Ona

Diskuze

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například pražskou šunku znají daleko za hranicemi Česka. Poslední díl naší regionální kuchařky zakončíme v hlavním městě a v kraji, který ho obklopuje, tedy ve středních Čechách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

lena030

31. 8. 2012 10:39
ta svíčková vypadá fialově

0 0
možnosti
MN

_m-

31. 8. 2012 10:55
Re: ta svíčková vypadá fialově

chudák Milka ;-( ;-( ;-(

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

30. 8. 2012 2:03
Co se stalo tomu masu a svickove omacce?

A mrizkovy kolac z Prahy? Atd. atd. Viz nize.

1 0
možnosti
IH

jerseyB

29. 8. 2012 19:29
Toto není pražská kuchyně

Koláč je linecký (tedy z Linze), svíčková a dršťková se dělají po celé zemi atd. atd. Škoda, že jste si nedali práci s hledáním skutečně pražských receptů.

Co třeba recept na pražské grundle, staropražské brambory, šneky po pražsku atd. atd.?

4 0
možnosti
HD

opportunity

29. 8. 2012 19:19
Tak nějak neuchopitelné...

Co vlastně je ta pražská a středočeská kuchyně?

0 0
možnosti

průzkumák

29. 8. 2012 14:14
svíčková za 40 minut?

Teda nevím, ale mě babička učila, že se musí nejméně na 24 hodin naložit do láku (voda, zelenina, koření atd.), to jsem z toho teda jelen

2 0
možnosti
MN

_m-

29. 8. 2012 14:18
Re: svíčková za 40 minut?

za 40 minut a 2 hodiny v papiňáku.

0 0
možnosti
JP

peen

29. 8. 2012 12:15
ad svíčková

jsem kuchař/ka začátečník/ce a jedu přesně podle popisu, dojedu k bodu 7 - vyndáte maso z hrnce - ale ono tam žádný není, vyndali jste ho už v bodě 4 a nějak se zapomnělo vrátit :-)

A nechci spouštět flame, ale svíčková omáčka z hovězí svíčkové je podle mě mrhání hovězí svíčkovou - koneckonců debat kolem toho, podle čeho se svíčková jmenuje svíčková tu už taky pár proběhlo. Koneckonců i ve článku samotném je zmínka o tom, že to nemusí být výhradně svíčková.

Ta ilustrofotka je ošklivá, připomíná to "výstavní kus" někde z vitríny Aramark nebo Eurest :-) Knedlíky vypadají oschle, maso divně barevné s povrchem hladkým jako mramor řezané podle pravítka a takovouhle barvu omáčky... no nic, že bych naložil maso do zeleniny na víkend? ;-)

3 0
možnosti
MN

_m-

29. 8. 2012 14:07
Re: ad svíčková

Souhlasím, ale - svíčková se vskutku jmenuje podle masa, a pokud se nemýlím tak původní název zní : svíčková pečeně na smetaně.  Takže to co vaříme my je hovězí maso na smetaně (neboť to není ani svíčková a většinou ani ani pečeně, že...)

0 0
možnosti
MS

šimek

29. 8. 2012 9:44
svieckova

Boze svieckova mnaaaaaaaaam, musim do Ciech do poriadnej ceskej hospudky V

0 0
možnosti
JS

surimi

29. 8. 2012 13:53
Re: svieckova

Na Slovensku ne nevaří? Já ji našla i v rakouských receptech,ovšem pod názvem mso "na smetaně",postup na přípravu byl stejný s českou svíčkovou.

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

29. 8. 2012 9:09
Jakže?

Svíčková - a nenaložená? Nic o tom, že by se vyzrálé maso z těžšího kusu, pěkně prošpikované, mělo nejméně tři dny nechat odležet ve kvalitní marinádě? No potěš koště, umím si představit výsledek - tuhé, vláknité nebo suché maso, masová šťáva - základ omáčky - téměř bez chuti;prostě skutečný poklad kuchyně.

1 0
možnosti

mamina2

29. 8. 2012 9:30
Re: Jakže?

Z mladého kusu samozřejmě tuhé nebude.

1 0
možnosti
RP

tata01

29. 8. 2012 7:22
no, ale

ta dršťková s tou smetanou teda vypadá odporně;-€. To snad nemyslí vážně.

4 0
možnosti
AK

wrah

29. 8. 2012 7:58
Re: no, ale

A co to maso u svíčkové? Takhle podezřele modro fialové?

4 0
možnosti