- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"McGee doporučuje používat jednu čajovou lžičku soli na šálek vody. Množství sodíku absorbované do jídla je podle něj nepatrné." McGee nejspíš cucá místo bonbónů slanečka. Je-li šálek 0,2 litru, potom uvařit brambory ve dvou litrech vody s deseti lžičkami soli, nežral by je ni toulavý somálský pes. Nevím kolik by vstřebaly sodíku, zato přesolené by byly určitě.
a ja myslel, ze jediny prospecny alkohol je etanol .......
metanol uz asi tak popularni neni ...
Stojí většina článků za ... ***** . Jsem rád, že už nebudu číst články a opravovat nesmysly.
Je to jen jakási pop kultura, nějaká forma fetišizmu, bohužel sycená i mnohými odborníky, lékaři, výživovými poradci, dietology, poradci, rádci, mudrlanty - asi nikdo nečte seriozní epidemiologické studie - žádná hypotéza o negativním vlivu nasycených tuků na naše zdraví nebyla prokázána. Stejně tak extra prospěšnost tuků nenasycených, jako třeba Omega - 3 a pod, pokud se člověk nepřejídá, a trochu se hýbá, všechny běžné tuku jsou pro lidský organismus běžné. prospěšné, zdravé. Prostě v současném trendu zdravého životního stylu je to jen jedna z oblastí vlivu, je to trendy, mnohé to slibuje a je to marketingově výhodné. Něco podobného jako dříve, velká adorace vit C či A - později se prokázalo, že větší množství vit C je k ničemu, a větší množství vit A dokonce vedla k většímu výskytu onkologických onemocnění. Prostě vidím to asi tak.
jj mudrlanti - kteří navíc neví jak by z lidí vytáhli peníze,nevím jestli řadu "studií" nevymýšlí novináři sami ,aby bylo o čem psát,a nebo různé komerční firmy aby bylo co prodávat
ja trochu nahlidnul do disuze a nektery lidi tim nesmyslum verej. Preci snad kazdej vi, ze olivovej olej ztraci ziviny pri ohrevu nad 50 stupnu a ze alkohol je skodlivej v jakemkoli mnostvi, napriklad zminene antioxidanty z cerveneho vina, tak pokud si date ke svacine nekolik hroznu cerveneho vina, tak prijete do tela cca. 100nasobnou davku antioxidantu, byste museli vypit deset litru vina,abyste to do sebe dostali a chtel bych videt zdravi cloveka, kterej pravidelne za vecer vypije jen 1 litr vina.
Já piju 1-1,5 litru vína denně už více než 20 let a na zdraví si stěžovat nemohu. Jsem pravidelným dárcem krve, kde mne při prohlídce a rozboru krve vždy pochválí a až na občasné pálení žáhy jsem zdravý jako rybka. Naopak, když výjimečně večer abstinuji, cítím se druhý den jako zbitý pes
na olivovym oleji a budu zdravej, pak to samozrejme zapiju nejakym tim frtanem.
"Pravda - pivo, víno i tvrdý alkohol mají stejné zdravotní výhody", "Pravda - Olivový olej vařením neztrácí své zdraví prospěšné vlastnosti." --- tak tyhle dva vtipy me dostali uplne nejvic.
na krabicák za 16, uděláte něco pro zdraví.
jako priklad ten alkohol a smazeni
pokud mame problemy s jatry tak sice nam mozna panacky pomuzou s cholesterolem ale zase uskodi jatrum
a u smazeni je to pravda, zalezi na okapani, pouziti kvalitniho tuku a ..... tloustce obalu. pokud je velky tak sebelepsi odsani nepomuze. taktez zalezi co smazime, hranolky budou vzdy obsahovat pri smazeni ve fritaku 20-30 procent tuku at s nimi delame co delame
nevim co je horsi, mytus nebo polopravda
můžeme pařit, jíst smažený řízky a budeme jako rybky .
a když tam cáknem kapku oliváče, budeme zde strašit do 100 let...