- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dcera mi dala za úkol sehnat recept na vynikající zákusek, který jedla na zahraniční dovolené (Španělsko) a popsala jej následovně: je z bílého, piškotového, úplně jemňounkého těsta, s krémem, citrónovou polevou, která je jakoby s trochou želatiny, ale zároveň tekutá a na tom jsou slané mandle. Prý chutná úžasně. Nevíte někdo, o co se jedná? Díky.
To mi pripomnelo podobny, trochu lehci dort - na korpus ze susenek (nebo klasicky piskot) prijde zelatinova vrstva (z agaru nebo skrobu) se spoustou stavy z citrusu a navrh trochu oslazeny snih z bilku
Máslové sušenky, tuk, salko, šlehačka - to je Bomba !! Ale kalorická i chuťová, FUJ !
Nikdo vam to nenuti :-)
to je cukru a tuku, ideální lehký letní moučníček
120 ml limetkové šťávy
...
A když nemáte limetkovou, dejte tam citrónovou.
Když nemáte ani tu, nedávejte tam žádnou šťávu.
Varinta limetkového koláče aĺa Mistr Babica :-)
varianty si kazdy muze vymyslet sam, ale o tom clanek neni, tak proc zminka o Babicovi? Nevidim souvislost.
Limetky jsou v Cesku k mani ve vsech samoskach, co jsem videl kdyz jsem tam byl na navsteve. Jedina potiz bude, ze jsou na ceske pomery relativne drahe a male, takze nakoupit dost kusu na 120ml stavy proste prijde trochu draz.
Samozrejme, ze podle tveho navrhu se limetmka muze nahradit citronem, ale da rozum, ze se to pak nemuze jmenovat Limetkovy kolac, ze?