Diskuze

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete nachystat hostinu, za kterou by se nestyděl ani šéfkuchař Pohlreich.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

formicka

15. 10. 2012 15:56
vse vypada lakave, sbihaji se mi sliny...

jen u posledniho receptu  mi prijde prehnane solit nasolenou tresku, kterou vzapeti davame do vody, aby se z ni to mnosztvi soli vymacelo ;-)

0 0
možnosti

Alowen

15. 10. 2012 10:37
Hlavně to chce dobré brambory

nejlépe od farmářů. To, co je v super hyper by v Německu nežralo ani prase....

0 0
možnosti

vydra mořská

14. 10. 2012 10:24
Na rösti si brambory uvařte ve slupce, ale nerozvařte je.

Potom nastrouhejte na hrubo a dělejte je na másle, nikoliv na oleji.

0 0
možnosti

vyskocenaplatnicka

14. 10. 2012 13:39
Re: Na rösti si brambory uvařte ve slupce, ale nerozvařte je.

Asi záleží na tom, kdo čemu říká "máslo" a kdo jaký olej používá. Ale opravdové máslo, nad to asi není.

0 0
možnosti

negatiff

14. 10. 2012 6:21
Bramborový koláč se sýrem a pórkem

Jako vypadá to zajímavě, ale co si mám představit pod

"Koláčovou formu vyložíme těstem, zakryjeme kolečkem pečicího papíru zatíženým fazolemi a předpečeme 10 minut ve vyhřáté troubě."???

to kolečko papíru zatížené fazolemi si nějak neumim představit

0 0
možnosti

Trissie

14. 10. 2012 8:44
Re: Bramborový koláč se sýrem a pórkem

no to je takzvané pečení naslepo. Vstřihne se kolečko pečicího papíru (nebo jiný tvar, pokud má člověk jinou formu), položí se to na těsto a zasype fazolemi, rýží nebo něčím takovým, aby to těsto nevyběhlo do výšky a mohla se tam pak nalít náplň.

2 0
možnosti

slavex

13. 10. 2012 21:04
No - ? ! ? ! ?

No už tam chybí jen>>>přidej hrst jemně mletých cvrčků či pražených drcených švábů>>>do háje proč my se musíme stále po někom opičit ? ? ? Rv Rv Rv

0 0
možnosti

vyskocenaplatnicka

14. 10. 2012 13:40
Re: No - ? ! ? ! ?

Protože doma nikdo není prorokem. ;-(

0 0
možnosti

duch zavražděného iuose

13. 10. 2012 18:18
hmm

hlavně by bylo dobré začít doplňovat u názvů i jejich správnou výslovnost

3 0
možnosti

Lotus III.

13. 10. 2012 20:24
Re: hmm

to se dá dobře školit - jak potkáš někoho, kdo vybalí "gnoči", tak mu jednu břinkni

0 0
možnosti

salsabeel

13. 10. 2012 17:36
gnocchi - jaká mouka?

Hned u prvního receptu chybí dost podstatná informace - jaká mouka se přimíchá do prolisovaných brambor.  Ze zkušenosti bych řekla hrubá, ale může to být i jinak, takže to vařit nebudu, aby výsledek neskončil za stálého míchání v záchodě...

0 0
možnosti

Igor 1234

13. 10. 2012 18:46
Re: gnocchi - jaká mouka?

u prvního receptu chybí hlavně podstatná informace, jak se to vyslovuje, česká parta tomu zavile říká "gnoči" :)

1 0
možnosti

Syny

13. 10. 2012 17:00
Boze...

Kdo ty recepry pise... Sice snaha byla, ale ve vyctu surovin chybi ty co jsou pak pouzite (viz med u toho "kolace") nebo u toho bramoboroveho chleba jsou 3 druhy mouky a potom uz nikod nerika, ktera kdy ma kam prijit, pak uz se pise jen mouka sem, smichat dve mouky a podobne. To uz si clovek musi domejslet... Jako vysledek musi bejt asi dobrej, ale psat recepty holt neni pro kazdyho.

0 0
možnosti

multikulturista

13. 10. 2012 16:07
Pani Smetanova, vareni neni zrejme vasi silnou strankou,

piste, prosim vas, o necem jinem, o necem, cemu rozumite ! Uplne vam unika, ze brambora neni jako brambora. Vite, ze existuji desitky (v CR) a stovky (na teto planete) ruznych odrud brambor ? Vite, ze kazda priprava z brambor (varene, na pare, hranolky, restovane brambory, bramborovy salat, lupinky, bramborova kase, skrob atd.) vyzaduje pouziti odpovidajicich odrud brambor - a nikoliv "b r a m b o r y", mam-li pouzit vase "upresneni" ! Vite, co znamena zarazeni odrud brambor do ruznych varnych skupin ? Znate napriklad svetove znamou gastronomickou odrudu "Ratte du Touquet" ? Az budete priste psat o kulinarskych specialitach, prostudujte si nejdrive zaklady teto tematiky. Jinak i pana Polreicha z vas trefi slak !

0 0
možnosti

viglib

13. 10. 2012 16:44
Re: Pani Smetanova, vareni neni zrejme vasi silnou strankou,

zapomnel sis vzit svuj odpoledni prasek?

0 0
možnosti

Lotus III.

13. 10. 2012 15:14
Pěkný recepty

Lepší než ty sajrajty z maminkovských webů, kde by si bez masoxu, vegety nebo třicítky ajdamu v kuchyni ani neškrtly.

3 0
možnosti

Trissie

14. 10. 2012 8:46
Re: Pěkný recepty

a bez kečupu, bacha na to ;-D

1 0
možnosti