Diskuze

V kuchyni dýcháme horší vzduch než v městském smogu

Vědci z Velké Británie zjistili, že ve vlastní kuchyni můžeme dýchat horší vzduch než v centru města. Měření v interiérech několika domů totiž ukázalo, že v dusné moderní kuchyni s plynovým sporákem nás ohrožují toxické látky až třikrát víc než při smogu v centru města.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lisie

12. 6. 2012 22:27
doma je plno věcí, které vylučují nám nebezpečné látky...

kromě zplodit z hoření jsou to také různé vůně, třeba vonné tyčinky nebo osvěžovače vzduchu. Náš nábytek a koberce atd například obsahují fomaldehyd. V britské učebnici ekologie je skutečně napsáno, že v rozvinutých zemích je vzduch často horší kvality doma než venku. Proto je nutné dobře větrat, omezit používání osvěžovačů vzduchu a kupovat kvalitní vybavení do domácnosti.

0 0
možnosti
D

Duke___Nukem

7. 6. 2012 23:15
no,

u me jede prevazne mikrovlnka,tak ze je to v poho..:-)

0 0
možnosti
M

magazin.5

8. 6. 2012 16:47
Re: no,

Pokud vás nezajíma, co mikrovnlka uděla s potravou pro vaše tělo, tak to ano.

0 0
možnosti
X

xexyn

7. 6. 2012 21:44
To jsou zase výmysly.

Kolik tam mají olovnatých sloučenin nebo oxidů síry? Tohle ani nemá smysl komentovat. Britští vědci očividně dokáží vyzkoumat naprosto cokoliv, úplně kdekoliv s jakýmkoliv požadovaným výsledkem.

0 0
možnosti
M

magazin.4

8. 6. 2012 16:56
Re: To jsou zase výmysly.

Možná je to tím, že nevíme úplně přesně, z jakých "polotovarů" a z jakých "surovin" vaří v Británii.

U nás si vybíráme jen takové, které nás zasytí, dodají tělu energii, ale neztlostneme a vše je přitom http://dobreazdrave.cz

0 0
možnosti
LS

Lípa srdčitá

7. 6. 2012 19:08
.........

mají si tam vyvětrat

0 0
možnosti
K

klariet

7. 6. 2012 17:59
Miluji britské vědce,

bez těchto výzkumů bychom určitě  zhynuli.

0 0
možnosti
JN

roedor

7. 6. 2012 14:41
Ale v kuchyni to voní.

:-)

2 0
možnosti
DB

D.Brux

7. 6. 2012 13:42
a jsme zase u toho

někde v předešlé diskusi se totiž řešila stará kamna do renovovaných (=zateplených) interiérů. A topit v nich šiškama.

0 0
možnosti
M

mamsrb

7. 6. 2012 13:41
Od doby co existuje sklokeramika a indukce není co řešit.

Plynový sporák je přežitek. Dnes se stejně používá v kombinaci s elektrickou troubou a kdo nemá současně i plynové topení platí za těch pár kubíků neskutečně vysoké ceny a každý druhý rok může malovat kuchyni.

0 0
možnosti
ZS

Alowen

7. 6. 2012 14:20
Re: Od doby co existuje sklokeramika a indukce není co řešit.

tohle mě přesně napadlo. Existují elektrické a indukční sporáky :-) Ale na druhou stranu - existují digestoře a taky jeden úžasný výmysl, kterému se říká okno. A tím lze do bytu pustit čerstvý vzduch (no, otázka je, jak moc čerstvý, když člověk bydlí ve městě).

Já sama vařím na elektrice, ale mít tu možnost, pořídím si plyn

3 0
možnosti
G

Gina7

7. 6. 2012 12:56
Juchuuuu konecne mi vedci dali duvod vyhybat se kuchyni

;-D

0 0
možnosti
MI

Martinigue

7. 6. 2012 12:38
Svatá prostoto ...

.. a co to tedy tihle 'vědci' vlastně zjistili? Když mám doma puch, vyvětrám si. Když jsem chlívátko a puch mi nevdí, nevětrám. Co je potřeba k tomu dodávat??:-D Někdo by chtěl určovat lidem, kdy musí vyvětrat?

3 0
možnosti