Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česká ryba není jen kapr. Připravte si třeba sivena podle šéfkuchařky

Zatímco v Evropě jsou sladkovodní ryby poměrně oblíbené a průměrný Evropan jich spořádá pět kilo za rok, v České republice činí průměrná roční konzumace pouze 1,4 kg na osobu. Obliba grilování sice pomalu vrací českou rybu na naše talíře i jindy než na Vánoce, přesto ještě máme co dohánět. Zkuste se inspirovat třeba od šéfkuchařů a šéfkuchařky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

skywolf

Pstruzi

Pstruh je skvela a vdecna ryba, toho se asi nikdy neprejim.

Kapra na druhou stranu opravdu nemusim. Jist se to da, ale proc bych to proboha jedl, kdyz skoro cokoliv jineho na trhu je chutnejsi.

0/0
24.7.2012 15:26

cport

Re: Pstruzi

to je holt vec nazoru a to je na tom fajn. Ja zase nemusim pstruha a kapra povazuji za jednu z nejlepsich ryb, vlastne nejlepsi sladkovodni. ;-)

0/0
24.7.2012 21:20

entony13

Re: Pstruzi

Kapr i v sádkách krmený pstruh jsou ty horší ryby, které lze u nás koupit, ale jeden parametr mají skvělý - to je cena.... na chuť je nejlepší candát výborná je štika a menší sumec. Kapr má nevyrovnanou chuť, jeden je docela chutný a druhy je ..... asi má vliv krmení a kvalita vody v rybníce, pstruh duhový je krmen granulemi....... Kdo nechce ztratit iluze o kaprovi, neměl by si kupovat výborné ryby - candáta, štiku a sumce

0/0
24.7.2012 22:31

cport

Re: Pstruzi

vsechny jsem nezkousel, ale i tak, je to individualni ;-)

0/0
25.7.2012 6:50

jupp

Re: Pstruzi

Tak zkuste, budeteli mit moznost, kapra nekde mezi Bambergem, Bazreuthem a Norimberkem. Budete prekvapen, jaka je lahudka kapr z cisteho chovu.

0/0
26.7.2012 9:16

agent_A54

Já myslím, že

ještě několik Fukušim + další neomezené odhazování plastů do moře + další užívání rtuti do všeho možného + atd. atd. a příjde den, kdy mořské ryby nebudeme moci jíst. A pak bude český kapr i jiné sladokovdní ryby... na světových trzích velice drahou pochoutkou... Naše děti a vnoučata nám budou děsně děkovat a div se nepřetrhnou, abychom měli za to krásné duchody....

0/0
24.7.2012 13:07

Želvák před smazáním

...

Neni nad cerstvyho Pstruha, pekne na gril.

+1/−1
24.7.2012 11:12







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.