Diskuze

Poklady naší kuchyně: Hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky

Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle kout Moravy zrodil. Pojďte se s námi podívat, co dobrého by se dalo na Hané uvařit nebo upéct a sníst...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vomáčka.Zorro

28. 7. 2012 23:39
,,,toz dcerky a ogari z hane, poradte

X...v ktery spravny hospode u vas na hane

X...by vomacka z praglu

X...okostoval tydlec dobroty

X...aniz by je sam musel kuchtit?

X...PS. zorro by se pry taky rad pridal!!

0 0
možnosti

Vomáčka.Zorro

28. 7. 2012 23:40
Re: ,,,toz dcerky a ogari z hane, poradte

X...vodkaz na net ty hospody by nebyl zlej...

0 0
možnosti

magazin.4

28. 7. 2012 11:46
Zajímavé recepty

A pokud se opravdu všechny jídla uvaří z poctivých surovin, ne levných a zdraví ohrožujících náhražek, nemůžou být nezdravá. "Nezdravá" se jim začalo nadávat pro jejich energetickou vydatnost v dobách, kdy ubývalo fyzické práce a lidé se méné hýbali a více seděli.

Takže stačí nejíst je každý týden anebo jen menší porce, případěn v čase zvýšené fyzické aktivity a vše je v pořádku.

Protože to jde, dobře a zdravě žít lehce.

1 0
možnosti

orinka3

27. 7. 2012 18:25
A kde je hodolanská máčka?

To je lepší, než bramborový guláš.

0 0
možnosti

starec.k

27. 7. 2012 13:31
Ať jdou někam

s těma "syrečkama". Tady snad jde o tvarůžky ne?

1 0
možnosti

lena030

27. 7. 2012 11:54
tvargle byly vždycky olomocky

a to proto že se prodávaly v Olomouci na trhu. Taky by mohly být Loštický ,ale Hanácký neznám a to su z Hané, je to kraj bohaté a úrodné takže nouze byla jedině když se úroda nějak hodně nepovedla. Zabijačka byl a je velké svátek, ale kdysi dělala ju skoro každá rodina na vesnici, ale dnes už se to tak často nevidí, už je to velká vzácnost.

0 0
možnosti

Bezi

27. 7. 2012 9:22
k pořádné porci masa se dostal hanák jen občas...

ha ha ha... nejúrodnější kraj, nejbohatší... nejtlustší lidi... bože co to psalo za střevo... a syrečky jsou tvarůžky - a ne hanácký ale loštický... Rv

0 0
možnosti

st.1

27. 7. 2012 10:49
Re: k pořádné porci masa se dostal hanák jen občas...

jj u nás to dycky bele tvargle

0 0
možnosti

margarithka

27. 7. 2012 8:59
hanácké syrečky???!!! To neznám!!!

Prosím vás, jednou provždy...nejsou to ani syrečky, natož hanácké syrečky, jsou to tvarůžky nebo celým názvem olomoucké tvarůžky...

... tvarůžky proto, že se vyrábějí z tvarohu

... olomoucké proto, že se prodávaly na trzích v Olomouci

Nejsem hnidopich, jen mě děsí, jak si každý tu češtinu piz....dí po svém ;-O;-O;-O

koho by zajímalo více, nechť čte: http://www.tvaruzky.cz/, či zajede do Loštic na exkurzi a pak do cukrárny na tvarůžkové (ne syrečkové) moučníky

3 0
možnosti

aljavX

27. 7. 2012 10:22
Re: hanácké syrečky???!!! To neznám!!!

pravé syrečky jsou z Loštic

0 0
možnosti

st.1

27. 7. 2012 7:24
a co máčky ?

0 0
možnosti

Vohnoutivkrabiciodvina

27. 7. 2012 9:37
Re: a co máčky ?

močky?

0 0
možnosti