Diskuze

Nové výživové mýty odhaleny: jediný prospěšný alkohol je červené víno

Solení při vaření potravin zvyšuje hladiny sodíku v krvi, jediný srdci prospěšný alkohol je červené víno, smažené jídlo je vždy velmi tučné. Odhalte s námi další výživové mýty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

"McGee doporučuje používat jednu čajovou lžičku soli na šálek vody. Množství sodíku absorbované do jídla je podle něj nepatrné." McGee nejspíš cucá místo bonbónů slanečka. Je-li šálek 0,2 litru, potom uvařit brambory ve dvou litrech vody s deseti lžičkami soli, nežral by je ni toulavý somálský pes. Nevím kolik by vstřebaly sodíku, zato přesolené by byly určitě. :-P

0 0
možnosti
JB
hmm

a ja myslel, ze jediny prospecny alkohol je etanol .......;-)

0 0
možnosti
JB
Re: hmm

metanol uz asi tak popularni neni ...

0 0
možnosti
NSN

net.Xtreme se nevzdává

31. 10. 2012 19:52
Co je rubrika zdraví pod Ona Dnes

Stojí většina článků za ... ***** . Jsem rád, že už nebudu číst články a opravovat nesmysly.

0 0
možnosti
P

plooton

31. 10. 2012 0:16
kauza "nasycené tuky" - příklad soudobé debilizace

Je to jen jakási pop kultura, nějaká forma fetišizmu, bohužel sycená i mnohými odborníky, lékaři, výživovými poradci, dietology, poradci, rádci, mudrlanty - asi nikdo nečte seriozní epidemiologické studie - žádná hypotéza o negativním vlivu nasycených tuků na naše zdraví nebyla prokázána. Stejně tak extra prospěšnost tuků nenasycených, jako třeba Omega - 3 a pod, pokud se člověk nepřejídá, a trochu se hýbá, všechny běžné tuku jsou pro lidský organismus běžné. prospěšné, zdravé. Prostě v současném trendu zdravého životního stylu je to jen jedna z oblastí vlivu, je to trendy, mnohé to slibuje a je to marketingově výhodné. Něco podobného jako dříve, velká adorace vit C či A - později se prokázalo, že větší množství vit C je k ničemu, a větší množství vit A dokonce vedla k většímu výskytu onkologických onemocnění. Prostě vidím to asi tak.

1 0
možnosti
SZ

st.1

31. 10. 2012 8:54
Re: kauza

jj mudrlanti - kteří navíc neví jak by z lidí vytáhli peníze,nevím jestli řadu "studií" nevymýšlí novináři sami ,aby bylo o čem psát,a nebo různé komerční firmy aby bylo co prodávat ;-)

0 0
možnosti
RPFFF

Rudý přízrak fights for freedom

30. 10. 2012 19:59
jezismarja uz si ty vtipy nechte

ja trochu nahlidnul do disuze a nektery lidi tim nesmyslum verej. 8-o Preci snad kazdej vi, ze olivovej olej ztraci ziviny pri ohrevu nad 50 stupnu a ze alkohol je skodlivej v jakemkoli mnostvi, napriklad zminene antioxidanty z cerveneho vina, tak pokud si date ke svacine nekolik hroznu cerveneho vina, tak prijete do tela cca. 100nasobnou davku antioxidantu, byste museli vypit deset litru vina,abyste to do sebe dostali a chtel bych videt zdravi cloveka, kterej pravidelne za vecer vypije jen 1 litr vina.

0 0
možnosti
MM

mimouch

30. 10. 2012 22:34
Re: jezismarja uz si ty vtipy nechte

Já piju 1-1,5 litru vína denně už více než 20 let a na zdraví si stěžovat nemohu. Jsem pravidelným dárcem krve, kde mne při prohlídce a rozboru krve vždy pochválí a až na občasné pálení žáhy jsem zdravý jako rybka. Naopak, když výjimečně večer abstinuji, cítím se druhý den jako zbitý pes ;-D

0 0
možnosti
RPFFF

Rudý přízrak fights for freedom

30. 10. 2012 19:55
asi si k veceri uvarim vino

na olivovym oleji a budu zdravej, pak to samozrejme zapiju nejakym tim frtanem. ;-D;-D;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
RPFFF

Rudý přízrak fights for freedom

30. 10. 2012 19:53
to je zase nejaky srnada clanek ne?

"Pravda - pivo, víno i tvrdý alkohol mají stejné zdravotní výhody", "Pravda - Olivový olej vařením neztrácí své zdraví prospěšné vlastnosti." --- tak tyhle dva vtipy me dostali uplne nejvic. ;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
(!)

( ! )

30. 10. 2012 14:40
Takže doporučujeme přesedlat z rumu a vodky za 70,-

na krabicák za 16, uděláte něco pro zdraví. :-P

2 0
možnosti
IN

uspěšný a krásný pravičák

30. 10. 2012 13:49
vsecko je to relativni

jako priklad ten alkohol a smazeni

pokud mame problemy s jatry tak sice nam mozna panacky pomuzou s cholesterolem ale zase uskodi jatrum

a u smazeni je to pravda, zalezi na okapani, pouziti kvalitniho tuku a ..... tloustce obalu. pokud je velky tak sebelepsi odsani nepomuze. taktez zalezi co smazime, hranolky budou vzdy obsahovat pri smazeni ve fritaku 20-30 procent tuku at s nimi delame co delame

nevim co je horsi, mytus nebo polopravda

0 0
možnosti
IK

ivuskli

30. 10. 2012 12:33
To se mi líbí,

můžeme pařit, jíst smažený řízky a budeme jako rybky ;-) .

2 0
možnosti
IK

ivuskli

30. 10. 2012 12:36
Re: To se mi líbí,

a když tam cáknem kapku oliváče, budeme zde strašit do 100 let...

0 0
možnosti