- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A mrizkovy kolac z Prahy? Atd. atd. Viz nize.
Koláč je linecký (tedy z Linze), svíčková a dršťková se dělají po celé zemi atd. atd. Škoda, že jste si nedali práci s hledáním skutečně pražských receptů.
Co třeba recept na pražské grundle, staropražské brambory, šneky po pražsku atd. atd.?
Co vlastně je ta pražská a středočeská kuchyně?
Teda nevím, ale mě babička učila, že se musí nejméně na 24 hodin naložit do láku (voda, zelenina, koření atd.), to jsem z toho teda jelen
jsem kuchař/ka začátečník/ce a jedu přesně podle popisu, dojedu k bodu 7 - vyndáte maso z hrnce - ale ono tam žádný není, vyndali jste ho už v bodě 4 a nějak se zapomnělo vrátit :-)
A nechci spouštět flame, ale svíčková omáčka z hovězí svíčkové je podle mě mrhání hovězí svíčkovou - koneckonců debat kolem toho, podle čeho se svíčková jmenuje svíčková tu už taky pár proběhlo. Koneckonců i ve článku samotném je zmínka o tom, že to nemusí být výhradně svíčková.
Ta ilustrofotka je ošklivá, připomíná to "výstavní kus" někde z vitríny Aramark nebo Eurest :-) Knedlíky vypadají oschle, maso divně barevné s povrchem hladkým jako mramor řezané podle pravítka a takovouhle barvu omáčky... no nic, že bych naložil maso do zeleniny na víkend?
Souhlasím, ale - svíčková se vskutku jmenuje podle masa, a pokud se nemýlím tak původní název zní : svíčková pečeně na smetaně. Takže to co vaříme my je hovězí maso na smetaně (neboť to není ani svíčková a většinou ani ani pečeně, že...)
Boze svieckova mnaaaaaaaaam, musim do Ciech do poriadnej ceskej hospudky
Na Slovensku ne nevaří? Já ji našla i v rakouských receptech,ovšem pod názvem mso "na smetaně",postup na přípravu byl stejný s českou svíčkovou.
Svíčková - a nenaložená? Nic o tom, že by se vyzrálé maso z těžšího kusu, pěkně prošpikované, mělo nejméně tři dny nechat odležet ve kvalitní marinádě? No potěš koště, umím si představit výsledek - tuhé, vláknité nebo suché maso, masová šťáva - základ omáčky - téměř bez chuti;prostě skutečný poklad kuchyně.
ta dršťková s tou smetanou teda vypadá odporně. To snad nemyslí vážně.
A co to maso u svíčkové? Takhle podezřele modro fialové?