- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Píšou tady znalci marocké kuchyně podle všeho :) Tak budete se divit, ale Maročani jsou zvyklí na dvě teplá jídla denně a obě obsahují velké množství masa, jídlo bez masa, není plnohodnotné jídlo. I když jinak žijí většinou skromně, o jídle to rozhodně neplatí. Na pobřeží nahrazují maso často ryby (třeba v tažinu nebo smažené), ve vnitrozemí mají rádi hory grilovaného masa. Marocká kuchyně je velice ceněná, něco jako Francouzká v Evropě. Koření mají své vlastní a rozohodně se kari ani nepodobá. Hodně se používá harissa, papriková ostrá pasta, u nás jsem ji viděla i jako suchou směs. Taky namíchané koření rasulhanut, kterou si každý obchodník míchá sám, takže je pokaždé trochu jiné. Používá se z bylinek korindr, petrželová nať, máta, apod. z koření zázvor, římský kmín, paprika, kurkuma, šafrán a jiné. A sladkosti jsou výborné, takové gazelí rohy s madlovou náplní nebo bastela... skvělé!
A je k dostání všude v Maroku, pije se fakt všude. Stejně jako se všude hulí hašiš. JE to nejpohodovější muslimská země ve které jsem kdy byl.
jedl k jídlu takovou moc dobrou směs k masu, něco jako chutney. Obsahovalo to cibuli na kolečka, rozinky, med,koření. Nevěděl byste někdo jak se to jmenuje?
redaktorkja nema ani sajnu o maroku a marockej kuchyni uz vobec len tak mimochodom...
souhlasím-v Maroku jsem žil.Zřejmě byla v nějakém turistickém resortu.Největší blábol je ten o Marocké whisky, v životě jsem tohle slovní spojení neslyšel.A navíc je alkohol běžně k dostání.
pečlivě vyskládáme cibuli, potom maso, potom mrkev, potom brambory, potom tři měsíčky citrónu... a po 15 minutách to promícháme :-)
dále by mě zajímalo, jak v procesu vaření obrátíme jenom kuřata (která jsou teoreticky úplně vespod), aniž bychom horní vrstvy odebrali
A kombinace zázvor + kurkuma + koriandr + kmín je u mě kari. Maročané nemají nějaké vlastní koření?
Kari je něco úplně jiného. To, co myslíš, je ve skutečnosti masala.
obyčejní lidé tam jedí většinou kus kus s mrkví
to je pravda a ti nejchudší jen chleba s olejem
Ten objem masa, co je v receptech a na fotkách, to má většina Berberů asi tak na dva tejdny.
Na obrázku k přípravě marockého salátu se to hemží krájenými černým olivami, ale recept samotný o nich taktně mlčí :-)))
A u čtvrtiny obrázků se zobrazuje jen horní polovina