Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře

Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do záchodu." V některých případech to ale není nutné a jídlo ani vaše snaha nemusí skončit nadarmo v kanalizaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A91l51e72x61a88n79d68r 71K21o88s47t20k48a 5339406509776

Ohledně toho mraženého masa: Lze je vyndat z mrazáku, a doslova na pár vteřin dát do mikrovlnky. respektive celkově tak na minutu, ale s přerušováním a hlídáním. Mirkovlnku nutno opustit v okamžiku, kdy maso po okrajích měkne. Nechat minutu nebo dvě odležet, pak již řádně měkčí hmotu lze nakrájet a položit na talíř, opět pár vteřin v troubě.. Během 10 minut lze násilně rozmrazit. Ale holt to bude tužší.

0/0
17.2.2014 11:16

E61l25i49š73k70a 50K51u83č37e75r34o41v39á 1186418897749

nechce se mi to číst znova, ale nebyla tam řeč o másle? zvlnit máslo je fakt trochu kumšt, ale jde to (musíte ho nakrájet a krátce zvlnit)

0/0
17.2.2014 22:38

J80i10ř36i48n24a 73M84a60n16d21á56t67o97v37á 9307898890435

Nebo nastrouhat na hrubém struhadle a chvilku (v řádech minut) počkat.

0/0
18.2.2014 8:27


L89u72c27i79e 31S20m14o52l92í46k79o59v39á 9781584573583

mě by spíš zajímalo kdo dnes pořádá hostiny :D když vařím, tak pro přítele, který už se smířil s tím, že nejsem nejlepší kuchařka a tak vařím jednodušší recepty a když se i tak stane že něco přesolím, spálím či nedopeču, i tak se to zbaští a pro příště jsem poučená... kdybych pořádala hostinu, nechám vařit přítele kterému to jde o mnoho lépe a baví ho to :)

0/−2
16.2.2014 17:16

J63o23s64e39f 93D25r39á47s14a50l 2494745501

pečené kuře považujete za hostinu?

+1/0
17.2.2014 8:42

A27l57e10n77a 26V43e71s79e48l79á 3563811765198

No, nenazývám to "hostina", ale pozvání širší rodiny na oběd u nás provozujeme poměrně často. (Střídavě samozřejmě.)

+1/0
17.2.2014 11:36

S81t94a47n18i13s25l91a25v87a 22K54r42e38j20č63o37v40á 4100583714342

Kolik let je autorce Lence Tréglové? Devět? Jestliže ano, pak OK, máslo vyndané z lednicky změkne a místo spálenýho kuřete budou mít ostatní třeťačky raději objednanou pizzu. A ten nevykynutý chleba, Lenko, nepeč. Je-li Ti líto těch 10 Kč za mouku, lžičku droždí a vodu popros maminku ať Ti těsto smíchá  s další moukou a trochou kvásku a v teple Ti určitě nakyne. Tvůj nevykynutý chleba rozhodně po upečení nebude křupavý, ale hnusný a tvrdý.

+7/0
16.2.2014 15:51

A74l70e25x43a17n56d26r 16K89o68s34t11k66a 5789136189546

Nevykynutý chleba samozřejmě znamená, že to chce dojít k nejbližšímu čongovi pro nové droždí, přidat vodu, mouku, udělat 2 bochníky. A ano, holt počkat další minimálně hodinu, než vykyne.

0/0
17.2.2014 11:26

A84l85e10n55a 58N35o15s51k46o27v49á 7777493295179

ja bych se po precteni rad ani nedivila tomu, kdyby napsali, ze spalene kure je potreba nastrikat panthenolem..... boze, co ja na tomto serveru zase delam....

+3/0
16.2.2014 0:55
Foto

D24a18v30i75d 92K69r17á44s97e81n32s84k17ý 7367520847

Tomu říkám kvalitní rady. "Když se to nedá žrát, objednejte pizzu." Asi pro úplné debily, kteří neumí ani uvařit vajíčka natvrdo - nebo upéct to kuře. Bože!!

+1/0
16.2.2014 0:15
Foto

M34a32r54i73e 85P34o27k26o45r19n90á 9705384760

Jako jedinou opravdu užitečnou radu v článku vidím - nedělat nic složitého a nevyzkoušeného, pokud čekám návštěvu. Já bych k tomu přidala i další radu - rozmyslet si, co jiného chci ještě stihnout mimo vaření. Pokud budu odbíhat k jiným pracem a zapomenu, co mám hlídat na kamnech nebo v troubě, tak je malér na cestě.

+1/0
15.2.2014 22:36

A38l49e49x27a86n57d58r 36K24o84s76t50k12a 5729356499966

Vedle vaření se toho dá stihnout hodně, ale je nutné u toho opravdu myslet, jinak to skončí dvojitou katastrofou.

0/0
17.2.2014 11:11

J24i92ř42i24n54a 93M55a31n88d90á13t40o82v77á 9467158300535

Vykašlete se na to být dokonalí. Stejně jsme všichni jen lidi.

1 / Pokud čekáte přátelé, je jim celkem jedno, jestli jako pohoštění bude svíčková, humr nebo jednohubky s turisťákem. (Pokud ne, nejsou to opravdoví přátelé)

2/ Pokud očekáváte rodinu, budou rodina, i když bábovka nepůjde vyklepnout z formy.

Život není o dokolaném jídle, ale o vztazích.

+8/0
15.2.2014 22:09

I81v45a89n49a 94M36o96t18a69l95í44k32o54v89á 5954211760772

tak pokud už to kuře připálím dočerna, žádný použitelný výpek nezbude, a jestli stačí stáhnout kůži, popřípadě okrájet povrchovou vrstvičku zahnědlého masa, určitě bych použila čistý kastrol a nový tuk (máslo, olej) rychle osmahla a podlila horkou vodou, chvilku podusila, aby maso nebylo vysušené a hlavně před tím, než ho někomu nabídnu, ochutnala, jestli z něj přesto není cítit spálenina, v tom případě nezbývá, než vyhodit:-P

+9/0
15.2.2014 19:36

R82o55m92a94n 96W66a54l95e40k 7179395454805

To už i Jirka Babica píše články na iDnes? :-)

+5/−2
15.2.2014 15:43

E29l52i13š16k74a 96K16u26č46e34r58o86v66á 1466238437709

no nevím, když už něco zpopelním, tak už toho už většinou žádná šťáva nezbude :-/  jen přiškvařené cosi, co se blbě myje.

+6/0
15.2.2014 15:38

J10a68n 19F67r69o36l52í94k 6516380805114

A spálenou kůžičku pošlete Hruškovi do TV Noha.:-P

+11/0
15.2.2014 13:25





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.