Diskuze

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a zdravé zeleniny je v plném proudu, a pokud si zajdete třeba na farmářský trh pro pravý český chřest, zažijete tu pravou báseň na jazyku. Jestli nevíte, jak na něj, zkuste si chřest připravit třeba podle tří šéfkuchařů z vyhlášených pražských restaurací.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

estimator

3. 5. 2012 2:27
TO NEJDULEZITEJSI JE CHREST NPREVARIT

spodek asi 2cm se odriznou a sponich 10 az 15 cm se musi oloupat skrabkou jako brambor.  Pak ale varime poze 1 minutu.  Prevareny chrest neni k jidlu.

0 0
možnosti

kali gandaki

2. 5. 2012 16:27
Pánové, je

to také spolehlivé afrodisiakum  ;-) Rozhodně spolehlivější než chmel R^!!;-D

0 0
možnosti

kali gandaki

2. 5. 2012 14:09
Smutná zpráva je,

že český chřest v množství k dodávání do obchodů prakticky neexistuje. Pro slavnosti chřestu v Ivančicích se dodává chřest ze Slovenska. Pro české zemědělce je příliš náročný. Pár soukromých sedláků se tím na Jižní Moravě zabývá, ale o mechanizaci a technologiích, jaké mají jen o pár kilometrů dál na Slovensku, si mohou nechat jen zdát. 

 Holt my akorát umíme krást a brát provize, ale něco vytvořit, to ne ...

0 0
možnosti

roedor

2. 5. 2012 14:32
Re: Smutná zpráva je,

chřest se pěstuje i u Mělníka, ale v Praze po něm není ani vidu ani slechu, kupovala jsem slovenský a ten byl docela děsivý, řecký byl lepší.

0 0
možnosti

aNIRene

2. 5. 2012 11:03
Slovo delikatesa

se mi jeví jako nepřiměřený výraz ;-D

0 0
možnosti

Jindřich Husička

2. 5. 2012 1:43
A ted vazne

Je tu nekdo, komu chrest chutna. Maximalne tak polevka...

To nerikam z pozice nejkyho burana, ktery by dodal, ze maso je maso, sam jsem vegetarian, ale chrest proste e-e...

0 0
možnosti

PAVEL5

2. 5. 2012 1:58
Re: A ted vazne

taky jsem vegetarián a dobře udělaný chřest miluju :-)

1 0
možnosti