- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jenže krocani po něm chcípali, tak to trochu upravili a dali to sežrat lidem.
Tys ten e-mail taky dostal? Nejspolehlivější informace člověk vždycky získá pomocí anonymních řetězových dopisů.
Já teda jedině Mogul... Snadno se roztírá a je skvělý i do salátů...
Margarín mně nechutná a může být ochucený čím chce. Pořád je v tom cítit cosi umělohmotného. V "indikovaných případech" používám výhradně máslo, jehož chuť se nedá ničím nahradit. Na druhou stranu mě štvou články typu "máslo nebo margarín", protože ono je to vskutku jedno. Čekám, kdy konečně napíšou o samotné podstatě problému - tedy o tom, KOLIK másla nebo margarínu je český člověk schopen zkonzumovat. V přiměřeném množství bych totiž zdravotní důsledky vůůůbec neřešila ani u jednoho z nich.
shnětené výměšky mléčných žláz samic sudokopytnatců nežeru, bléé
jedině nektar z darů slunce
wd40, vazelina, margarin - to muze jist jenom dobytek. Prichut masla nebo olivoveho oleje to fakt nezchrani.
víte čím krmí zemědělci v zimě? siláží - zkvašená a plesnivá kukuřice upěchovaná traktorem nebo jinou technikou v silážní jámě (o úniku ropných produktů z této techniky netřeba diskutovat), zeptejte se na vesnici jak tato směs zapáchá když ji zemědělci převáží ze silážní jámy do kravína, pokud si teda myslíte že máslo je něco echt-tak dobrou chuť
dnes je prokladam s maslem (po infu ze mam cholesterol na hrane tohle stacilo k redukci do uplne normy) a znamenalo to ozkouset vic druhu. neni duvod zatracovat smahem vse, dost se od sebe lisi.
jedno pro mne bylo paradoxni, i lide s lekarskym vzdelanim opakuji informaci o transmastnych kyselinach (ze to nemam delat a drzet se jen zdraveho masla a sadla), ktera ale uz cca deset let u naproste vetsiny produktu neplati.
Především, nejde o margaríny, jestli myslíte tuky jako Flora, Rama, Alfa apod. Tady jde spíš o to vyhnout se tukům neznámého původu, které by mohly být vyráběny nevhodně a tudíž obsahovat transkyseliny. Současné tuky nejsou margaríny, tj. ztužované tuky částečnou hydrogenací olejů. Z větší části jde o rostlinné oleje - řepkový, slunečnicový, zčásti i olivový - doplněné o tuhou složko z palmového oleje. Palmový olej se ochladí, ztuhne jeho část, která se použije pro výrobu těch tuků. Tento tuhý tuk z palmového oleje se našlehá s řepkovým či slunečnicovým olejem. Přidá se tam trochu vody (i máslo má asi čtvrtinu vody v sobě), rozmixuje se to a máme "margarín". Tyto tuky mají obsah transkyselin, který odpovídá přírodnímu výskytu v olejích z řepky či slunečnice. Máslo má transkyselin aspoň trojnásobně než tyto tuky, pak obsahuje i cholesterol.
Máslo má i více nasycených mastných kyselin než třeba vepřové sádlo (a to zas více než sádlo husí či kachní). Ovšem obsahuje i dosti nasycených
ale u margarínů mám pocit, že jediný rozdíl mezi margarínem samým a tou krabičkou, ve které se prodává, je ten, že krabička se nedá mazat.
Nic jiného než máslo nejím a s cholesterolem problémy nemám. Krom toho, že mně ty sestry másla připadají chuťově odporný, tak i smrdí.
není margarín jako margarín, dobré jsou s olivovým olejem nebo ty, které mají opravdu zdravé složení... jinak souhlasím, že ty podřadné bych nenalil ani do Volhy na mazání
To je věda jako kráva že? Cévy jsou křehké a lámavé právě při nedostatku cholesterolu ... Proto jsou popraskané žilky. A když vám lékař poví, nepapat nic s cholesterolem, stav se nelepší. Proč asi? Na léky na cholesterol pojišťovny vydávají miliardy ... bylinka přijde na pár kaček ... :-D
Víte přesně to co vím já. Stačí si zagooglit na tema vejce kulturistika. Ale takovej léčitel pan Kindl, to je kapacita. Nedám na něj dopustit.