Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře

Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do záchodu." V některých případech to ale není nutné a jídlo ani vaše snaha nemusí skončit nadarmo v kanalizaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A44l80e26x41a60n84d74r 10K95o78s53t19k68a 5279796929656

Ohledně toho mraženého masa: Lze je vyndat z mrazáku, a doslova na pár vteřin dát do mikrovlnky. respektive celkově tak na minutu, ale s přerušováním a hlídáním. Mirkovlnku nutno opustit v okamžiku, kdy maso po okrajích měkne. Nechat minutu nebo dvě odležet, pak již řádně měkčí hmotu lze nakrájet a položit na talíř, opět pár vteřin v troubě.. Během 10 minut lze násilně rozmrazit. Ale holt to bude tužší.

0/0
17.2.2014 11:16

E25l42i94š10k29a 43K73u45č53e66r94o46v74á 7289522883493

nechce se mi to číst znova, ale nebyla tam řeč o másle? zvlnit máslo je fakt trochu kumšt, ale jde to (musíte ho nakrájet a krátce zvlnit)

0/0
17.2.2014 22:38

J45i13ř44i11n85a 21M14a58n58d42á20t14o18v29á 9517478760945

Nebo nastrouhat na hrubém struhadle a chvilku (v řádech minut) počkat.

0/0
18.2.2014 8:27

L83u90c70i25e 46S52m94o16l28í79k63o30v60á 9111294283813

mě by spíš zajímalo kdo dnes pořádá hostiny :D když vařím, tak pro přítele, který už se smířil s tím, že nejsem nejlepší kuchařka a tak vařím jednodušší recepty a když se i tak stane že něco přesolím, spálím či nedopeču, i tak se to zbaští a pro příště jsem poučená... kdybych pořádala hostinu, nechám vařit přítele kterému to jde o mnoho lépe a baví ho to :)

0/−2
16.2.2014 17:16

J76o58s64e39f 30D89r51á70s11a62l 2414455461

pečené kuře považujete za hostinu?

+1/0
17.2.2014 8:42

A52l97e97n32a 67V97e77s30e65l91á 3153791925348

No, nenazývám to "hostina", ale pozvání širší rodiny na oběd u nás provozujeme poměrně často. (Střídavě samozřejmě.)

+1/0
17.2.2014 11:36

S94t37a80n18i83s88l47a73v88a 21K65r62e10j29č54o45v88á 4630693814362

Kolik let je autorce Lence Tréglové? Devět? Jestliže ano, pak OK, máslo vyndané z lednicky změkne a místo spálenýho kuřete budou mít ostatní třeťačky raději objednanou pizzu. A ten nevykynutý chleba, Lenko, nepeč. Je-li Ti líto těch 10 Kč za mouku, lžičku droždí a vodu popros maminku ať Ti těsto smíchá  s další moukou a trochou kvásku a v teple Ti určitě nakyne. Tvůj nevykynutý chleba rozhodně po upečení nebude křupavý, ale hnusný a tvrdý.

+7/0
16.2.2014 15:51

A65l31e37x42a30n49d60r 21K65o59s58t37k65a 5569426309546

Nevykynutý chleba samozřejmě znamená, že to chce dojít k nejbližšímu čongovi pro nové droždí, přidat vodu, mouku, udělat 2 bochníky. A ano, holt počkat další minimálně hodinu, než vykyne.

0/0
17.2.2014 11:26

A56l56e97n78a 18N85o66s14k97o58v75á 7297123505209

ja bych se po precteni rad ani nedivila tomu, kdyby napsali, ze spalene kure je potreba nastrikat panthenolem..... boze, co ja na tomto serveru zase delam....

+3/0
16.2.2014 0:55
Foto

D20a96v38i15d 52K74r62á48s85e61n33s61k16ý 7357430727

Tomu říkám kvalitní rady. "Když se to nedá žrát, objednejte pizzu." Asi pro úplné debily, kteří neumí ani uvařit vajíčka natvrdo - nebo upéct to kuře. Bože!!

+1/0
16.2.2014 0:15
Foto

M21a24r44i17e 22P82o57k57o45r69n38á 9325904840

Jako jedinou opravdu užitečnou radu v článku vidím - nedělat nic složitého a nevyzkoušeného, pokud čekám návštěvu. Já bych k tomu přidala i další radu - rozmyslet si, co jiného chci ještě stihnout mimo vaření. Pokud budu odbíhat k jiným pracem a zapomenu, co mám hlídat na kamnech nebo v troubě, tak je malér na cestě.

+1/0
15.2.2014 22:36

A90l63e18x48a26n68d27r 36K77o78s92t17k21a 5269836339606

Vedle vaření se toho dá stihnout hodně, ale je nutné u toho opravdu myslet, jinak to skončí dvojitou katastrofou.

0/0
17.2.2014 11:11

J78i64ř85i63n15a 66M42a96n37d49á80t69o81v46á 9407568100705

Vykašlete se na to být dokonalí. Stejně jsme všichni jen lidi.

1 / Pokud čekáte přátelé, je jim celkem jedno, jestli jako pohoštění bude svíčková, humr nebo jednohubky s turisťákem. (Pokud ne, nejsou to opravdoví přátelé)

2/ Pokud očekáváte rodinu, budou rodina, i když bábovka nepůjde vyklepnout z formy.

Život není o dokolaném jídle, ale o vztazích.

+8/0
15.2.2014 22:09

I69v52a66n18a 74M55o84t46a65l23í14k70o40v72á 5214191590672

tak pokud už to kuře připálím dočerna, žádný použitelný výpek nezbude, a jestli stačí stáhnout kůži, popřípadě okrájet povrchovou vrstvičku zahnědlého masa, určitě bych použila čistý kastrol a nový tuk (máslo, olej) rychle osmahla a podlila horkou vodou, chvilku podusila, aby maso nebylo vysušené a hlavně před tím, než ho někomu nabídnu, ochutnala, jestli z něj přesto není cítit spálenina, v tom případě nezbývá, než vyhodit:-P

+9/0
15.2.2014 19:36

R15o31m85a95n 75W51a88l29e45k 7669945414625

To už i Jirka Babica píše články na iDnes? :-)

+5/−2
15.2.2014 15:43

E60l21i55š24k79a 93K70u88č40e78r68o11v28á 7919652183183

no nevím, když už něco zpopelním, tak už toho už většinou žádná šťáva nezbude :-/  jen přiškvařené cosi, co se blbě myje.

+6/0
15.2.2014 15:38

J57a72n 86F71r51o78l83í72k 6766240285554

A spálenou kůžičku pošlete Hruškovi do TV Noha.:-P

+11/0
15.2.2014 13:25







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.