Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř

Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který jsem připravila přesně podle jeho kuchařky. A jak to dopadlo? Telecí na paprice jsem sice neuhlídala, ale nakonec můj host vylízal talíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

plukovnik

Hranaty nadobi.

0/0
10.3.2012 22:21

plukovnik

Re: Hranaty nadobi.

Tak jist se z toho neda, ale zase se to dobre rovna do polic. Kdyz vidim jak jedi tu polivku, tak me napada jestli jsou k tomu taky hranaty lzice.

0/0
10.3.2012 22:24

kajak v zakoně

Re: Hranaty nadobi.

já bych řekl.. jíst se z toho nedá.., ale zase se to špatně umejvá...;-D

0/0
12.3.2012 22:54

Permafrost

_

_

+1/0
9.3.2012 22:18

kajak v zakoně

sodoma gomora...

:-/

0/0
9.3.2012 15:41

Tangua

Buran

Kdyby někdo v mé přítomnosti vylizoval talíře, asi by se mi udělalo špatně. To se má ta dáma čím chlubit, že dala nažrat buranovi - měla mu to dát do koryta pro prasata, tam by se to vylizování ztratilo.

0/0
8.3.2012 18:33

S ČSSD do boje proti demokracii

Ona si tomu říká talíř?

My prosťáčkové tomu říkáme pekáč...

+1/0
8.3.2012 13:51

_m-

Re: Ona si tomu říká talíř?

¨Tohle nádobí je v této diskuzi zakázáno!!!!!

0/0
8.3.2012 18:49

Montana B.

Nechala jsem se za vás vylízat.

Telecí na paprice jsem sice neuhlídala, ale nakonec můj host vylízal talíř.

A teď jsme vylízaní oba.

+1/0
8.3.2012 9:48

xychteen

Přidávám se do řady - taky mne to hned napadlo

;-D

0/0
8.3.2012 8:18

Sarka-3

no potěš koště

Vařit od 8 ráno a nestíhat ? Taky stolování mě dostalo - oběd na studeném skleněném stole v hranatých talířích ! Co to je ? Snaha o originálnost ? Vařím 1.5 hod se vším všudy, stůl je útulně dřevěný s ubrouskem pod kulatým talířem, ze kterého se dobře nabírá i vylizuje. Nicméně, jako reklama pro Vaňka dobrý, že ? Asi to není nic moc kuchař, pokud mu připálená omáčka chutnala.

0/0
8.3.2012 7:28

frbulek

dobrý den ....

no mě doma učili rodiče, že se talíř nevylizuje, je to prý neslušné ... ale o pekáči se nikdy nikdo nezmínil ... ;-D;-O

0/0
7.3.2012 14:33

martulina86

bleee

včera jsem dostala tuto kuchařku od přítele, tak jsem dnes podle ní uvařila segedýn. všechno jsem přesně dodržela. no, kdybych tohle dostala někde v restauraci, tak už se tam nikdy neukážu. vůbec, ale vůbec mi to nechutnalo . asi jsem horší ani nikde nejedla :( můj je daleko lepší a všechny ostatní co jsem kdy jedla taky ;-ORv

0/0
6.3.2012 16:11

Gwendolyn!

Re: bleee

Nekteri lidi jsou zvykli na svoje vareni a puvodni receptura je vydesi. Nekteri lide jsou zvykli na umele chute, tak je vydesi chut skutecnych potravin... inu, lide jsou ruzni.

Segedin mi nechutna, i kdyby ho varil Ramsay;-)

0/0
6.3.2012 16:42

peacefulwarrior

Pani

nejspis varit neumi, doma ma bordel a organizace casu ci priprava ji nic nerika. Pana Vanka neznam, videl jsem ho jen parkrat u Polreicha nebo jak se pise v poradu a to je vse.

Ale tyhle nenapadne reklamy o kterych si ivcera.cz mysli ze je inteligentni clovek a i my zbyli nepozname, skoda vam to komentovat, ale budiz.

System tvorby clanku ctrl+c ctrl+v umim take, pokud za to budu placeny, si dokonce opravim i sve pravopisne chyby a nekdy by mne napadlo vymyslet i neco originalniho a objektivniho. Ve ivcera.cz pomodlete se kazdy vecer po uzaverkach za CTK, protoze bez by jste toho moc nezvladli.

Dobrou noc.Rv

+1/0
6.3.2012 3:44

La Chat quatorze

lidí, které při přečtení titulku nenapadlo slovo PEKÁČ,

je tu opravdu minimum ;-D;-D;-D Čím to může být, vždyť se nakonec v celém článku žádný pekáč ani nevyskytuje8-o8-o8-o;-D;-D

0/0
5.3.2012 10:53

Gwendolyn!

Re: lidí, které při přečtení titulku nenapadlo slovo PEKÁČ,

Nenapadlo me pekac, ale husa a ac husa patri na pekac, vsadim se, ze to napadlo hlavne pany to lizani pekace... Titulek je nestastny, stejne jako jeji vareni a psani

0/0
5.3.2012 19:03

sámvelkýmao

no

paní spíš nevaří skoro vůbec. páč neudělat za 4 hodiny jednoduchý menu, to už chce opravdu grifa......

0/0
4.3.2012 17:08

blekekeke

no ...

Vařit podle kuchařky umí každej trouba, já jedu na to heslo "při vaření se meze nekladou" :o)

0/0
4.3.2012 16:00

sámvelkýmao

Re: no ...

dělám to taky, ale nevařím pro fajnšmekry. ti totiž dokáží rozpoznat neuvěřitelné.jeden mi kdysi poznal, že jsem do naloženýho masa na svíčkovou dal 3 kuličky jalovce..... to mě dostal......

0/0
4.3.2012 16:58

ulriška

Když na paprice, tak na paprice

Nesnáším spatlaná jídla, kde je vše možné. Proč je do smetanovopaprikové omáčky přidáván kečup (rajská)?  To je jako, když někdo, než ochutná, veškeré jídlo posype pepřem a pak to jídlo  jinou chuť než pepřovou nemá. Pokud měl ten kečup osladit, stačí lžíčka cukru. Měl-li okyselit, stačí pár kapek citronu, ale fakt nechápu jak artomatický, tak cuťově výrazný kečup v této omáčce. Ať mi nikdo neříká, že to mám zkusit. Kečup nesnáším a cítím ho i v leču, pokud ho tam někdo přidá.

0/0
4.3.2012 12:35

sámvelkýmao

Re: Když na paprice, tak na paprice

kečup do leča? no nazdar......

0/0
4.3.2012 16:56

bara.obava

Re: Když na paprice, tak na paprice

babica je schopny ho nacpat i do krupice

0/0
5.3.2012 23:58

jolana.sarli

kuchařku jsem dostala od dcery k narozeninám

protože žijí napůl v cizině, prý ať nezapomenu vařit česká jídla a je skvěláááááááá. Vyzkoušela jsem už několik receptů, ale hlavně jsem se naučila pár triků, které teď používám i když vařím nějakou exotiků.

No a musím říct, že turkům vždy chutnalo. Díky pane Romane.

+1/0
4.3.2012 10:35

jafava

Je vidět, že paní redaktorka nevaří příliš často.

0/0
4.3.2012 10:07

Englishman

Velmi nešťastně zvolený titulek

:-)

+3/0
4.3.2012 8:52

bear64

Re: Velmi nešťastně zvolený titulek

jj, jeste ze nevylizal pekac ;-)

+2/0
4.3.2012 18:31

La Chat quatorze

Re: Velmi nešťastně zvolený titulek

To bylo první, chtělo se mi bez čtení článku vtrhnout rovnou do diskuze a napsat tam, jaká že asociace se mi okamžitě vybavila. Vy jste to napsal opravdu kulantně, ten nade mnou naprosto doslovně, tak mně nezbývá, než se připojit a souhlasit s oběma. ;-)

0/0
5.3.2012 10:49

brnakk

Re: Velmi nešťastně zvolený titulek

jsem v teto diskuzi z naprosto stejneho duvodu ;-DR^

0/0
8.3.2012 12:47

vladulka114

článek opět PR:( ale kuchařka je to dobrá.

hmm, PR se dělat musí,ale tak na oko je to moc ujetý!!!!

Nicméně ta kuchařka je výborná!!! Dělám podle ní už nějaký týden a zatím bylo vše moc dobrý!!

0/0
3.3.2012 23:04

zabijack

nazor psychoanalytika

nechci byt vulgarni, ale pan vanek vam vyslal jasny signal o sympatiich. vylizal vam sice talir, ale mel zalusk na neco jineho.

+7/0
3.3.2012 22:30

trasprd

Re: nazor psychoanalytika

Na pekáč? Vždyť ale nic nepekli? Jak to myslíte?

+1/0
3.3.2012 23:12

janzlatousty2

prostě jste reagoval rychleji, než já

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
4.3.2012 1:27

Gwendolyn!

Varila jsem cely den, jsem nemehlo a PR na knihu se nakonec

povedlo,  i kdyz z clanku vychazim jako neschopna husa.

 Talire jsou naprosto otresne, nejenze pusobi jako pest na oko, ale spatne se z nich i ji, neslyseli jeste o kulatych talirich? Vetsina ceskych lidicek, ktera si hraje na vysokou gastronomii, uziva talire ruznych patvaru, kosoctverec, trojuhelnik, ovalne, jen ne kulate. Cely den se placa s relativne jednoduchym jidlem a jeste to pripali. Jisteze ji to Vanek nezkritizuje, kdyz je to reklama na jeho knihu. Vanek sice neni z oboru, ale na me pusobi, ze se vyzna, a pro ponekud omezene ctenare by asi bylo dobre ke kazde zmince o Vankovi vysvetlit, proc ma jeho oblicej takovou ci makovou barvu. Vanek umi, kez by dnesni ceske hospodynky umely varit tez. Babicuv duch se mixuje s komunismem a porad se vznasi v domacnostech a hospodach CR.

+6/0
3.3.2012 17:15

Buldrex

Ještě

že to maso nepřipravovala na pekáči ;-D

0/0
3.3.2012 16:40

hr0p

nevim ale mam pocit ze

nevim ale mam pocit ze z toho - s prominutim - žrádla se dela mnohem vic nez o co ve skutecnosti jde. Ted je to nejaka velka moda..., pritom jde jen o to nepomrit hlady a neco snist. A je o zvyku jestli je clovek zvyknuty jist nesolena a nekorenena jidla "bez chuti" nebo ne..., ja zeru ryzi jako prilohu 5x tydne, bez dalsi upravy nebo spetky soli a nemam s tim problem. Predpokladam ze pan Vanek by to nedal do huby.

Nadruhou stranu dokazu ale pochopit ze to pro nekoho muze byt vasen byt za plotnou 7 hodin tydne a kazdy den si vymyslet originalni chutne jidla, pro mne to neni;-D

+3/0
3.3.2012 11:10

Inkvizitor Johny

Re: nevim ale mam pocit ze

Tady jde spíše o to, že se u nás ten um prostě za komančů vytratil. A holky dneska už neumí vařit... Tak se to dává takhle do rychtyku. Navíc jsme přeborníci v rakovince střev a to žrádlo na tom má lví podíl;-)

+3/0
3.3.2012 13:39

Gwendolyn!

Re: nevim ale mam pocit ze

Nedela, ale uzit si dobreho jidla a vychutnat si ho patri tak nejak k lepsimu zivotu. Pokud chcete cely zivot jenom do sebe ladovat jakousi prefabrikovanou stravu bez napadu a stavy, prosim. Coz ale poprit nelze je to, ze dnesni baby okolo 20 varit vubec neumi, jejich maminky na tom mnohdy nejsou o nic lepe. Neni nutne byt za plotnou porad, lze pripravit i jednoduche chody, ale jde o to vychutnat si to a umet aspon zakladni veci ve vareni, coz cesky narod zoufale neumi, stejny cesky narod, kde vladne Babica, stejny cesky narod, ktery gastronomii znarodnil a znasilnil, pak odhodil, ze je to burzoazni prezitek.

+1/0
3.3.2012 17:18

petr_12345

co je to za klauni ?

;-D

+2/0
3.3.2012 10:48

provarenec

Re: co je to za klauni ?

R^;-D;-D;-D

0/0
6.3.2012 0:23

zabanovanýradepur

Z glorifikace Vaňka jako kuchařského "guru"

se mi už dělá špatně. Pan Vaněk obchodoval např. s obuví nebo vínem a nyní provozuje Prakul. Díky svým kamarádům má nádhernou reklamu zdarma, ale to vše mu nevyčítám, každý obchodník by tyto možnosti využil. Ale vadí mi, když z něj média dělají kulinářského "guru" a on sám si na to hraje... Každému slušnému kuchaři se z toho musí zvedat kufr... :-/ PS: nejsem kuchař.

+3/0
3.3.2012 10:30

Xladi

Re: Z glorifikace Vaňka jako kuchařského

Když jsem viděl ceny v tom jeho prakul tak jsem si řekl že si za ty prachy raději koupím kvalitní nádobí a ze zbytku nakoupím suroviny a pokus omyl se to naučím taky a možná to ani nebude tak drahé:-)

+1/0
3.3.2012 11:26

zabanovanýradepur

Re: Z glorifikace Vaňka jako kuchařského

Naprostý souhlas, ale když za to prachy chce někdo dát, tak v pohodě...:-) Mě hlavně vadí, jakýho z něj dělají odborníka... :-/ A díky kámošům je neskutečně tlačený v médiích....

+1/0
3.3.2012 11:35

Lanolin

hlavně nepéct kachnu a už vůbec ne v pekáči

čert ví, co by se potom vylizovalo (a jak by to vyznělo).

+3/0
3.3.2012 9:42

_m-

Re: hlavně nepéct kachnu a už vůbec ne v pekáči

Jistý místní trol by ti vytkl porno podtext už za tenhle příspěvek;-)

0/0
3.3.2012 10:50

Zefram Cochrane

Re: hlavně nepéct kachnu a už vůbec ne v pekáči

Hlavně nejmenovat! Vyřkneš jeho jméno třikrát a je tu. ;-D

0/0
3.3.2012 11:27

RumFighter

Tohle je od iDnesu trapný...

Daj sem nadpis, u kterýho musí polovinu lidí napadnout stejný komentář, který pak cenzor maže... Nelákejte nás nadpisy! :-P

0/0
3.3.2012 9:07

medved.m

Já bych si také o jídle vydržel povídat (a ochutnávat) věčně

Míšo, nechtěla byste mě také pozvat na oběd? :-P

+2/0
2.3.2012 22:36

vazne.jo

Třeba umí kuchař kuchařku. Ale neumí jíst.

A co vedlo redaktorku veřejně připálit maso? Asi aby se pochlubila nadpisem: vylízal taliř. Buranov po česku.

+1/0
2.3.2012 20:29

Patolog

A co pekáč?

Ten nevylízal?

+4/0
2.3.2012 18:27







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.