasycených kyselin mají ty nasycené tuky/ Vepřové sádlo má 38% nsycených, husí sádlo ale jenom 11%, tedy méně než olivový olej (14%); zbytek jsou mono, nebo poly nenasycené mastné kyseliny. Tak neříkejte, že sádlo je nasycený tuk.

Potěšilo mě, že jste vzali konečně na milost máslo a kritizujete slunečnicový olej.

Ovšem o škodlivosti nasycených mastných kyselin mě ještě nikdo nepřesvědčil. Lidské tělo si umí vyrábět z nasycených mastbých kyselin nenasycené, ale opak, t.j. z nenasyxených nasycené může vést k trans matným kyselinám. Já se stravuji podle svého rozumu a letos budu mít 82 let a necítím problémy s cévním systémem a nemél jsem ještě infarkt ani mrtvici. A to jsem měl sedavé zaměstnání a v životě jsem necvičil.

4 2
možnosti

Než mít v kuchyni alchymistickou laboratoř, raději budu jíst podle sebe a podle hesla jez do polosyta, pij do polopita.

10 1
možnosti
Foto

Máslo ani margarín příliš nepoužívám, když už si občas v neděli na snídani dopřeji, tak preferuji křupavý rohlík s opravdovým máslem a kávou. Bez medu, marmelád a podobných nesmyslů. Do koláčů a bábovek rozhodně máslo a nikoliv Heru a na pečení sádlo. V malém množství to není nijak škodlivé.

3 0
možnosti

J21a78n 78S12a62l22a80k

18. 2. 2014 11:28

co je na medu a marmelade nesmyslnyho?

11 0
možnosti

P86e63t40r 12H28a43n62á22k

18. 2. 2014 10:45

Držím se hesla , že tělo si samo řekne , na co má chuť a to mu dám. Samozřejmě se nepřežírám a přiměřeně se hýbu. Při představě lékárnických vah a kalorických tabulek v kuchyni na mě jdou mdloby ...

11 0
možnosti

No, já když si představim, že bych měl jíst jen to, co by si "tělo přálo", tak mám 130 kilo, žádný zuby a v 45 umřu na infarkt...

7 0
možnosti