- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A recept by nebyl?..nebo snad kupovane? linecke, listove?..
Tak co to je křehké těsto snad ví každý, kdo občas něco peče a kdo ho nezná, tak umí používat google. U 99% procent receptů s listovým těstem se taky neuvádí recept na jeho výrobu.
6 vajec,čerstvé houby,čerstvé bylinky...a nakonec to vše pohřbít 30% eidamem?
Nejbajecnejsi "quiche" jsem jedla v Lucemburku, kde ho delala jedna znama. Jak se snazim, tak se snazim, jeste se mi nepovedl. Zkusim i podle tohto receptu. Uvidime.
Tipnul bych na rozdil v kvalite a chuti syra. Syry ze syroveho (nepasteurizovaneho) mleka a kde prii vyrobe je oddelena syrovatka, chutnaji jinak, naprosto nezamenitelne. Syry se dnes vyrabeji chutove mene vyrazne, nez drive. Emmental ve starem receptu je lepe nahradit anebo alespon pridat, appenzeler nebo gruyere syry.
Testo na quiche v publikovanem receptu je 'chude'. pomer masla / mouky je spravny (2:1), ale zavisi od velikosti formy (pouzivam na 24 cm formu asi 220 g mouky a 110 g masla), 1 zloutek a lzici nebo dve vlazne vody. Mouku je dobre prosit (provzdusnit).
Akorat jsem se take chtela poptat- protoze z toho co vim nerostou a kdyz nejake tak cervive(Beskydy a Slovenske kysuce)- tak pripadne kdyby neco, dejte znat kde rostou