- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ohledně toho mraženého masa: Lze je vyndat z mrazáku, a doslova na pár vteřin dát do mikrovlnky. respektive celkově tak na minutu, ale s přerušováním a hlídáním. Mirkovlnku nutno opustit v okamžiku, kdy maso po okrajích měkne. Nechat minutu nebo dvě odležet, pak již řádně měkčí hmotu lze nakrájet a položit na talíř, opět pár vteřin v troubě.. Během 10 minut lze násilně rozmrazit. Ale holt to bude tužší.
nechce se mi to číst znova, ale nebyla tam řeč o másle? zvlnit máslo je fakt trochu kumšt, ale jde to (musíte ho nakrájet a krátce zvlnit)
mě by spíš zajímalo kdo dnes pořádá hostiny :D když vařím, tak pro přítele, který už se smířil s tím, že nejsem nejlepší kuchařka a tak vařím jednodušší recepty a když se i tak stane že něco přesolím, spálím či nedopeču, i tak se to zbaští a pro příště jsem poučená... kdybych pořádala hostinu, nechám vařit přítele kterému to jde o mnoho lépe a baví ho to :)
Kolik let je autorce Lence Tréglové? Devět? Jestliže ano, pak OK, máslo vyndané z lednicky změkne a místo spálenýho kuřete budou mít ostatní třeťačky raději objednanou pizzu. A ten nevykynutý chleba, Lenko, nepeč. Je-li Ti líto těch 10 Kč za mouku, lžičku droždí a vodu popros maminku ať Ti těsto smíchá s další moukou a trochou kvásku a v teple Ti určitě nakyne. Tvůj nevykynutý chleba rozhodně po upečení nebude křupavý, ale hnusný a tvrdý.
Nevykynutý chleba samozřejmě znamená, že to chce dojít k nejbližšímu čongovi pro nové droždí, přidat vodu, mouku, udělat 2 bochníky. A ano, holt počkat další minimálně hodinu, než vykyne.
ja bych se po precteni rad ani nedivila tomu, kdyby napsali, ze spalene kure je potreba nastrikat panthenolem..... boze, co ja na tomto serveru zase delam....
Tomu říkám kvalitní rady. "Když se to nedá žrát, objednejte pizzu." Asi pro úplné debily, kteří neumí ani uvařit vajíčka natvrdo - nebo upéct to kuře. Bože!!
Jako jedinou opravdu užitečnou radu v článku vidím - nedělat nic složitého a nevyzkoušeného, pokud čekám návštěvu. Já bych k tomu přidala i další radu - rozmyslet si, co jiného chci ještě stihnout mimo vaření. Pokud budu odbíhat k jiným pracem a zapomenu, co mám hlídat na kamnech nebo v troubě, tak je malér na cestě.
Vedle vaření se toho dá stihnout hodně, ale je nutné u toho opravdu myslet, jinak to skončí dvojitou katastrofou.
Vykašlete se na to být dokonalí. Stejně jsme všichni jen lidi.
1 / Pokud čekáte přátelé, je jim celkem jedno, jestli jako pohoštění bude svíčková, humr nebo jednohubky s turisťákem. (Pokud ne, nejsou to opravdoví přátelé)
2/ Pokud očekáváte rodinu, budou rodina, i když bábovka nepůjde vyklepnout z formy.
Život není o dokolaném jídle, ale o vztazích.
tak pokud už to kuře připálím dočerna, žádný použitelný výpek nezbude, a jestli stačí stáhnout kůži, popřípadě okrájet povrchovou vrstvičku zahnědlého masa, určitě bych použila čistý kastrol a nový tuk (máslo, olej) rychle osmahla a podlila horkou vodou, chvilku podusila, aby maso nebylo vysušené a hlavně před tím, než ho někomu nabídnu, ochutnala, jestli z něj přesto není cítit spálenina, v tom případě nezbývá, než vyhodit
To už i Jirka Babica píše články na iDnes?
no nevím, když už něco zpopelním, tak už toho už většinou žádná šťáva nezbude :-/ jen přiškvařené cosi, co se blbě myje.