Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kuřecí korma

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P18a18v96e35l 65P33o69n21c69a72r 1553814602517

Obrazek mimo, recept prasarna ... dobry no :-/

0/0
5.12.2013 20:09

B77a77r14b68o90r18a 60B31ä51u63c50h56e18l62o78v19á 1637865906762

"čili paprička" ?!

0/0
5.12.2013 10:28

M30o22n85i54k90a 82R37o49l26l35o12v82á 5423832986605

tak lepší než "či-li paprička";-)

+2/0
5.12.2013 10:40

H40a30n84k29a 98C57h75e82n 7117829235125

Chybí mně tam minimálně koriandr a jogurt. Maso dát nejméně na dvě hodiny odležet/marinovat v lednici v jogurtu s nastrouhaným zázvorem. Na pánev dát nejdřív jenom koření, min. kurkumu a koriandr a klidně chili, na oleji, oleje by nemělo být moc, protože koriandr sám ještě nějaký pustí. koření asi 3 min míchat při spíš vysoké teplotě. Potom přidat v článku zmiňovanou pastu (cibule plus chili papričky rozmixovat). Na pastu už ztlumit plamen - btw pokud máte elektrický sporák, exotické jídlo se na něm musí dělat dost blbě, protože je potřeba často měnit celkem rychle teplotu. Možná po desíti minutách přidáte maso i s veškerým jogurtem, můžete přidat i to kokosové mléko. Korma se opravdu NEDÁ posmažit za 10 minut!!! Maso se DUSÍ na mírném plameni nejlépe pod pokličkou klidně tři čtvrt hodiny, chutě se krásně promíchají. V průběhu je samozřejmě možné přidávat podle chuti sůl nebo koření. Limetku NEDÁVEJTE hned od začátku, má se dát až tak pět minut před koncem. Podává se s chapati nebo s rýží. Jo a kdo chce, můžete do kormy přidat nasekané mandle. Tohle je podle mne korma, a ne tento bluf na obrázku...

+1/0
5.12.2013 10:08

M16o92n46i28k73a 59R44o57l64l28o23v10á 5353322806355

Celkově souhlas,jen s tím elektrickým sporákem,je to o tom,že(časem)vychytáte kdy to ztlumit.Nevaří se mi na něm blbě,v pohodě dělám i tu exotiku,ale než jsem si zvykla,tak to trvalo;-)

+1/0
5.12.2013 10:21

H38a47n73k75a 77C79h57e33n 7657169565305

Aha, no já jsem zvyklá na plynu šup šup přidat ubrat, u našich jsme měli elektrický sporák a možná byl extra pomalý.

0/0
5.12.2013 10:26

M19o71n88i98k23a 47R19o41l65l64o68v34á 5633122746115

Já byla taky zvyklá na plyn,ale už 23 let mám elekrický sporák.Začátky fakt hrůza.Pár let mám sklokeramický,ale nedokážu už posoudit jaký je to rozdíl proti plotýnkám na starším el.sporáku.Nicméně,ani plyn,ani elektřina neomlouvá takhle zprznit recept;-D(myslím to co je na obrázku)

+1/0
5.12.2013 10:39

H70a29n73k34a 93C56h72e45n 7497369375235

Naši měli taky sklokeramický. Plotýnka se napřed rozsvítila celá dočervena (docela impozantní pohled), ale hřát to začalo až po nějaké době a hezky pomalu.

0/0
5.12.2013 10:46

M88o94n17i53k86a 36R10o18l51l21o35v18á 5433252956815

Mě se stalo,že jsem vařila u kamaráda a ten má max.stupeň 1 cvaknutí doleva,já doprava,nenapadlo mě se podívat,takže jsem to zapnula jako doma a běsnila jsem co má za šunt;-),ale to předpokládám,že jste měli zmáknutý.Tak asi byl pomalejší.Asi se líp vaří na plynu,ale už jsem za ty roky zvyklá a hlavně se mi nemůže stát,že vyhodím barák do vzduchu;-)

+1/0
5.12.2013 10:53

L19u16k53á25š 54M57a63r44š37á56l39e24k 6243254634736

Nevím co je na fotografii, ale korma to nebude. Jde vidět, že v tom žádné kari není a taky kde je ta omáčka? A ty čínské hůlky? Korma je indické jídlo, jedna z ingrediencí je jogurt a mělo by vypadat nějak takto: http://www.gurmanka.cz/2011/06/indicka-korma-jidlo-co-pohladi-zaludek

+2/0
5.12.2013 8:34

M20o80n27i76k68a 60R80o76l74l73o92v28á 5183472266605

Vyhlíží to prapodivně.Maso úplně bílé a to má být smahlé dozlatova a kari rozhodně nevidělo.Kokosové mléko by to tak neobarvilo,kari to barvou prostě přetluče.Indickou kuchyni vařím celkem často,tohle by mi hodili na hlavu,respektive bych neměla odvahu to dát na stůl.Ale může to být alespoň chuťově ok,i když na můj vkus je tam minimum koření(nebo spíše na indické jídlo)

+1/0
5.12.2013 8:54

H41a75n62k40a 29C83h97e43n 7467539185585

Přesně, tohle není korma!!

0/0
5.12.2013 9:59

M79o70n93i37k94a 71R44o33l44l77o15v49á 5553722486785

Nebýt tam ta jarní cibulka,tak by to mohla být jaterní dieta

0/0
5.12.2013 10:46

H83a70n26k29a 18C23h63e82n 7487109435895

lol...no třeba to tak bylo myšleno :D

Ale furt je to lepší než nadívané kuřecí kůže Ládi Hrušky, které tady prezentovali před časem jako odstrašující případ. Nemám TV, takže to byl pro mě fakt šok.

0/0
5.12.2013 10:48

M96o29n42i32k17a 71R27o94l13l97o90v22á 5753802376965

Tak tedy radši bych si dala ty nadívaný kůžičky.Zní to strašně,ale byly pěkně opečené,vzhledově to vypadalo líp než tohle a to jsem na Ládíčka dost alergická.A ne,nezkoušela jsem to doma vařit;-)

0/0
5.12.2013 10:56

H96a57n90k73a 21C58h63e62n 7817909395715

Tak vzhledem k tomu, že nádivka se skládala především z namočeného starého chleba... Já mám kůži na kuřeti ráda, ale takhle samotné kuř. kůže by mně bylo asi i žinantní kupovat, možná v řeznictví, kam nechodím normálně a neznají mě tam :D

+1/0
5.12.2013 11:01

M56o39n54i55k70a 11R42o46l58l71o26v48á 5103312836795

Asi tak.Možná,kdyby tam byla klasická nádivka,tak by to bylo dobrý,vypečenou kůži mám taky ráda.Jinak nikdy jsem neviděla prodávat samotné kůže,ale prý to po Hruškově vystoupení někde prodávat začali.

0/0
5.12.2013 11:07







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.