- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a horké koblihy???? jo koblihy se tu dělaj, ale že by se konzumovali nějak horké???
Grenadýrmarš je původem z Maďarska a rozhodně nepochází z Jižních Čech. A jako "tip" tam krom trochy pálivé patří lžíce mleté papriky.
Nejhorší piva v ČR: Samson, Eggerberg, Platan, Hostan (první 3 jsou právě z jižních Čech).
protože piješ Gambrinus tak to tak cítíš. Nesmíš pít desítku.
Žahour nám dělají ve školní jídelně na malé kynuté knedlíčky. Kapr vypadá dobře, ale kůži prostě nemůžu... Takže zůstanu u vánoční klasiky. Tu kynutou cmundu vyzkouším, takhle jsem ji ještě nejedla.
kocmatice??? myslíš kosmatice? třeba smažená?
Tak tam jsme byli vloni s taťkou, když jsme zavítali na pár dní na mj. cyklodovolenou do Třeboně. Moc fajn restaurace, výběr i pro ty, co ryby nemusí (tj. pro mě), i když ceny trošku vyšší. Ale stálo to za to, po návratu jsme si říkali, že jsme to pojali spíš jako gastrodovolenou než co jiného.
A to jsou i v Třeboni mnohem lepší restaurace, tohle je past na turisty...
sem se chtěl zeptat Seznam.cz kam za zdravými potravinami
Docela by mě zajímalo, jak se do klasických jihočeských receptů dostal tenhle tvarohový koláč . Pokud si dobře pamatuju, poprvé se objevil někdy v 70. letech asi ve Vlastě ja ko Švédský koláč. Protože v té době běžela v televizi Sága rodu Raskenů (nebo nějak podobně), začalo se mu říkat Rasken nebo Raskenka .
Žahour je typické jihočeské jídlo, ale zpravidla se dává na lívance nebo se jím polévají kynuté neplněné knedlíky
Přesně tak - koukám také poněkud překvapeně - žahour vždycky na lívance.
P.S.1 Seriál se jmenoval Raskenové.
P.S.2 Těším se na díl na Plzeňsku a na vykulené okolí Neplzeňanů z vošouchů nebo měchurek.