- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jen u posledniho receptu mi prijde prehnane solit nasolenou tresku, kterou vzapeti davame do vody, aby se z ni to mnosztvi soli vymacelo
nejlépe od farmářů. To, co je v super hyper by v Německu nežralo ani prase....
Potom nastrouhejte na hrubo a dělejte je na másle, nikoliv na oleji.
Asi záleží na tom, kdo čemu říká "máslo" a kdo jaký olej používá. Ale opravdové máslo, nad to asi není.
Jako vypadá to zajímavě, ale co si mám představit pod
"Koláčovou formu vyložíme těstem, zakryjeme kolečkem pečicího papíru zatíženým fazolemi a předpečeme 10 minut ve vyhřáté troubě."???
to kolečko papíru zatížené fazolemi si nějak neumim představit
no to je takzvané pečení naslepo. Vstřihne se kolečko pečicího papíru (nebo jiný tvar, pokud má člověk jinou formu), položí se to na těsto a zasype fazolemi, rýží nebo něčím takovým, aby to těsto nevyběhlo do výšky a mohla se tam pak nalít náplň.
No už tam chybí jen>>>přidej hrst jemně mletých cvrčků či pražených drcených švábů>>>do háje proč my se musíme stále po někom opičit ? ? ?
Protože doma nikdo není prorokem.
hlavně by bylo dobré začít doplňovat u názvů i jejich správnou výslovnost
to se dá dobře školit - jak potkáš někoho, kdo vybalí "gnoči", tak mu jednu břinkni
Hned u prvního receptu chybí dost podstatná informace - jaká mouka se přimíchá do prolisovaných brambor. Ze zkušenosti bych řekla hrubá, ale může to být i jinak, takže to vařit nebudu, aby výsledek neskončil za stálého míchání v záchodě...
u prvního receptu chybí hlavně podstatná informace, jak se to vyslovuje, česká parta tomu zavile říká "gnoči" :)
Kdo ty recepry pise... Sice snaha byla, ale ve vyctu surovin chybi ty co jsou pak pouzite (viz med u toho "kolace") nebo u toho bramoboroveho chleba jsou 3 druhy mouky a potom uz nikod nerika, ktera kdy ma kam prijit, pak uz se pise jen mouka sem, smichat dve mouky a podobne. To uz si clovek musi domejslet... Jako vysledek musi bejt asi dobrej, ale psat recepty holt neni pro kazdyho.
piste, prosim vas, o necem jinem, o necem, cemu rozumite ! Uplne vam unika, ze brambora neni jako brambora. Vite, ze existuji desitky (v CR) a stovky (na teto planete) ruznych odrud brambor ? Vite, ze kazda priprava z brambor (varene, na pare, hranolky, restovane brambory, bramborovy salat, lupinky, bramborova kase, skrob atd.) vyzaduje pouziti odpovidajicich odrud brambor - a nikoliv "b r a m b o r y", mam-li pouzit vase "upresneni" ! Vite, co znamena zarazeni odrud brambor do ruznych varnych skupin ? Znate napriklad svetove znamou gastronomickou odrudu "Ratte du Touquet" ? Az budete priste psat o kulinarskych specialitach, prostudujte si nejdrive zaklady teto tematiky. Jinak i pana Polreicha z vas trefi slak !
zapomnel sis vzit svuj odpoledni prasek?
Lepší než ty sajrajty z maminkovských webů, kde by si bez masoxu, vegety nebo třicítky ajdamu v kuchyni ani neškrtly.