- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zjednodušeně řečeno-pohyb a nepřežírat se.
To je divne, cokoladu nejim, susenky nejim, banany jim parkrat za rok, stavy nepiji, juice nepiji, do obchodu nechodim, slozeni potravin nesleduji, logo Vim co jim k nicemu nepotrebuji. Sladim pouze kvalitnim medem a stevii, ani jedno neni z obchodu a ani na jednom neni logo Vim co jim. :-)
Tak to je haluz.. jestli nekdo chce skutecne odbornou studii o strave cloveka a o HISTORICKE strave, tak beyondveg.com/billings-t/comp-anat/comp-anat-1a.shtml .. ozdrojovane vice než stovkou studií. Na nazory pana co je nejspis na drogach nemam slov.. a to vice nez 3 roky hluboce studuji vyzivu a metabolismus cloveka z pohledu antropologie a fitness.. paleo dieta je pouze moderni vymysl podobny jako veganstvi. z pohledu vedeckeho fikce pro unudenou cast populace.
Nevím proč se tu rozčilujete. Možná že nemá ideální vědecký podklad, ale lidé co paleo dietu vyzkoušeli se shodují na jednom - funguje.
Když neumí mluvit, proč natáčí videa? To je fakt děs. Pokud je dobrá, ať raději píše a řečnění přenechá jiným. Navíc všechno co tam řekli je více či méně známé....
Takže si konečně můžeme škrtnout mýtus o úžasných sladidlech, jako jsou nerafinované cukry - on totiž i třtinový cukr může být bílý.
Hlavně je úžasné sledovat, jak tato novinářská kachna dokázala zvýšit cenu všech "tmavých cukrů", i když jsou levnější, nejsou čištěné do bílé barvy.
Možná by bylo ještě fajn zjistit, jestli nerafinované (levnější) cukry opravdu tělu přinesou tolika prospěšných látek, aby se vyplatilo je kupovat.
Ale v každém případě je nerafinovaný cukr srovnatelně kalorický a výrobně levnější. Tak lidé neblbněte a neplaťte za znečištěný cukr více.
Doporucene cteni: http://www.gnolls.org/905/mechanisms-of-sugar-addiction-or-why-youre-addicted-to-bread/
Hmm... mnozí diskutéři si pletou pojmy sacharidy a cukry... cukry jsou monosacharidy a disacharidy, tedy jen část sacharidů. Zatímco nadměrný příjem cukrů je skutečně zdraví škodlivý, polysacharidy jsou pro tělo a jeho energetickou potřebu zcela zásadní a jejich omezování je nesmyslem. Polysacharidy jsou navíc dlouhodobě významnou složkou lidské výživy (mouka, pečivo, těstoviny, rýže, brambory) a rozhodně o nich neplatí, že se do 11. století ve stravě nevyskytovaly (to snad jen ty brambory)!
To je naprosty nesmysl. Viz http://www.gnolls.org/905/mechanisms-of-sugar-addiction-or-why-youre-addicted-to-bread/
v zasade lze dieteticke rady shrnout : cukry nepatri vubec do puvodniho lidskeho jidelnicku : prvni zminky o repnem cukru v Evrope se datuji zhruba okolo 11. st. v jiznim Spanelsku, do te doby se cukr pouzival extremne zridka ve forme ovoce nebo medu, coz bylo jenom sezonne mozne. Ani polysacharidy nejsou beznou stravou - prvni hromadne pozivani polysacharidu se objevili pred zhruba 5-10.000 lety u prvnich zemedelcu. Brambory a ryze tak od 15.st. Z toho plyne zakladni axiom diet respektujicich vyvoj cloveka a jeho funkci - dieta doby kamenne je : pecena mamuti kyta s nasbiranymi brusinkami a bylinnym nebo korinkovym salatem - dneska modertnizovano na pecenou veprovou kytu nebo kure nebo rybu se zeleninou
Jenže strava doby kamenné nebyla dána tím, co bylo pro člověka nejlepší, ale tím, co byl na svojí úrovni schopen sehnat. Přežil a dále se rozvíjel hlavně proto, že na této úrovni neustrnul.
Je to jednoduché - jíst vyváženou stravu na sacharidy, tuky a bílkoviny a k tomu pohyb. Existují na to i různé programy. Potřeboval jsem shodit 14 kg, naplánoval jsem si tento program na 4 měsíce a dostal jsem dolů 16 kg. Zároveň se člověk naučí kázni ve stravování. Mj. jedl jsem naprosto všechno, jen vyváženě.
programy pomůžou,pokud je nadváha způsobena nedostatkem pohybu a přebytkem jídla. do programu jsem se taky přihlásila. zhubla jsem 6 kg během dvou měsíců a pak už nic, i když jsem všechno dodržovala, tělo si zvyklo na nižší příjem i na pohyb a už nehublo, jen jsem byla vyčerpaná a unavená. tak jsem ještě trochu přidala pohybu a ubrala sacharidů, těžce jsem onemocněla, půl roku strávila léčením a teď vážím víc než předtím. tak asi tak.