- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Po té, co jsem začla užívat přípravek Obethin. Jsem začala hubnout, ale přestala jsem mít i chuť na sladké. Je skvělé, že se v obchodě už vůbec nezastavuju u regálu s bonbóny, čakaládami a dalšími cukrovinkami.
pit vodu je pro mnohe nelakave a pak si daji nejaky jakoby light limonady, takovej ovocnej caj (jakoledovej treba) je vhodna vec. instantni polevky umeji nekd yzasytit a maji velmi malo kalorii.
Ty rady jsou nanic. Já jím celý život to, co mi chutná. To, že máslo a sádlo zvyšuje cholesterol je hovadina. Jsou to nejpřirozenější tuky, které nepotřebují chemickou přípravu. I rostlinně oleje se musí chemicky rafinovat dosti drastickými metodami a o margarinech ani nemluvím; to jsou ryze chemické výrobky a s přírodou nemají nic společného. T.zv. celozrnná mouka se vyrábí z bílé mouky, do které se pak přidávají mleté otruby (které se dříve dávaly prasatům). Mouka, připravená z celého zrna by obsahovala olej z klíčků a brzo by žlukla. To samé platí o hnědém cukru; není to nerafinovaný cukr řepný, (protože řepná melasa je zdraví škodlivá), ale rafinovaný bílý cukr, do kterého je přidána třtinová melasa.
Vejce je nejzdravější potravina, která podporuje mozek (základní součást mozku je právě cholesterol a lecithin. Žloutek stačí kuřeti, aby se z něj vyvinul myslící tvor, který ihned po vylíhnutí umí chodit, samo zobe a nepotřebuje, aby ho někdo krmil.
Mám 81 roků a tak vím, o čem mluvím.
nemá smysl se v čemkoli omezovat - tělo zpracuje cokoliv a časem s zjistí že co bylo dnes zdravé a doporučované se zase usazuje někde jinde. Žádná jednostranně zaměřená strava která něco vyloučí z jídelníčku není vhodná - jsme od přírody všežravci. Jediné pravidlo které je univerzální pro všechny a okecat nejde - když dostane tělo víc energie než vydá tak tloustne a naopak. Tedy bychom měli jen mít zhruba přehled o svém energetickém výdaji a podle toho přizpůsobit tomu buď množství nebo složení stravy (méně energeticky vydatné plniče žaludku). Výmysly typu snědl jsem jen tolik ale přibral dvakrát tolik zakládá teorii o velmi kalorickém vzduchu/smogu kolem nás :-D
Jediné pravidlo které je univerzální pro všechny a okecat nejde - když dostane tělo víc energie než vydá tak tloustne a naopak.
CO TO PLACATE ZA NESMYSL, vzdyt to vubec neni pravda, podivejte se na nezavisly vyzkum, podivejte se kolem sebe, rada lidi "ji jak drevorubci a jsou hubeni"....ja tohle pravidlo vyvracim na svem vlastnim tele uz skoro pulstoleti, jenomze to je nejenom o kvantite, ale hlavne o kvalite potravin, ono totiz velmi zalezi na tom, zda snite 1000 calorii k obedu ve "fast food" nebo "kantyne", nebo 1000 calorii doma poctive uvarenych nebo jeste lepe povetsinou syrovych dobrutek.
Kdyz se vyhnete umelemu cukru v jakekoliv podobe, nadbytku uhlovodiku, mam na mysli vetsinu druhu mouky, v cele s psenicnou a omezite zrniny, PROSTE KDYZ BUDETE JIST SKUTECNE JIDLO (zeleninu, ovoce, lusteniny, maso a omezene kvalitni mlecne vyrobky, zrniny a hlavne opravdove tuky podle chuti, ne podle nejakych nelogickych tabulek), tak to Vase pravidlo se ukaze jako neplatne!!!!!!
Nez se zacnete orientovat v soucasnem nezavislem vyzkumu, tak bych pro zacatek doporucila knihu z roku 1939 od Weston Price
Nutritional and Physical Degeneration. Pak si treba prectete neco od Rudolfa Steinera a ono to pak vsechno pomaloucku zacne davat smysl.
Na jednom blogu běží aktuálně zajímavý test, kdy se měří cukr v krvi před a po každém jídle, viz. například dnešní "zdravá" snídaně a její následky: http://bit.ly/1auVpfg
Pohyb! To je to, oč tu běží! Procházky, hory, sport rekreačně atd. A přiměřeně žrát pak můžete skoro cokoliv.
Tak a teď má potenciální dietář dojem, že stačí jíst zdravě a zhubne. Blbost! Kdy už konečně někdo vezme třeba alespoň blbej leták od STOBu, kde jsou krásně vyfocené talířky s různým jídlem po 400 KJ a přilípne to k článku? TO OPRAVDU JE NÁVOD! Já, když chci zhubnout, mohu sníst denně 6200 KJ, je to doloženo lékařsky. Děleno 400 KJ a uvidíte, jak to není žádné obžerství.... Všude se píše, jak při dietě nesmíte mít hlad, ale MÁTE HO, to je přeci normální, když najednou začnete jíst méně a něco jiného, na co jste zvyklí.
Tyto SLATANINY o zdravem stravovani, potazmo hubnuti, se uz jen velmi tezce ctou. Doporucila bych pisatelce (autorce tohoto clanku) si nastudovat novejsi vedecke poznatky (vychazejici prevazne z nezavisleho vyzkumu) a prestat rozsirovat polopravdy nebo dokonce totalni bludy, jak jsem se opet docetla.
Ty nejnovější poznatky, to jsou vždycky každej rok nový bláboly.
Ženy bychom si měli vážit. Když si je nevážíme, tak mají tendenci tloustnout a tloustnout...
To je fakt, vážit (si) je. Pravidelně. Protože jenom pravidelné převažování s vidinou vyčíslené hmotnosti je donutí jíst zdravěji