- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vysvetlete mu nekdo, ze clovek je, krome jineho, take savec, a co to znamena :)))
pred lety jsem take mivala problemy s chuti na sladky, obcas jsem mela doslova zachvaty, kdy jsem se prestala ovladat a tu cokoladu jsem doslova sezrala a zhltala jeste div ne s tim alobalem.... Pak jsem byla na preventivni prohlidce, kde jsem si nechala zmerit obsah vitaminu a mineralu a zjistilo se, ze ty moje neovladatelny choutky jsou z toho, ze moje telo postradalo urcity dulzeity prvky. tak jsem zmenila zivotospravu a hle chute na sladky presly..(dneska uz to jsou akorat tak nejaky kolace, co si sama upecu). takze je to jen a jen zivotospravou -hodne zeleniny a ovoce, omezit mliko (ne jogurty a kefiry, ve kterych jsou zivy kultury!) maso a uzeniny. pokud ovsem nemate maso z prasatka nebo telatka, ktery jste si sami vykrmili. ono sehnat kvalitni maso da docela fusku, nedavno jsem koupila bio kure a po upeceni smrdelo stejne jako kure, co je naladovany hormonama akorat o polovinu mensi a dvakrat drazsi..(neziju v CR)
uveden není- dát si opravdu něco sladkého. Tělo ošidit nelze.
Sladké má v lidském těle podobný účinek jako tvrdé drogy. To je částečně známé už 20 let, nedávno na to téma psali vědci v Nature a ten článek se dostal i do našich médií. Nejjistější cesta zbavit se "chuti na sladké" je kopií drogových odvykacích kúr - s tou nevýhodou, že je cukr legální zatímco kokain se na nás nesměje z každé druhé výlohy.
Chuť na sladké se nejlépe odbourává tím, že se jednak udržujeme najedení věcmi, které neobsahují skoro žádné sacharidy (konzumace sladkého zvedá inzulín a jeho hladina zase chuť na sladké), jednak pečujeme o své duševní zdraví (stres a deprese vyvolávají "utíkání se" ke sladkému) , a jednak si hledáme jiné zájmy než listování recepty na pečení sladkostí nebo prohlížení cukrářských (a podobných) výloh. Je úplně jedno - z hlediska chuti na sladké - jestli to, co jíme, je tučné nebo ne. Pokud chceme kromě toho taky hubnout, měli bychom si vybírat potraviny s minimem éček a glutamátu a jíst (nesladké věci) podle chuti. Potom se tělo optimalizuje samo.
Jíst málo cukru se programově dá, ale jak se vyhýbat stresu???
co me vzdycky u techto rad dostane je: "dejty si treba platky jablka...".
To je nejaka uslechtilejsi forma jak jist jablko? Pokud jsem sam tak ho normalne ochroupu, popr. udelam mesicky abych drzel bonton, ale delat platky?
Presne.
Mimochodem jist ovoce je s daneho hlediska blbost - obsahuje hodne cukru, takze je po nem chut na sladke jsete vetsi.
chut na sladke neni nic co by u zdraveho cloveka bylo nutne potlacovat. kdo nesedi cele dny pred telkou doma na zadeli, cte nebo se nejak jinak dusevne vzdelava a neji uplne blafy ma z takovych a podobnych clanku jen legraci.
No tak praveze ze zdravy clovek se spravnou zivotospravou by chute na sladke mi moc nemel ....
a zase ovocem!!! Nevařeným, netepelně zpracovaným, nemraženým, nesušeným. nýbrž čerstvým!!! Na lačno a bez ničeho jiného. Pak se hubne jedna báseň.
Je to trochu jinak, ale vysvětlovat zde něco o cukrech složených i jednoduchých a glykemickém indexu je jako hrách na stěnu...
Mimochodem i ten hrách obsahuje čerstvý nějaké cukry
Ale přeci jen to risknu, znáte nějaká sladidla? //dobreazdrave.cz/jak-jsem-si-udelala-misto-v-lednicce/
Lupo, jen jedna technická - uhlohydráty je pojem, který byl z chemického názvosloví dávno vytěsněn a nahrazen pojmem uhlovodíky.
To je nesmysl. Uhlovodany je zastaralý název pro karbohydráty, což jsou cukry. Uhlovodíky jsou CxHy, tedy alkany, alkeny atd, např. methan, ethan, propan, butan, a tak dále, že.