Diskuze

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. A naše recepty vás v tom jen utvrdí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ricpic3

16. 3. 2012 22:21
Jdu si dát nějaké

to tomato...;-D

0 0
možnosti

Alowen

5. 3. 2012 12:36
Brokolicová polívka

Je taky dobrá, když se udělá vývar z košťálu a růžičky se přidají až nakonec, aby neztratily barvu, ale jen změkly.

Je přece škoda ho vyhazovat a chuťově nemá chybu.

0 0
možnosti

O.Sindler

3. 3. 2012 22:38
A co král polívek?

Dejte do hrnce osolený vody s kořenim hovězí žebro,s nim klidně i kousek kližky a kus morkový kosti vařit VELMI pomalu klidně 5 hodin pak vyndáme obereme a přidáme zeleninu (pórek, mrkev, petržel, cibule, česnek, celer atd...) vaříme dalších 15 minut. DKyž to vychladne mělo by to mít sulcovitou konzistenci v ideálním případě. Mělo by to vonět na celej pokoj a postaví to na nohy i mrtvého a nebo člověka sraženého chřipkou nebo kocovinou.

2 0
možnosti

chudacek.blbecek

5. 3. 2012 9:33
Re: A co král polívek?

Nebude to kvůli tomu žebru moc mastné? Možná bych to nejdřív zapekla :-)

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

3. 3. 2012 19:16
kuřecí polévku jedině ze skeletů, krků, žaludků a srdíček

a z jatýrek udělat kapání nebo knedlíčky.

Ze suchých prsou se moc chuti nevyvaří. Možná jen jako zavářku ke konci, ale vařit spíše krátce (ve stylu asijských polévek).

Rádoby světovost ve stylu tomato místo rajče a pasta místo těstoviny snad ani nemá cenu komentovat.

1 0
možnosti

chudacek.blbecek

5. 3. 2012 9:34
Re: kuřecí polévku jedině ze skeletů, krků, žaludků a srdíček

Však to tam je - kuřecí prsa se vaří 15 minut, chuť máš z už hotového kuřecího vývaru. Je to takové... mírně rozmařilé, bych řekla.

0 0
možnosti

bloud-velbloud

3. 3. 2012 19:16
jaký je rozdíl mezi tomatovou a rajskou??

tomatová je víc trendy, in a cool, zatím co rajská zní komunisticky že?

Jděte někam!!!!!

2 0
možnosti

viglib

3. 3. 2012 21:04
Re: jaký je rozdíl mezi tomatovou a rajskou??

Mozna je rozdil v ustalenem oznaceni. Rika se "tomatovy krem" a "rajcatova polevka/omacka"....netreba hledat konspiraci tam, kde neni :D takze klidek.

0 0
možnosti

peen

3. 3. 2012 15:58
Polévky dobré, ale...

vařit kuřecí polévku z prsou? To je docela luxus. Většinou kupuju celé kuře a pokud se nepeče vcelku, tak vykostit, ze skeletu a křídel polívka, z prsou základ na kuřecí vložku do salátu a stehna buď upéct nebo vykostit a udělat stehenní řízky. Zavářka do polívky dle libosti, ale domácí nudle, játrové knedlíčky nebo celestýnské nudle vedou.

Pak nerozumím tomu, proč cpát do brokolicový polívky bramboru. Brokolici osobně mixuju ne úplně ho hladka, ale jen párkrát poškádlit mixérem stačí. A zelňaček je asi 1000 druhů :-)

1 0
možnosti

turnbull

3. 3. 2012 16:44
Re: Polévky dobré, ale...

Boze, aky luxus, hadam co ide do mojho zaludka musi byt luxus, vzdy lepsie varene, dusene ako vysmazane, alebo pecene. A, co moze byt na nejakych kuracich prsiach take luxusne, kupujem iba free range kurata za nejakych £5.

0 0
možnosti

Carmel Tel

3. 3. 2012 14:07
Rajskaa

Lepsie ako pouzit tomaty zo supermarketu v tomto zimnom obdobii, aj tie najdrahsie z juhu su teraz slabe. Na tomatovku pouzite nejake zahranicne , kvalitne a drahsie co su v konzerve, aj lupane kludne. Dobre su niektore plechovkove z talianska, spanielska, len su v specialozovanych obchodoch .

0 0
možnosti

chrobaktruhlik

3. 3. 2012 22:21
Re: Rajskaa

nejlepší jsou ty co si připravím dome v létě ;-)

1 0
možnosti

4dv3nTur3

3. 3. 2012 13:20
Teplá polévka zahřeje...

...bože můj...

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

5. 3. 2012 9:36
Re: Teplá polévka zahřeje...

Taky tě to překvapilo? ;-)

0 0
možnosti

Achille Volfoni

3. 3. 2012 13:12
?

"Ke konci varu přisypeme do polévky uvařené těstoviny a prohřejeme."

..no tak to ani omylem.To ji můžu druhý den rovnou vylít do záchodu.

A vývar z kuřecích prsou?To se celkem prodraží....raději skelet.Hrášek bych vynechal,naopak bych přidal cibule.

0 0
možnosti

2kedar

3. 3. 2012 12:48
Sakra, jaká "tomatová"....!!!!

Snad "Rajskáááá".... né?Kde jsme?RvRvRv

3 0
možnosti

michal II

3. 3. 2012 12:49
Re: Sakra, jaká

Rajska z pravych italskych tomato.

0 0
možnosti