Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek. Jestli máte ještě o prázdninách pár volných dní, zajeďte si do kraje brambor, kyselého mléka a zelí a pochutnejte si na autentických vzorcích minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

czechlin

Autorko,

ty huso, když už něco publikuji, tak to prověřím. Plzeň, ani Dobřany a dokonce ani Tachovsko (i když je tam Český les) NENÍ Chodsko! ;-O

0/0
1.8.2012 13:35

czechlin

Autorko,

0/0
1.8.2012 13:33

john.ross25

Chodsko?

Odkdy je Plzeň a Dobřany na Chodsku?

0/0
1.8.2012 10:45

czechlin

Re: Chodsko?

Taky tu na to koukám, to autorka dost odflákla. Šlejšky sice moje chotěšovská babička dělávala, ale Chodsko je přece jen kousek. 8-o

0/0
1.8.2012 13:33

orinka3

není to dost nákladné

roztápět celou troubu kvůli dvěma česnekovým hlavičkám?8-o Viděla bych to tak, že při pečení něčeho jiného by se tam mohly společně ty česnekové hlavičky v alobale upéct taky, ale samostatně -  to by moje šetrné srdce kuchařky neslo těžko.;-D

0/0
31.7.2012 15:36

surimi

Chodské a šumavské recepty

Zajímavá chodská a šumavská jídla, rychle zhotovitelná z běžných surovin najdete v knížce Recepty ze staré Šumavy. (měla jsem ji půjčenou z knihovny, takže jméno autora si nepamatuji,chodských receptů bylo víc,i když je Chodsko na rozhraní Šumavy a Českého lesa.)Jsou tam i podivnější názvy, např. Nahý děti.  V této knize receptů je "toč" těsto jako na bramboráky, ze syrových brambor ,ale nalité na pekáč a upečené v troubě. Když jsem si toč objednala loni v Trhanově ,tak jsem dostala houbovou omáčku se smetanou a jako přílohu slanou bramborovou buchtu ( z vařených brambor). 

Jsem z Plzně ,ale název Plzeňský karbonát opravdu neznám a ani se v místních restauracích neobjevuje.

Klatovy a Dobřany zdaleka nejsou okolí Chodska.

+1/0
31.7.2012 15:23

orinka3

Re: Chodské a šumavské recepty

autor je Malovický. Tu kuchařku jsem si před nedávnem sehnala a je skutečně zajímavá.

0/0
31.7.2012 15:37

opportunity

Na co je

v prvním receptu ta předehřátá trouba? 8-o

0/0
31.7.2012 13:47

impresario ze smyrny

Re: Na co je

no aby paní domu, nebyla při vaření zima:-)

0/0
31.7.2012 13:55

chlupatá kráva

Re: Na co je

Jak na pečený česnek: dvě česnekové hlavičky přepulte. Řeznou stranu česneku potřete trochou sádla. Každou polovinu zabalte do alobalu a dejte péct do vyhřáté trouby (180 °C) na 40 minut. Česnek vybalte a dopečte dalších 10 minut. ;-)

0/0
31.7.2012 14:43







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.