Ona

Diskuze

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek. Jestli máte ještě o prázdninách pár volných dní, zajeďte si do kraje brambor, kyselého mléka a zelí a pochutnejte si na autentických vzorcích minulosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

czechlin

1. 8. 2012 13:35
Autorko,

ty huso, když už něco publikuji, tak to prověřím. Plzeň, ani Dobřany a dokonce ani Tachovsko (i když je tam Český les) NENÍ Chodsko! ;-O

0 0
možnosti

czechlin

1. 8. 2012 13:33
Autorko,

0 0
možnosti

john.ross25

1. 8. 2012 10:45
Chodsko?

Odkdy je Plzeň a Dobřany na Chodsku?

0 0
možnosti

czechlin

1. 8. 2012 13:33
Re: Chodsko?

Taky tu na to koukám, to autorka dost odflákla. Šlejšky sice moje chotěšovská babička dělávala, ale Chodsko je přece jen kousek. 8-o

0 0
možnosti

orinka3

31. 7. 2012 15:36
není to dost nákladné

roztápět celou troubu kvůli dvěma česnekovým hlavičkám?8-o Viděla bych to tak, že při pečení něčeho jiného by se tam mohly společně ty česnekové hlavičky v alobale upéct taky, ale samostatně -  to by moje šetrné srdce kuchařky neslo těžko.;-D

0 0
možnosti

surimi

31. 7. 2012 15:23
Chodské a šumavské recepty

Zajímavá chodská a šumavská jídla, rychle zhotovitelná z běžných surovin najdete v knížce Recepty ze staré Šumavy. (měla jsem ji půjčenou z knihovny, takže jméno autora si nepamatuji,chodských receptů bylo víc,i když je Chodsko na rozhraní Šumavy a Českého lesa.)Jsou tam i podivnější názvy, např. Nahý děti.  V této knize receptů je "toč" těsto jako na bramboráky, ze syrových brambor ,ale nalité na pekáč a upečené v troubě. Když jsem si toč objednala loni v Trhanově ,tak jsem dostala houbovou omáčku se smetanou a jako přílohu slanou bramborovou buchtu ( z vařených brambor). 

Jsem z Plzně ,ale název Plzeňský karbonát opravdu neznám a ani se v místních restauracích neobjevuje.

Klatovy a Dobřany zdaleka nejsou okolí Chodska.

1 0
možnosti

orinka3

31. 7. 2012 15:37
Re: Chodské a šumavské recepty

autor je Malovický. Tu kuchařku jsem si před nedávnem sehnala a je skutečně zajímavá.

0 0
možnosti

opportunity

31. 7. 2012 13:47
Na co je

v prvním receptu ta předehřátá trouba? 8-o

0 0
možnosti

impresario ze smyrny

31. 7. 2012 13:55
Re: Na co je

no aby paní domu, nebyla při vaření zima:-)

0 0
možnosti