Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře

Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do záchodu." V některých případech to ale není nutné a jídlo ani vaše snaha nemusí skončit nadarmo v kanalizaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A13l34e30x42a91n36d69r 22K13o90s42t51k77a 5539106589556

Ohledně toho mraženého masa: Lze je vyndat z mrazáku, a doslova na pár vteřin dát do mikrovlnky. respektive celkově tak na minutu, ale s přerušováním a hlídáním. Mirkovlnku nutno opustit v okamžiku, kdy maso po okrajích měkne. Nechat minutu nebo dvě odležet, pak již řádně měkčí hmotu lze nakrájet a položit na talíř, opět pár vteřin v troubě.. Během 10 minut lze násilně rozmrazit. Ale holt to bude tužší.

0/0
17.2.2014 11:16

E30l55i79š93k61a 86K53u80č95e36r66o92v42á 7589152293523

nechce se mi to číst znova, ale nebyla tam řeč o másle? zvlnit máslo je fakt trochu kumšt, ale jde to (musíte ho nakrájet a krátce zvlnit)

0/0
17.2.2014 22:38

J85i43ř36i95n86a 79M93a29n27d92á66t68o68v80á 9337908890715

Nebo nastrouhat na hrubém struhadle a chvilku (v řádech minut) počkat.

0/0
18.2.2014 8:27

L35u18c14i50e 46S75m61o95l10í13k29o70v42á 9361324353663

mě by spíš zajímalo kdo dnes pořádá hostiny :D když vařím, tak pro přítele, který už se smířil s tím, že nejsem nejlepší kuchařka a tak vařím jednodušší recepty a když se i tak stane že něco přesolím, spálím či nedopeču, i tak se to zbaští a pro příště jsem poučená... kdybych pořádala hostinu, nechám vařit přítele kterému to jde o mnoho lépe a baví ho to :)

0/−2
16.2.2014 17:16

J65o31s58e43f 74D84r73á44s93a86l 2224365541

pečené kuře považujete za hostinu?

+1/0
17.2.2014 8:42

A42l11e52n85a 79V21e47s45e95l60á 3443891795898

No, nenazývám to "hostina", ale pozvání širší rodiny na oběd u nás provozujeme poměrně často. (Střídavě samozřejmě.)

+1/0
17.2.2014 11:36

S10t56a60n39i45s43l24a67v68a 40K38r59e32j40č16o52v88á 4480693544702

Kolik let je autorce Lence Tréglové? Devět? Jestliže ano, pak OK, máslo vyndané z lednicky změkne a místo spálenýho kuřete budou mít ostatní třeťačky raději objednanou pizzu. A ten nevykynutý chleba, Lenko, nepeč. Je-li Ti líto těch 10 Kč za mouku, lžičku droždí a vodu popros maminku ať Ti těsto smíchá  s další moukou a trochou kvásku a v teple Ti určitě nakyne. Tvůj nevykynutý chleba rozhodně po upečení nebude křupavý, ale hnusný a tvrdý.

+7/0
16.2.2014 15:51

A28l28e55x56a21n86d31r 68K70o23s52t94k94a 5739866439566

Nevykynutý chleba samozřejmě znamená, že to chce dojít k nejbližšímu čongovi pro nové droždí, přidat vodu, mouku, udělat 2 bochníky. A ano, holt počkat další minimálně hodinu, než vykyne.

0/0
17.2.2014 11:26

A75l91e40n73a 41N21o57s29k87o17v38á 7537703945309

ja bych se po precteni rad ani nedivila tomu, kdyby napsali, ze spalene kure je potreba nastrikat panthenolem..... boze, co ja na tomto serveru zase delam....

+3/0
16.2.2014 0:55
Foto

D34a29v81i38d 14K82r34á56s91e97n97s26k84ý 7647370667

Tomu říkám kvalitní rady. "Když se to nedá žrát, objednejte pizzu." Asi pro úplné debily, kteří neumí ani uvařit vajíčka natvrdo - nebo upéct to kuře. Bože!!

+1/0
16.2.2014 0:15
Foto

M29a19r42i72e 77P24o95k85o16r96n37á 9325794910

Jako jedinou opravdu užitečnou radu v článku vidím - nedělat nic složitého a nevyzkoušeného, pokud čekám návštěvu. Já bych k tomu přidala i další radu - rozmyslet si, co jiného chci ještě stihnout mimo vaření. Pokud budu odbíhat k jiným pracem a zapomenu, co mám hlídat na kamnech nebo v troubě, tak je malér na cestě.

+1/0
15.2.2014 22:36

A25l10e28x31a69n74d91r 57K38o73s50t44k48a 5759436949726

Vedle vaření se toho dá stihnout hodně, ale je nutné u toho opravdu myslet, jinak to skončí dvojitou katastrofou.

0/0
17.2.2014 11:11

J60i50ř19i44n38a 32M52a20n33d94á32t16o54v12á 9767988810965

Vykašlete se na to být dokonalí. Stejně jsme všichni jen lidi.

1 / Pokud čekáte přátelé, je jim celkem jedno, jestli jako pohoštění bude svíčková, humr nebo jednohubky s turisťákem. (Pokud ne, nejsou to opravdoví přátelé)

2/ Pokud očekáváte rodinu, budou rodina, i když bábovka nepůjde vyklepnout z formy.

Život není o dokolaném jídle, ale o vztazích.

+8/0
15.2.2014 22:09

I97v62a93n61a 74M70o79t67a32l42í74k29o51v21á 5344721700392

tak pokud už to kuře připálím dočerna, žádný použitelný výpek nezbude, a jestli stačí stáhnout kůži, popřípadě okrájet povrchovou vrstvičku zahnědlého masa, určitě bych použila čistý kastrol a nový tuk (máslo, olej) rychle osmahla a podlila horkou vodou, chvilku podusila, aby maso nebylo vysušené a hlavně před tím, než ho někomu nabídnu, ochutnala, jestli z něj přesto není cítit spálenina, v tom případě nezbývá, než vyhodit:-P

+9/0
15.2.2014 19:36

R81o80m71a95n 78W59a51l95e35k 7319285474675

To už i Jirka Babica píše články na iDnes? :-)

+5/−2
15.2.2014 15:43

E48l93i45š95k19a 69K98u74č48e63r69o98v20á 7449132523203

no nevím, když už něco zpopelním, tak už toho už většinou žádná šťáva nezbude :-/  jen přiškvařené cosi, co se blbě myje.

+6/0
15.2.2014 15:38

J81a81n 40F47r27o10l35í12k 6836430205774

A spálenou kůžičku pošlete Hruškovi do TV Noha.:-P

+11/0
15.2.2014 13:25







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.