Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kuřecí korma

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P78a47v17e89l 32P52o46n58c53a22r 1613324332657

Obrazek mimo, recept prasarna ... dobry no :-/

0/0
5.12.2013 20:09

B69a78r35b55o22r83a 34B10ä68u74c38h59e97l93o87v48á 1557565536142

"čili paprička" ?!

0/0
5.12.2013 10:28

M21o19n13i48k61a 15R67o23l85l83o93v58á 5433252966445

tak lepší než "či-li paprička";-)

+2/0
5.12.2013 10:40

H54a78n31k62a 71C93h23e17n 7307569245865

Chybí mně tam minimálně koriandr a jogurt. Maso dát nejméně na dvě hodiny odležet/marinovat v lednici v jogurtu s nastrouhaným zázvorem. Na pánev dát nejdřív jenom koření, min. kurkumu a koriandr a klidně chili, na oleji, oleje by nemělo být moc, protože koriandr sám ještě nějaký pustí. koření asi 3 min míchat při spíš vysoké teplotě. Potom přidat v článku zmiňovanou pastu (cibule plus chili papričky rozmixovat). Na pastu už ztlumit plamen - btw pokud máte elektrický sporák, exotické jídlo se na něm musí dělat dost blbě, protože je potřeba často měnit celkem rychle teplotu. Možná po desíti minutách přidáte maso i s veškerým jogurtem, můžete přidat i to kokosové mléko. Korma se opravdu NEDÁ posmažit za 10 minut!!! Maso se DUSÍ na mírném plameni nejlépe pod pokličkou klidně tři čtvrt hodiny, chutě se krásně promíchají. V průběhu je samozřejmě možné přidávat podle chuti sůl nebo koření. Limetku NEDÁVEJTE hned od začátku, má se dát až tak pět minut před koncem. Podává se s chapati nebo s rýží. Jo a kdo chce, můžete do kormy přidat nasekané mandle. Tohle je podle mne korma, a ne tento bluf na obrázku...

+1/0
5.12.2013 10:08

M60o58n34i23k75a 76R22o65l67l26o52v72á 5323282426555

Celkově souhlas,jen s tím elektrickým sporákem,je to o tom,že(časem)vychytáte kdy to ztlumit.Nevaří se mi na něm blbě,v pohodě dělám i tu exotiku,ale než jsem si zvykla,tak to trvalo;-)

+1/0
5.12.2013 10:21

H88a53n65k48a 59C71h50e20n 7117739815575

Aha, no já jsem zvyklá na plynu šup šup přidat ubrat, u našich jsme měli elektrický sporák a možná byl extra pomalý.

0/0
5.12.2013 10:26

M46o18n35i54k84a 20R97o98l32l44o34v30á 5483302326885

Já byla taky zvyklá na plyn,ale už 23 let mám elekrický sporák.Začátky fakt hrůza.Pár let mám sklokeramický,ale nedokážu už posoudit jaký je to rozdíl proti plotýnkám na starším el.sporáku.Nicméně,ani plyn,ani elektřina neomlouvá takhle zprznit recept;-D(myslím to co je na obrázku)

+1/0
5.12.2013 10:39

H21a14n20k97a 71C93h73e74n 7677699305225

Naši měli taky sklokeramický. Plotýnka se napřed rozsvítila celá dočervena (docela impozantní pohled), ale hřát to začalo až po nějaké době a hezky pomalu.

0/0
5.12.2013 10:46

M98o61n71i64k74a 47R82o19l78l43o47v77á 5423322566885

Mě se stalo,že jsem vařila u kamaráda a ten má max.stupeň 1 cvaknutí doleva,já doprava,nenapadlo mě se podívat,takže jsem to zapnula jako doma a běsnila jsem co má za šunt;-),ale to předpokládám,že jste měli zmáknutý.Tak asi byl pomalejší.Asi se líp vaří na plynu,ale už jsem za ty roky zvyklá a hlavně se mi nemůže stát,že vyhodím barák do vzduchu;-)

+1/0
5.12.2013 10:53

L30u31k23á39š 33M29a87r22š62á76l47e47k 6463404794206

Nevím co je na fotografii, ale korma to nebude. Jde vidět, že v tom žádné kari není a taky kde je ta omáčka? A ty čínské hůlky? Korma je indické jídlo, jedna z ingrediencí je jogurt a mělo by vypadat nějak takto: http://www.gurmanka.cz/2011/06/indicka-korma-jidlo-co-pohladi-zaludek

+2/0
5.12.2013 8:34

M52o38n78i20k44a 72R57o82l55l83o16v11á 5353762606925

Vyhlíží to prapodivně.Maso úplně bílé a to má být smahlé dozlatova a kari rozhodně nevidělo.Kokosové mléko by to tak neobarvilo,kari to barvou prostě přetluče.Indickou kuchyni vařím celkem často,tohle by mi hodili na hlavu,respektive bych neměla odvahu to dát na stůl.Ale může to být alespoň chuťově ok,i když na můj vkus je tam minimum koření(nebo spíše na indické jídlo)

+1/0
5.12.2013 8:54

H60a51n27k77a 48C97h98e68n 7387519765625

Přesně, tohle není korma!!

0/0
5.12.2013 9:59

M84o15n71i40k95a 17R96o32l79l28o20v20á 5853492806495

Nebýt tam ta jarní cibulka,tak by to mohla být jaterní dieta

0/0
5.12.2013 10:46

H73a14n16k60a 51C69h86e52n 7787389915735

lol...no třeba to tak bylo myšleno :D

Ale furt je to lepší než nadívané kuřecí kůže Ládi Hrušky, které tady prezentovali před časem jako odstrašující případ. Nemám TV, takže to byl pro mě fakt šok.

0/0
5.12.2013 10:48

M88o79n21i75k44a 15R16o92l98l10o39v93á 5793522956385

Tak tedy radši bych si dala ty nadívaný kůžičky.Zní to strašně,ale byly pěkně opečené,vzhledově to vypadalo líp než tohle a to jsem na Ládíčka dost alergická.A ne,nezkoušela jsem to doma vařit;-)

0/0
5.12.2013 10:56

H71a98n67k38a 21C58h87e88n 7777719565335

Tak vzhledem k tomu, že nádivka se skládala především z namočeného starého chleba... Já mám kůži na kuřeti ráda, ale takhle samotné kuř. kůže by mně bylo asi i žinantní kupovat, možná v řeznictví, kam nechodím normálně a neznají mě tam :D

+1/0
5.12.2013 11:01

M62o11n52i52k38a 68R40o16l38l39o98v20á 5153742426805

Asi tak.Možná,kdyby tam byla klasická nádivka,tak by to bylo dobrý,vypečenou kůži mám taky ráda.Jinak nikdy jsem neviděla prodávat samotné kůže,ale prý to po Hruškově vystoupení někde prodávat začali.

0/0
5.12.2013 11:07







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.