Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuřecí korma

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P85a85v33e90l 81P83o16n70c18a51r 1533334112667

Obrazek mimo, recept prasarna ... dobry no :-/

0/0
5.12.2013 20:09

B47a30r28b16o97r75a 51B64ä11u89c51h79e69l35o66v44á 1437495306602

"čili paprička" ?!

0/0
5.12.2013 10:28

M34o61n19i74k67a 26R47o13l18l37o73v12á 5943962646465

tak lepší než "či-li paprička";-)

+2/0
5.12.2013 10:40


H19a39n32k15a 50C30h84e43n 7497129245805

Chybí mně tam minimálně koriandr a jogurt. Maso dát nejméně na dvě hodiny odležet/marinovat v lednici v jogurtu s nastrouhaným zázvorem. Na pánev dát nejdřív jenom koření, min. kurkumu a koriandr a klidně chili, na oleji, oleje by nemělo být moc, protože koriandr sám ještě nějaký pustí. koření asi 3 min míchat při spíš vysoké teplotě. Potom přidat v článku zmiňovanou pastu (cibule plus chili papričky rozmixovat). Na pastu už ztlumit plamen - btw pokud máte elektrický sporák, exotické jídlo se na něm musí dělat dost blbě, protože je potřeba často měnit celkem rychle teplotu. Možná po desíti minutách přidáte maso i s veškerým jogurtem, můžete přidat i to kokosové mléko. Korma se opravdu NEDÁ posmažit za 10 minut!!! Maso se DUSÍ na mírném plameni nejlépe pod pokličkou klidně tři čtvrt hodiny, chutě se krásně promíchají. V průběhu je samozřejmě možné přidávat podle chuti sůl nebo koření. Limetku NEDÁVEJTE hned od začátku, má se dát až tak pět minut před koncem. Podává se s chapati nebo s rýží. Jo a kdo chce, můžete do kormy přidat nasekané mandle. Tohle je podle mne korma, a ne tento bluf na obrázku...

+1/0
5.12.2013 10:08

M14o73n18i13k13a 49R42o84l20l53o47v81á 5383482556725

Celkově souhlas,jen s tím elektrickým sporákem,je to o tom,že(časem)vychytáte kdy to ztlumit.Nevaří se mi na něm blbě,v pohodě dělám i tu exotiku,ale než jsem si zvykla,tak to trvalo;-)

+1/0
5.12.2013 10:21

H26a48n84k71a 69C29h35e13n 7277249205145

Aha, no já jsem zvyklá na plynu šup šup přidat ubrat, u našich jsme měli elektrický sporák a možná byl extra pomalý.

0/0
5.12.2013 10:26

M76o75n34i65k11a 66R98o44l29l69o97v54á 5643792356655

Já byla taky zvyklá na plyn,ale už 23 let mám elekrický sporák.Začátky fakt hrůza.Pár let mám sklokeramický,ale nedokážu už posoudit jaký je to rozdíl proti plotýnkám na starším el.sporáku.Nicméně,ani plyn,ani elektřina neomlouvá takhle zprznit recept;-D(myslím to co je na obrázku)

+1/0
5.12.2013 10:39

H91a49n76k12a 73C21h27e10n 7277519205835

Naši měli taky sklokeramický. Plotýnka se napřed rozsvítila celá dočervena (docela impozantní pohled), ale hřát to začalo až po nějaké době a hezky pomalu.

0/0
5.12.2013 10:46

M48o15n84i88k39a 38R18o44l28l81o79v71á 5493212536555

Mě se stalo,že jsem vařila u kamaráda a ten má max.stupeň 1 cvaknutí doleva,já doprava,nenapadlo mě se podívat,takže jsem to zapnula jako doma a běsnila jsem co má za šunt;-),ale to předpokládám,že jste měli zmáknutý.Tak asi byl pomalejší.Asi se líp vaří na plynu,ale už jsem za ty roky zvyklá a hlavně se mi nemůže stát,že vyhodím barák do vzduchu;-)

+1/0
5.12.2013 10:53

L50u39k17á89š 93M68a21r76š46á17l39e64k 6583334474596

Nevím co je na fotografii, ale korma to nebude. Jde vidět, že v tom žádné kari není a taky kde je ta omáčka? A ty čínské hůlky? Korma je indické jídlo, jedna z ingrediencí je jogurt a mělo by vypadat nějak takto: http://www.gurmanka.cz/2011/06/indicka-korma-jidlo-co-pohladi-zaludek

+2/0
5.12.2013 8:34

M55o24n95i23k84a 18R25o36l70l89o46v19á 5693142626625

Vyhlíží to prapodivně.Maso úplně bílé a to má být smahlé dozlatova a kari rozhodně nevidělo.Kokosové mléko by to tak neobarvilo,kari to barvou prostě přetluče.Indickou kuchyni vařím celkem často,tohle by mi hodili na hlavu,respektive bych neměla odvahu to dát na stůl.Ale může to být alespoň chuťově ok,i když na můj vkus je tam minimum koření(nebo spíše na indické jídlo)

+1/0
5.12.2013 8:54

H66a70n59k86a 43C29h88e78n 7937179515315

Přesně, tohle není korma!!

0/0
5.12.2013 9:59

M97o52n85i93k44a 29R25o34l24l40o69v41á 5233802286145

Nebýt tam ta jarní cibulka,tak by to mohla být jaterní dieta

0/0
5.12.2013 10:46

H31a11n17k42a 54C76h96e86n 7737599255355

lol...no třeba to tak bylo myšleno :D

Ale furt je to lepší než nadívané kuřecí kůže Ládi Hrušky, které tady prezentovali před časem jako odstrašující případ. Nemám TV, takže to byl pro mě fakt šok.

0/0
5.12.2013 10:48

M34o27n28i76k65a 93R37o28l13l52o74v49á 5873372486365

Tak tedy radši bych si dala ty nadívaný kůžičky.Zní to strašně,ale byly pěkně opečené,vzhledově to vypadalo líp než tohle a to jsem na Ládíčka dost alergická.A ne,nezkoušela jsem to doma vařit;-)

0/0
5.12.2013 10:56

H10a27n73k62a 11C84h56e91n 7107199765305

Tak vzhledem k tomu, že nádivka se skládala především z namočeného starého chleba... Já mám kůži na kuřeti ráda, ale takhle samotné kuř. kůže by mně bylo asi i žinantní kupovat, možná v řeznictví, kam nechodím normálně a neznají mě tam :D

+1/0
5.12.2013 11:01

M54o98n30i83k14a 88R98o95l21l92o74v29á 5523102106785

Asi tak.Možná,kdyby tam byla klasická nádivka,tak by to bylo dobrý,vypečenou kůži mám taky ráda.Jinak nikdy jsem neviděla prodávat samotné kůže,ale prý to po Hruškově vystoupení někde prodávat začali.

0/0
5.12.2013 11:07





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.