- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
čtenářům děláte chutě ???
Krásný článek.....
nikdo jiný asi tohle pivo točené z obyčejné chlorované vody z kohoutku neocení
tak nevím, přečetla jsem si na tomto serveru už několik verzí jak se dělá práve krkonošské kyselo a musím konstatovat, že v naší rodině se vaří už několikátou generaci, ale recepty se originálu jen podobají. ..noo ono je to asi ve finále jedno, hlavně když to lidem chutná, ale domnívám se, že by si toto jídlo téměř zasloužilo ochrannou značku jako tvargle, jenže když on ho každý dělá trošku jinak
Prosím poraďte,jak získat chlebový kvas,když chleba doma nepečeme,domácí pekárnu ani nemáme..
se u nás vždy vařil z brambor. Pokud se dělal "po ránu" jako životabudič po prohýřené noci, popř. v případě nemoci, na talíř se dal rozetřený česnek a kousek ideálně husího či kachního sádla, dobře však poslouží i vepřové. Kdo chce, může na talíř rozklepnout vajíčko, to vše se pak zaleje vroucím vývarem z brambor s majoránkou, jako vložka poslouží opečený chléb. Výsledek zaručen ... v bříšku pak jak v pokojíčku :-D
Babička byla z Podkrkonoší (Úpice) a oukrop znamenal jen jiný název pro česnečku. Tady vidím dva recepty s nepatrnou obměnou (vývar místo vody..). Jinak vidím,že kromě kysela všechny recepty ovládám,takže v Plzni díky babičce vlastně vařím po podkrkonošsku . Ještě dělala bramborové placky, kterým říkala "bramborka" a pekla je na suché litinové plotýnce.