Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kuřecí korma

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P16a59v93e14l 25P23o49n89c25a32r 1243964292257

Obrazek mimo, recept prasarna ... dobry no :-/

0/0
5.12.2013 20:09

B57a12r77b25o86r38a 76B58ä36u44c46h67e93l67o66v34á 1127685166122

"čili paprička" ?!

0/0
5.12.2013 10:28

M95o91n15i82k56a 41R30o74l25l57o80v70á 5143902666185

tak lepší než "či-li paprička";-)

+2/0
5.12.2013 10:40

H23a39n32k60a 48C79h25e57n 7467319545825

Chybí mně tam minimálně koriandr a jogurt. Maso dát nejméně na dvě hodiny odležet/marinovat v lednici v jogurtu s nastrouhaným zázvorem. Na pánev dát nejdřív jenom koření, min. kurkumu a koriandr a klidně chili, na oleji, oleje by nemělo být moc, protože koriandr sám ještě nějaký pustí. koření asi 3 min míchat při spíš vysoké teplotě. Potom přidat v článku zmiňovanou pastu (cibule plus chili papričky rozmixovat). Na pastu už ztlumit plamen - btw pokud máte elektrický sporák, exotické jídlo se na něm musí dělat dost blbě, protože je potřeba často měnit celkem rychle teplotu. Možná po desíti minutách přidáte maso i s veškerým jogurtem, můžete přidat i to kokosové mléko. Korma se opravdu NEDÁ posmažit za 10 minut!!! Maso se DUSÍ na mírném plameni nejlépe pod pokličkou klidně tři čtvrt hodiny, chutě se krásně promíchají. V průběhu je samozřejmě možné přidávat podle chuti sůl nebo koření. Limetku NEDÁVEJTE hned od začátku, má se dát až tak pět minut před koncem. Podává se s chapati nebo s rýží. Jo a kdo chce, můžete do kormy přidat nasekané mandle. Tohle je podle mne korma, a ne tento bluf na obrázku...

+1/0
5.12.2013 10:08

M64o23n63i18k94a 33R32o52l29l30o82v65á 5623612106555

Celkově souhlas,jen s tím elektrickým sporákem,je to o tom,že(časem)vychytáte kdy to ztlumit.Nevaří se mi na něm blbě,v pohodě dělám i tu exotiku,ale než jsem si zvykla,tak to trvalo;-)

+1/0
5.12.2013 10:21

H72a41n76k37a 59C52h93e78n 7187679325805

Aha, no já jsem zvyklá na plynu šup šup přidat ubrat, u našich jsme měli elektrický sporák a možná byl extra pomalý.

0/0
5.12.2013 10:26

M43o68n61i12k58a 64R61o61l49l84o47v81á 5483472876395

Já byla taky zvyklá na plyn,ale už 23 let mám elekrický sporák.Začátky fakt hrůza.Pár let mám sklokeramický,ale nedokážu už posoudit jaký je to rozdíl proti plotýnkám na starším el.sporáku.Nicméně,ani plyn,ani elektřina neomlouvá takhle zprznit recept;-D(myslím to co je na obrázku)

+1/0
5.12.2013 10:39

H72a68n98k47a 33C52h26e68n 7927949395695

Naši měli taky sklokeramický. Plotýnka se napřed rozsvítila celá dočervena (docela impozantní pohled), ale hřát to začalo až po nějaké době a hezky pomalu.

0/0
5.12.2013 10:46

M43o54n49i72k51a 87R82o66l28l34o11v11á 5983602696355

Mě se stalo,že jsem vařila u kamaráda a ten má max.stupeň 1 cvaknutí doleva,já doprava,nenapadlo mě se podívat,takže jsem to zapnula jako doma a běsnila jsem co má za šunt;-),ale to předpokládám,že jste měli zmáknutý.Tak asi byl pomalejší.Asi se líp vaří na plynu,ale už jsem za ty roky zvyklá a hlavně se mi nemůže stát,že vyhodím barák do vzduchu;-)

+1/0
5.12.2013 10:53

L59u38k89á70š 23M31a20r19š29á97l38e27k 6983674164296

Nevím co je na fotografii, ale korma to nebude. Jde vidět, že v tom žádné kari není a taky kde je ta omáčka? A ty čínské hůlky? Korma je indické jídlo, jedna z ingrediencí je jogurt a mělo by vypadat nějak takto: http://www.gurmanka.cz/2011/06/indicka-korma-jidlo-co-pohladi-zaludek

+2/0
5.12.2013 8:34

M93o27n16i98k22a 94R92o64l79l69o14v71á 5673982856635

Vyhlíží to prapodivně.Maso úplně bílé a to má být smahlé dozlatova a kari rozhodně nevidělo.Kokosové mléko by to tak neobarvilo,kari to barvou prostě přetluče.Indickou kuchyni vařím celkem často,tohle by mi hodili na hlavu,respektive bych neměla odvahu to dát na stůl.Ale může to být alespoň chuťově ok,i když na můj vkus je tam minimum koření(nebo spíše na indické jídlo)

+1/0
5.12.2013 8:54

H26a65n40k13a 33C25h48e33n 7457299735235

Přesně, tohle není korma!!

0/0
5.12.2013 9:59

M69o83n98i21k15a 16R83o92l60l56o39v65á 5723202116185

Nebýt tam ta jarní cibulka,tak by to mohla být jaterní dieta

0/0
5.12.2013 10:46

H59a51n19k43a 43C21h61e67n 7637819135555

lol...no třeba to tak bylo myšleno :D

Ale furt je to lepší než nadívané kuřecí kůže Ládi Hrušky, které tady prezentovali před časem jako odstrašující případ. Nemám TV, takže to byl pro mě fakt šok.

0/0
5.12.2013 10:48

M92o69n78i48k80a 32R79o79l57l98o64v83á 5153352166865

Tak tedy radši bych si dala ty nadívaný kůžičky.Zní to strašně,ale byly pěkně opečené,vzhledově to vypadalo líp než tohle a to jsem na Ládíčka dost alergická.A ne,nezkoušela jsem to doma vařit;-)

0/0
5.12.2013 10:56

H98a67n92k32a 16C87h80e36n 7857399125185

Tak vzhledem k tomu, že nádivka se skládala především z namočeného starého chleba... Já mám kůži na kuřeti ráda, ale takhle samotné kuř. kůže by mně bylo asi i žinantní kupovat, možná v řeznictví, kam nechodím normálně a neznají mě tam :D

+1/0
5.12.2013 11:01

M26o44n38i11k60a 89R32o80l18l58o43v92á 5393522196935

Asi tak.Možná,kdyby tam byla klasická nádivka,tak by to bylo dobrý,vypečenou kůži mám taky ráda.Jinak nikdy jsem neviděla prodávat samotné kůže,ale prý to po Hruškově vystoupení někde prodávat začali.

0/0
5.12.2013 11:07







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.