Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kuře tandoori, jehněčí biryani a další tři lahodné pozdravy z Indie

Při vyslovení indická kuchyně se leckomu stáhnou ústa v předtuše extra pálivých jídel. Chilli k Indii patří, ale její kuchyně je natolik pestrá, že se najíte i bez opoceného čela. Navíc poznáte chutě exotických koření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pavlik05

korma

foreverV

0/0
6.5.2012 23:17

GenEtt

Indickou kuchyni mám rád

takový pěkně pálivý jehněčí vindaloo, mňam mňam, mnohem lepší, než nějaká Čína

0/0
6.5.2012 15:15

Carmel Tel

india je na 98% bezmasita

Ale v europe su tieto masove konverzie popularne, odporucam to jahnacie a tu rajskuu:-) z koriandrom. Zasada je vsetko najlepsie zohnat cerstve,suroviny, aj jahnacie sa da v metre tusim;-)

0/0
5.5.2012 19:45

Sarulinka

Re: india je na 98% bezmasita

Uz to tak neni. Ted se tam stredni trida rozsupuje a kupuje maso jak nikdy pred tim.

0/0
5.5.2012 20:50

martas38

Re: india je na 98% bezmasita

V současné době je tam vegetariánů a veganů jen asi 30% populace.

0/0
5.5.2012 23:22

calypsol

Re: india je na 98% bezmasita

Aha - proto jsou tam vsude ty prazdne non-veg a preplnene veg oddily restauraci ;-D

0/0
6.5.2012 11:56

roedor

A nemáte recept na špenátové placičky?

Měla jsem to jednou v rámci degustačního menu a zapomněla jsem název. Byly smažené a vynikající:-)

0/0
5.5.2012 16:43

Profesionalka

Re: A nemáte recept na špenátové placičky?

Kupte se časopis KA*TKA nebo velmi populární kuchař na B :-P je má na svých stránkách...

0/0
6.5.2012 10:35

Sarulinka

Mnam

A do Biryani jeste davam cardamon a hrebicek.

0/0
5.5.2012 13:48

bojimbojim

Re: Mnam

presne,jinak tohoto frajera mam rad:      http://www.youtube.com/watch?v=u6JI1lks10Q

0/0
5.5.2012 13:58

dzji

já přidám taky dva recepty a la Indie

směs do hlubší pánve: kousky masa (kuřecí, vepřové) + cibule na hrubší kousky + kolečka mrkve + růžičky brokolice (zeleninu nejlépe mírně předdusit zvlášť) + kari nebo masala + smetana.

salát: mrkev a salátovou okurku nakrájet na drobné kostičky + bílý jogurt + kari.

Osobně se oblizuju až za ušima, jen to píšu :-)

0/0
5.5.2012 9:00

g.t.

Re: já přidám taky dva recepty a la Indie

To je skoro stejně indický jako svíčková ... kari fakt není to, co by z ní udělalo indický jídlo ...

+1/0
5.5.2012 13:30

martas38

Re: já přidám taky dva recepty a la Indie

To je indický asi tak, jako jsou špagety s kečupem a Eidamem italský.

0/0
5.5.2012 23:25

czechmade

Vindaloo je vindaloo

nejlepsi jidlo na svete :-)

+1/0
5.5.2012 4:00

Sarulinka

Re: Vindaloo je vindaloo

To ma ale asi tak spolecneho s Indii jako hovezi gulas...

0/0
5.5.2012 13:48







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.