Diskuze

Kuřecí korma

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obrazek mimo, recept prasarna ... dobry no :-/

0 0
možnosti

tak lepší než "či-li paprička";-)

2 0
možnosti

H77a49n17k18a 94C96h41e36n

5. 12. 2013 10:08

Chybí mně tam minimálně koriandr a jogurt. Maso dát nejméně na dvě hodiny odležet/marinovat v lednici v jogurtu s nastrouhaným zázvorem. Na pánev dát nejdřív jenom koření, min. kurkumu a koriandr a klidně chili, na oleji, oleje by nemělo být moc, protože koriandr sám ještě nějaký pustí. koření asi 3 min míchat při spíš vysoké teplotě. Potom přidat v článku zmiňovanou pastu (cibule plus chili papričky rozmixovat). Na pastu už ztlumit plamen - btw pokud máte elektrický sporák, exotické jídlo se na něm musí dělat dost blbě, protože je potřeba často měnit celkem rychle teplotu. Možná po desíti minutách přidáte maso i s veškerým jogurtem, můžete přidat i to kokosové mléko. Korma se opravdu NEDÁ posmažit za 10 minut!!! Maso se DUSÍ na mírném plameni nejlépe pod pokličkou klidně tři čtvrt hodiny, chutě se krásně promíchají. V průběhu je samozřejmě možné přidávat podle chuti sůl nebo koření. Limetku NEDÁVEJTE hned od začátku, má se dát až tak pět minut před koncem. Podává se s chapati nebo s rýží. Jo a kdo chce, můžete do kormy přidat nasekané mandle. Tohle je podle mne korma, a ne tento bluf na obrázku...

1 0
možnosti

Celkově souhlas,jen s tím elektrickým sporákem,je to o tom,že(časem)vychytáte kdy to ztlumit.Nevaří se mi na něm blbě,v pohodě dělám i tu exotiku,ale než jsem si zvykla,tak to trvalo;-)

1 0
možnosti

Nevím co je na fotografii, ale korma to nebude. Jde vidět, že v tom žádné kari není a taky kde je ta omáčka? A ty čínské hůlky? Korma je indické jídlo, jedna z ingrediencí je jogurt a mělo by vypadat nějak takto: http://www.gurmanka.cz/2011/06/indicka-korma-jidlo-co-pohladi-zaludek

2 0
možnosti

Vyhlíží to prapodivně.Maso úplně bílé a to má být smahlé dozlatova a kari rozhodně nevidělo.Kokosové mléko by to tak neobarvilo,kari to barvou prostě přetluče.Indickou kuchyni vařím celkem často,tohle by mi hodili na hlavu,respektive bych neměla odvahu to dát na stůl.Ale může to být alespoň chuťově ok,i když na můj vkus je tam minimum koření(nebo spíše na indické jídlo)

1 0
možnosti