Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tradiční i méně obvyklé recepty na vánoční cukroví, které vás nadchnou

Do Štědrého dne zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy nejvyšší čas povolat do stavu pohotovosti vály, válečky, formičky, pečicí papíry a plechy, zásobit se moukou, cukrem, máslem, ořechy a čokoládou a začít pečicí maraton, na jehož konci oslníte rodinu a známé dokonalým cukrovím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P52a83v40l46a 43N70o93v40á 7968470578705

Už jenom kvůli přítelovo potěšení pár mandlových koleček upeču... ;-D

+1/0
24.11.2012 23:48

A73n54t30o95n93í65n 32R49u34s84n14á88k 7782949290320

To budete muset udělat víc jiných koleček, holka ;-D

0/0
28.11.2012 10:50

Z44d75e78n21ě61k 65M11a38r67e77š 6405496395471

Kde sehnat SKUTEČNOU čokoládovou pomazánku s lískovými oříšky 8-o ?

+1/−1
24.11.2012 12:26
Foto

B47o95h39u28n26k57a 68J59a59n74č47a94ř60í50k23o47v36á 8230399125

http://www.bharat.cz/katalog/potraviny/sladke-pomazanky-dzemy-a-marmelady-pudingy/pomazanka-cokoladova-horka-chocoreale-350-g-bio-country-life.htm

např. tady :-)

0/−1
24.11.2012 16:17

C80a91r61m92e63n 94K65e96l54l19i83e 8541661501818

Vyrobit si ji doma. Recept: odmerka je salek 250ml.

1 salek oprazenych listkovych orisku, zbavenych slupek, umixovat v mixeru nebo kuchynskem robotu na hladke oriskove maslo. Co nejhladsi - vezme nekolik minut.

Prosit 1/2 salku praskoveho cukru s 1/4 salku kakaa co nejlepsi kvality (napr. holandske Droste) a vmichat do oriskoveho masla.

Pridat 1/8 salku (pribl 30ml) oleje a vse dobre vymixovat. Pokud se smes zda prilis sucha, pridat pul lzice oleje. Uchovavat ve sklenici uzavrene vickem v lednici.

 *pozn. pouzit olej idealne z listkovych orisku nebo orisku makadamii, pokud mate. Jinak pouzit olej neutralni chuti, napr. slunecnicovy.

+3/0
25.11.2012 6:33

R65i11c16h19a57r17d 83K10á41b26a 8109258860900

Nevim, s vyjimkou vanilkovych rohlicku a kulicek mi takhle z popisu a obrazku pripada, ze vetsina do kategorie, ktere doma rikame "ležáky".

+1/−2
24.11.2012 11:23

M40i64c11h47a57l 54V85e12r75n32e59r 8597246507754

Třeba cukroví se zázvorem je opravdu hodně specifické, ne každému ta chuť sedne, stejně jako kombinace cukroví s mátou. Ale proč to nezkusit, aspoň v malém množství.

Já jsem jednou na Vánoce zkusil upéct zázvorky. Povedly se skvěle, ale zázvor fakt spousta lidí nemusí, takže jsem ještě měsíc nebo dva po Vánocích hryzal zázvorky (tvrdé jako beton) sám;-D

+1/−1
24.11.2012 12:12

R29o79s53t78i83s22l40a27v 64S31t28r79ž59í44n92e47k 6189738657888

alespoň si potěšil svého zubního pečovatele

0/−1
24.11.2012 14:36

K17a46t95e21ř64i78n89a 77V55a58š42á66k17o79v60á 5721302409735

ja zazvor rad....ted kazde Vanoce jeden takovy netradicnejsi recept zkousim, ale je fakt, ze klasika je klasika...pamatuju jeden rok, kdy jsme udelali tmavy linecky trochu tmavsi a v lednu putovalo strycovym slepkam...;-D

0/0
24.11.2012 22:02

C59a23r10m79e28n 77K94e50l19l37i24e 8851921351428

Nektere cukrovi se musi pect aspon 3 tydny pred pouzitim a uzavrit do krabice aby navlhlo, nez se bude moci jist.

+2/0
25.11.2012 6:36

B39o33h67u87m10i93l44a 83M67a31j63e20r98o97v70á 4727171444

nevím jak je to možné ale nemáme doma nikdy ležáky, mám problém aby vše nesežrali do SilvestraV většinou 1.ledna není ani kousek.

+3/−1
24.11.2012 17:24

C23a52r88m37e27n 28K26e24l69l61i62e 8691641171338

Zrejme mate rodinu s konzervativnimi chutemi.

+1/0
25.11.2012 7:10







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.