- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ty huso, když už něco publikuji, tak to prověřím. Plzeň, ani Dobřany a dokonce ani Tachovsko (i když je tam Český les) NENÍ Chodsko!
Taky tu na to koukám, to autorka dost odflákla. Šlejšky sice moje chotěšovská babička dělávala, ale Chodsko je přece jen kousek.
roztápět celou troubu kvůli dvěma česnekovým hlavičkám? Viděla bych to tak, že při pečení něčeho jiného by se tam mohly společně ty česnekové hlavičky v alobale upéct taky, ale samostatně - to by moje šetrné srdce kuchařky neslo těžko.
Zajímavá chodská a šumavská jídla, rychle zhotovitelná z běžných surovin najdete v knížce Recepty ze staré Šumavy. (měla jsem ji půjčenou z knihovny, takže jméno autora si nepamatuji,chodských receptů bylo víc,i když je Chodsko na rozhraní Šumavy a Českého lesa.)Jsou tam i podivnější názvy, např. Nahý děti. V této knize receptů je "toč" těsto jako na bramboráky, ze syrových brambor ,ale nalité na pekáč a upečené v troubě. Když jsem si toč objednala loni v Trhanově ,tak jsem dostala houbovou omáčku se smetanou a jako přílohu slanou bramborovou buchtu ( z vařených brambor).
Jsem z Plzně ,ale název Plzeňský karbonát opravdu neznám a ani se v místních restauracích neobjevuje.
Klatovy a Dobřany zdaleka nejsou okolí Chodska.
autor je Malovický. Tu kuchařku jsem si před nedávnem sehnala a je skutečně zajímavá.
no aby paní domu, nebyla při vaření zima:-)