- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jde doma připravit steak tak luxusní jako v nejvíce vyhlášených restauracích? Steaky miluju, ale rád bych se je naučil dělat doma... Pokud to bez vybavení vůbec jde.
Potřebujete jen pánev a eventuelně troubu.
Po zkušenosti návštěvy Brasileira, musím říct, že svíčková je naprosto fádní maso(ale to už jsem zjistil, před nějakou dobou), jakou tam uměli udělat hovězí kýtu(vrchní šál) to bylo na hranici geniálnosti, maso šťavnaté a úžasně měkké a takový hovězí pupek... to byla lahoda. Svíčková je sice nejdražší maso, ale rozhodně ne nejlepší.
Ja, ja. Pokud steak, tak z vysokého roštěnce, pěkně mramorovaného tukem. Ta chuť hovězího loje! Mňam...
Biftecek, jehneci, králík ... to vše určitě od zaručeně prověřených farmářů, malochovatelu v bio kvalitě. Proč mám jenom poslední dobou pocit, ze přiznat se nahlas na veřejnosti, ze jsem v sobotu měla utopence z Lidu znamena vystavit se stejně vlně opovrhovani jako napr. přiznat se pár let po revoluci, ze dědeček byl komunista. Biomanzelky všech zemi, polibte.... (ten citát z Pelíšky známe vsichni).
Výborně, vegetariáni a vegani nezklamali (ad Jiří Dvořák).
Takže máme na výběr, udělat ze sebe "Řbitov zviřátek" nebo kompostér?
A co třeba myslet hlavou a ne, safra, čím vlastně výživoví fanatici myslí? Vždyť i (zdánlivě) býložravá opice či lidoop nepohrdne živočišnou bílkovinou a vyhledává ji jako potravní bonus ve všech podobách.
Vývoj lidského mozku už byl prokazatelně svázán s příjmem živočišných bílkovil. Rychlost reakcí, pohybu a myšlení je svázán u šelem s příjmen živočišných aminokyselin.
Ale můžeme být v klidu a vegetariáni (pokud si politicky neprosaní nějaký gender zákon) nás mohou nechat v klidu, příroda měla již mnoho slepých a postupně vymírajících vývojových větví. Ono ostatně důkazem cítění úpadku bývá často agresivita - kde dojde argument, začne se prosazovat silou, nařízeními, cenami, daněmi, zákony (viz nápad Zelených v Německu o bezmasých dnech).
Zdroje neuvádím, jsou dohledatelné pro každého kdo má zájem na netu.
nacpat se mrtvolami neni zdrava kuchyne, at tomu rikaji jak chteji.
Vy asi budete přes mrkvičky, že? Tak dobrou chuť, já jdu hodit na pánev mrtvolku
u toho prvního receptu bych vynechal to obalování v pepři ,pokud je maso fakt dobrý tak tím akorát přerazíte chuť té krávy
Přesně, stačí sůl a pepř jen tak na ovonění... Dobrá je nějaká omáčka, ale nepřelít celý stejk, spíš někde bokem, člověk si může namočit jednou málo, jednou víc a nebo třeba vůbec...
nejlepší je takové to maso z velkochovů prodávané co nejlevněji v Lidlu
šmákněte si na polosyrovém řízku
I steakové maso za 1000/kg je z velkochovu, nebo myslíte že se dobytek chová po 10kusech?
z jakeho duvodu se biftek soli az po tepelne uprave?
..a ve volnem case prestante rikat steaku biftek a delat ho ze svickove ;)
Svíčková je výborné maso, ale pořádný steak raději z roštěnky, či pěkné kýty. (zuby slouží, jde mi o chuť, ne o měkkost)