- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
...to jsou laskominy! Slintám jak Pavlovův pes...o víkendu určitě některý z recepisů otestuji! Mňam!
Pavluv reflex funguje a já tu hlodám suchý rohlík
Překrásný zátiší, na té fotce s vrabcem a zelím.Dokonalá kompozice, světlo, cit.A voní to až sem.
To tedy koukám . U nás byl vždycky Moravský vrabec pouze z vykostěného a opracovaného vepřového kolena. Z bůčku nikdy (i když to samozřejmě také bude k jídlu).
Však se už chystám k řezníkovi a zítra si dáme do nosu... Panebože já se na tu dobrotu těším! Co se mnou dokáže udělat doře vypydající jídlo, to je k neuvěření...
Marně sháním pořádný recept. Taky hrášková ,okurková ,fazolová omáčka se smetanou, nevím jestli to má nějaký speciální název. V hustopečské cukrárně jsem se před 4 lety předvedla jako neznalec zdejších pochoutek,když jsem chtěla koupit koláče na hody, a prodavačka mi stále podávala cosi úplně zabaleného do těsta,já to považovala za mini buchtičky ( na hody jsem byla tehdy pozvaná poprvé, taky jsem přemýšlela,jestli to slovo znamená dožínky, pouť nebo posvícení) ,jj když se řekne Plzeňákovi koláč,tak si představí spíš ten chodský.
Uááááááá, béleše s povidlama a šlehačků. Brrrr, když si an ně vzpomenu, jak jsme je museli jako děcka jest, tak se mi ještě teď zvedá žaludek.
potíral je máslem, plnil je skořicovým cukrem a do těsta NEDÁVAL NIKDY vejce.
Byly senzační!!!
Souhlas - dělám je tak jednou do měsíce (omaštěné sádlem a posypané cukrem a mákem) BEZ VAJEC. S vejci jde o úplně jiné jídlo.
jsou strašně pracné :(((. Ale když je vytáhla z trouby, tak ještě horké je namáčela v rumu... moc velká dobrota.
Moje babička i maminka dělaly obdobné koláče z normálního kynutého těsta - podstatně jednodušší příprava a taky výborné.
ne? tak to pak nebude ani Ostrava na Valassku
To je klasika, redakturci z iVcera videli vlastivedu leda tak z rychliku. Jakmile se pusti do jakehokoliv tematu, kde musi pouzit nazvy oblasti, specialne na Morave a ve Slezsku, tak to vzdy konci tragicky. I dite z 5. tridy by se cervenalo za ty zemepisne hlody.
p.s. mam za to, ze v tom Mikulove vari moravske speciality, nikoli ceske (ale to se zas ozvou nedouci a zacnou neco vyrvavat o nacionalismu a odtrhnuti Moravy blabla)