Ona

Diskuze

Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

Zásadně se vyhýbejte vejcím. Exotické potraviny jsou prospěšné. Červené maso úplně vyškrtněte ze svého jídelníčku. Přinášíme vám nejčastější mýty o potravinách, které (ne)zvyšují hladinu cholesterolu v organismu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

taky nechápu,proč všichni žijí v domnění,že hovězí maso je špatné

3 1
možnosti

J56a80n 69D38l32o11u82h54ý

30. 11. 2012 12:45

No to je canc a slátanina. Nechápu, kdo toto napsal. Je tam spousta polopravd a nesmyslů. Jednak červené maso není problém, pokud je libové. Na druhou stranu hovězí má horší tuk, než vepřové. Z toho vyplývá to máslo (resp. tuk z mléka). Sádlo je z hlediska cholesterolu výrazně lepší, než máslo. Dále nevím, proč by mělo být špatné mleté maso. K těm vajíčkům, jedno vajíčko fakt nevadí, ale málokdo si dá jen jedno a současně je vajíčko zastoupené i v jiných potravinách. Takže ne že vejce nevadí. Nevadí jen v omezeném množštví. A dále jsem z článku nepochopil, jak z v brambor stane cholesterová bomba. ;-D Nemyslel snad autor přeměnu škrobu v těle na tuky? 8-o To by ale platilo i na jiné potraviny.

4 2
možnosti

V kupovaném mletém je hlavně tuk. Do kaše občas dávají hodně smetany. Jinak souhlas :)

1 1
možnosti

Sex! - Zapoměli zase na blahodárné účinky sexu! ... Pak nemají chlapi trpět předčasnou ejakulací, když na sex přijde jen vyjímečně?! ;-D ... Při tom sex tak báječně snižuje hladinu cholesterolu!!! R^

3 1
možnosti

Většinou se k úrovně článku nevyjadřuju, jenže teď mi to nedá.

Tak prvně - největším problémem lidí není složení stravy, jako "obžerství".

A za druhé - naprosta většina článků o stravování je ovlivněna moderním lékařstvím, které do detailu rozpitvá jeho složení. Kus toho a kus toho, málo toho. Kéž by se udělal kvalitní článek o stravování z hlediska přírodní medicíny, nedej bože energetického vlivu na člověka…

7 2
možnosti

Chachacha! Bramborová kaše v restauraci že je ze smetany, másla.... Leda tak z nějakého prášku rozkvedláného ve vodě a ohřátého v mikrovlnce! V restauraci je lepší si dát jako přílohu obyčejné vařené brambory-na těch v podstatě nemají co pokazit!

13 2
možnosti

Nemají co pokazit? Chacha! Všechno dokážkou pokazit!

9 0
možnosti

Zde článek amerického kardiochirurga: Velká cholesterolová lež

http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2010060003

3 0
možnosti

Opravdu velice zajimavy clanek R^  Zaslouzi si daleko vetsi pozornost nez ten, pod kterym prave diskutujeme ;-) Diky.

1 0
možnosti
Foto

Neexistují nasycené a nenasycené tukym ale jenm kyseliny. I takové vepřové sádlo má minimálně 30% kyseliny olejové (nenasycené) a olivový olej nejmén 30% kseliny stearové (nasycené. Tělo tytuky v tekém střevě musá rozložit na kyseliny a gliceri a po vstřebání je pět skládá na tuky a je mu jedno odkud se vzaly ty mstné kyseliny. Není už vůbec jasné, proč tuky s vysokým obsahem nasycených kyselin zvyšují cholesterol, když ho samy neobsahují (typickým příkladem je palmový ole). Všechno to jsou bláboly. Cholesterol v žloutcích nevadí, protože žloutek současně obbsahuj lecitin, který podporuje tvorbu HDL cholesterolu. Nejvíce cholesterolu je v mozku nejenom v lidském a bez něj by mozek nemohl mysle. Díky cholsterolu z masa se z lidoopů vyvinul člověk s velkým mozkem

5 2
možnosti

No to jsou zase bláboly.

4 1
možnosti

Tedy nezda se mi, ze by se autorovi podarilo ty myty clankem nejak rozprasit ... vicemene nam dovolil jedno vajicko, zivocisny tuk je i nadale tabu, na/do brambor(y) si dejte rostlinny maslo :-/. Osobne s zivocisnym tukem nemam problem, mam spis problem zivit se "valecnymi" potravinami a polotovary.

5 1
možnosti